Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím, máte někdo tip na to, jak miminku vyléčit pupínky na hlavičce? Malá má jakoby vyrážku za krkem, zjevně tam, kde se nejvíc potí - přímo v týlu. Každý den jí to myju a natírám olejem nebo mastičkou, ale pupínky nemizí. Uvítám a zkusím kdejaký recept, bojím se, že ji to otravuje… Předem díky ![]()
Moje dcera ma to same co popisujes a doktorka mi rekla ze je to normalni,ze to miminka maji a vekem jim to zmizi-olejicky to spis zhorsi.
Syn to taky měl, taky jsem se to snažila něčim mazat. Pak jsem na to zapoměla a zmizelo mu to samo, nic to není. ![]()
méně bych oblékala, aby se nepotil. Nic jiného asi nepomůže.
Naše malá to měla i na obličeji, pak se jí tam udělali na tom takový krustičky, šli jsme na kožní dostali mastičku, která jí zrovna moc nepomohla přitom to byl dost silný, tak jsem to nechala ona se vyloupla a bylo to dobrý.
Myslím, že ji neoblékám moc, zvlášť doma - ven teda jo, protože stejně má studený ruce a nohy, tak ať je aspoň ten zbytek v teple
Ale díky za rady, tak já nebudu panikařit ![]()
Ze ma studeny ruce a nohy, neznamena, ze ji je zima. Musis ji sahnout prave na ten zatylek jestli ho ma horky, ubrat obleceni, jestli studeny pridat.
karolina_a_betuska píše:
Myslím, že ji neoblékám moc, zvlášť doma - ven teda jo, protože stejně má studený ruce a nohy, tak ať je aspoň ten zbytek v tepleAle díky za rady, tak já nebudu panikařit
tak to nepřeháněj ani ven.
ruce a nohy studený jsou normál. dala bych rukavičky, teplé ponožky, případně capáščky nebo vlněné botičky a oblékla normálně. Zkrátka tak, aby se nepotila.
Ahoj.
Rad bych se zptal, jestli muze nekdo poradit, nebo se setkal s pupinky na hlavicce ditete. Malemu je 13 mesicu a tak od 10 mesicu se mu na hlavicce dela (1 az 2 krat za mesic) vysev puchyrovitych pupinku. Zasilam foto.
Dekuji za odpoved.
@Dadulka123 42398932 Dobrý den, naši malé se to děla taky, zhruba od 9 měsíců, přišli jste na neco, čím to muže byt?