Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
jaký prasátko
vykašly se na kecy tchýně!!! moje tchýně je taky chytrá až na půdu, jedním uchem dovnitř druhým ven
vobec sa tchyni netrap a uz vobec nie tym, ze by sa maly prejedal a mal nadvahu. nechapem ako moze niekto povedat na 6 tyzdnove mimco, ze papa prilis. papa tolko kolko potrebuje a ako casto potrebuje. neskor budu prirastky na vahe mensie. hod to za hlavu, mas zdraveho drobca, ktory krasne prospieva. nadvahou a podobnymi vecami sa mozes zaoberat ked to budes ty, ktora mu bude vytvarat jedalnicek.
pozri mne do podpisu, boli sme na tom s vahou a prirastkom na vahe podobne.
Bůhví jak to s tou váhou je…Uvidíš u dr.A i kdyby skutečně přibral cca 1,5 kg, nepiřjde mi na tom nic hrozného.V neposlední řadě, co bys dělala, kdyby skutečně přibíral moc, když jí po 3 hodinách? Nic, nemůžeš ho nechat o hladu…
ved prave, kym su len ma mlieku ci uz mm alebo um nemozes im ubrat, mimcu nevysvetlis, ze prilis pribera.
matenka32 píše:
ved prave, kym su len ma mlieku ci uz mm alebo um nemozes im ubrat, mimcu nevysvetlis, ze prilis pribera.
A já se jí na to ptala, říkám to ho mám jako nechat řvát? Nechtějte slišet odpověď
božíčku miluju tchýně blbky ![]()
nemůžeš se od ní oprostit? a stýkat se s ní co nejméně? počítej, že buzeruje-li tě už teď a kvůli tomuhle
, lepší to nebude - ba naopak. ještě vás čeká milion situací, kdy ti bude podobně chytře radit. tak se předem obrň a spoléhej na svůj selskej rozum a svojí mateřskou intuici. ev. si počti na emiminu ![]()
ke tvé otázce - buď šťastná, že tvý miminko tak hezky jí, ty máš mlíka dost a když mlíčko chce, tak mu ho dej a rozhodně ho nenechávej brečet! třeba má „jen“ žízeň ale sama víš, jaký to je, když máš sakra velkou žízeň!
MM může pít i častěji než po 3h, je snadněji stravitelný než UM, kdy je lépe počkat2,5-3h.
a váhou se netrap, děti na MM nejsou obézní, a navíc až se začne pohybovat a budou příkrmy, tak už tolik přibírat nebude.
a když ti dobře pije a neblinká, tak ho doma nevaž a počkej až k doktorce! ![]()
Budˇ v klidu,syn měl porodní váhu 4000g a 53 cm a v 6 týdnech 5950g a 57cm šla jsem se podívat schválně do průkazky,za to tedˇ jsme byli na 3 leté a má 102cm a 15 kg a že mu dáváme málo papat,co začal lítat od roku je hubený.
Ježiši kriste… jako bych slyšela svojí tchýni!!! Neřeš její výčitky, Ty jsi matka a když má malý hlad, tak mu dej najíst… Jinak jen tak pro uklidnění, jsme na tom podobně, malý má dneska rovněž 6. týdnů a dle naší váhy, rovněž váží něco přes 5 kg (přesně to nevím) při cca 56cm a porodní měl 3350g a 50cm… Zítra jdeme na kontrolu, takže Ti pak klidně můžu napsat, kolik zvážila sestřička…
taky jsem fakt zvědavá…
Ale být Tebou, tak to fakt neřeším… však to vyběhá až začne lozit… Pohodu a klid měj, to je pro Tebe a malého nejdůležitější…
Nedělej si hlavu,
my jsme se narodili s váhou 3770, třetí den jsme měli porodní váhu zpátky. Z nemocnice nás pouštěli a měli jsme 3820g,v šesti týdnech 5330g, v devíti týdnech jsme měli 6500g, ve třech měsících 7500g a teď ve 4 jsme měli 8350g
A taky jsme plně kojený.
Pořád je lepší, když přibírá takhle, než aby ses nervovala, že přibírá málo.
Mimochodem stále jste tabulkový (i když ty tabulky nemám ráda)
tak nevím o co tchýni jde, nenechala bych si do toho kecat. Řvát miminko hlady nebo žízní bych taky nenechala.
Doplním: Naše doktorka říkala, že u kojených dětí se váha neřeší, že jakmile se začne miminko víc hýbat a nebo bude na příkrmech, tak takový přírustky nebudou.
Za 4 týdny 1,2kila je moc??? Já byla pyšná, když malá přibírala 250g každý týden (a to pila přesně 6× denně). Však ono se to někde zastaví
. Tchýně, jak je známo, celé dny přemýšlejí, jak tě vystresovat a shodit. Drž se svého rozumu, každý ti bude radit a kybicovat, ty si to dělej podle sebe, to bude pro tebe i mimčo to nejlepší
.
jee- tchýně-to znám,syn přibíral na MM 1 až 1,5 za měsíc-dr. naprosto v pohodě u kojených dětí se toto neřeší.od 3 let je jak vyžle
zato ted řešíme že syn áček nepřibírá a prso nechce
tak bud ráda že vám to tak pěkně jde.A když měla řeči moje babi tak jsem jí řekla za dva dny jdeme na ko pojd se s náma zeptat dr. - a byl klid ![]()
Kdybys řešila tříletý dítě, že moc přibírá po čokoládě a omáčkách, tak by byly kecy tchýně na místě
, ale u takhle malýho miminka, když pije jen mléko, je to čirej nesmysl. Hoď to za hlavu, i kdyby měl po půl roce kojení 9kg, tak je to fuk, jakmile začnou příkrmy a prcek začne lézt a chodit, tak se přírůstky na váze rapidne zmenší.
Užívej si zdravého miminka a tchýni poraď, ať se začne radši starat o svojí životospávu. ![]()
Ahoj holky, asi už mě šibe, ale tchýně mě dneska docela slušně vyplašila. Možná budu vypadat jak blbka, ale mám první miminko a nerada bych mu nějak ublížila. Můj zítra 6. týdenní syn se narodil s porodní váhou 3.700g a ani moc neubral, byl to takový macík už od narození. Po týdnu z nemocnice měl původní váhu a na kontrole o týden později tedy ve 14 dnech už 4.110. Paní doktorka řekla že takový přírůstek je normální. No a nevím jak přené jsou všechny váhy které už jsem vyzkoušela, ale to moje prasátko mělo dneska 5.3 kila??? není to nějak moc? A to nekecám, proože jsem zkusila 2 váhy co mám doma, váhu u mojí maminky a váhu u tchyně. Je možné, že se ten můj drobeček s tříměsíční kolikou jenom jídlem uklidňuje a proto se tak přejídá? (řikala tchyně) Ale příjde mi strašné, klid pláče hlady, pořád hledá, ojel by i mikinu kdyby bylo nejhůř, dokonce si nacpe skoro celou pšst do psinky, mu nedat najíst??? Mimochodem papá každé 3 hodiny. Děkuju moc za radu … Na 6. týdení prohídku jdeme až ve čtvrtek, tak jestli nemám letět už zítra?