Nadváha u kojence?

Vaculovakacka
16.1.12 00:20

nadváha u kojence???

Ahoj holky, asi už mě šibe, ale tchýně mě dneska docela slušně vyplašila. Možná budu vypadat jak blbka, ale mám první miminko a nerada bych mu nějak ublížila. Můj zítra 6. týdenní syn se narodil s porodní váhou 3.700g a ani moc neubral, byl to takový macík už od narození. Po týdnu z nemocnice měl původní váhu a na kontrole o týden později tedy ve 14 dnech už 4.110. Paní doktorka řekla že takový přírůstek je normální. No a nevím jak přené jsou všechny váhy které už jsem vyzkoušela, ale to moje prasátko mělo dneska 5.3 kila??? není to nějak moc? A to nekecám, proože jsem zkusila 2 váhy co mám doma, váhu u mojí maminky a váhu u tchyně. Je možné, že se ten můj drobeček s tříměsíční kolikou jenom jídlem uklidňuje a proto se tak přejídá? (řikala tchyně) Ale příjde mi strašné, klid pláče hlady, pořád hledá, ojel by i mikinu kdyby bylo nejhůř, dokonce si nacpe skoro celou pšst do psinky, mu nedat najíst??? Mimochodem papá každé 3 hodiny. Děkuju moc za radu … Na 6. týdení prohídku jdeme až ve čtvrtek, tak jestli nemám letět už zítra?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10052
16.1.12 00:24

jaký prasátko 8o vykašly se na kecy tchýně!!! moje tchýně je taky chytrá až na půdu, jedním uchem dovnitř druhým ven

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9749
16.1.12 00:28

vobec sa tchyni netrap a uz vobec nie tym, ze by sa maly prejedal a mal nadvahu. nechapem ako moze niekto povedat na 6 tyzdnove mimco, ze papa prilis. papa tolko kolko potrebuje a ako casto potrebuje. neskor budu prirastky na vahe mensie. hod to za hlavu, mas zdraveho drobca, ktory krasne prospieva. nadvahou a podobnymi vecami sa mozes zaoberat ked to budes ty, ktora mu bude vytvarat jedalnicek.

pozri mne do podpisu, boli sme na tom s vahou a prirastkom na vahe podobne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vaculovakacka
16.1.12 00:32

Děkuju strašně moc za uklidnění :)

• Citovat
  • Upravit
6555
16.1.12 00:34

Bůhví jak to s tou váhou je…Uvidíš u dr.A i kdyby skutečně přibral cca 1,5 kg, nepiřjde mi na tom nic hrozného.V neposlední řadě, co bys dělala, kdyby skutečně přibíral moc, když jí po 3 hodinách? Nic, nemůžeš ho nechat o hladu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9749
16.1.12 00:37

ved prave, kym su len ma mlieku ci uz mm alebo um nemozes im ubrat, mimcu nevysvetlis, ze prilis pribera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vaculovakacka
16.1.12 00:39
matenka32 píše:
ved prave, kym su len ma mlieku ci uz mm alebo um nemozes im ubrat, mimcu nevysvetlis, ze prilis pribera.

A já se jí na to ptala, říkám to ho mám jako nechat řvát? Nechtějte slišet odpověď

• Citovat
  • Upravit
9868
16.1.12 01:23

božíčku miluju tchýně blbky :roll:
nemůžeš se od ní oprostit? a stýkat se s ní co nejméně? počítej, že buzeruje-li tě už teď a kvůli tomuhle 8o , lepší to nebude - ba naopak. ještě vás čeká milion situací, kdy ti bude podobně chytře radit. tak se předem obrň a spoléhej na svůj selskej rozum a svojí mateřskou intuici. ev. si počti na emiminu :mrgreen:

ke tvé otázce - buď šťastná, že tvý miminko tak hezky jí, ty máš mlíka dost a když mlíčko chce, tak mu ho dej a rozhodně ho nenechávej brečet! třeba má „jen“ žízeň ale sama víš, jaký to je, když máš sakra velkou žízeň!
MM může pít i častěji než po 3h, je snadněji stravitelný než UM, kdy je lépe počkat2,5-3h.

a váhou se netrap, děti na MM nejsou obézní, a navíc až se začne pohybovat a budou příkrmy, tak už tolik přibírat nebude.
a když ti dobře pije a neblinká, tak ho doma nevaž a počkej až k doktorce! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2734
16.1.12 06:46

Budˇ v klidu,syn měl porodní váhu 4000g a 53 cm a v 6 týdnech 5950g a 57cm šla jsem se podívat schválně do průkazky,za to tedˇ jsme byli na 3 leté a má 102cm a 15 kg a že mu dáváme málo papat,co začal lítat od roku je hubený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
16.1.12 06:46

mimčo mé ségry má ve dvou měsících 5 a půl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
16.1.12 07:03

Ježiši kriste… jako bych slyšela svojí tchýni!!! Neřeš její výčitky, Ty jsi matka a když má malý hlad, tak mu dej najíst… Jinak jen tak pro uklidnění, jsme na tom podobně, malý má dneska rovněž 6. týdnů a dle naší váhy, rovněž váží něco přes 5 kg (přesně to nevím) při cca 56cm a porodní měl 3350g a 50cm… Zítra jdeme na kontrolu, takže Ti pak klidně můžu napsat, kolik zvážila sestřička… :mrgreen: taky jsem fakt zvědavá… :think: Ale být Tebou, tak to fakt neřeším… však to vyběhá až začne lozit… Pohodu a klid měj, to je pro Tebe a malého nejdůležitější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
16.1.12 07:16

Nedělej si hlavu,
my jsme se narodili s váhou 3770, třetí den jsme měli porodní váhu zpátky. Z nemocnice nás pouštěli a měli jsme 3820g,v šesti týdnech 5330g, v devíti týdnech jsme měli 6500g, ve třech měsících 7500g a teď ve 4 jsme měli 8350g :) A taky jsme plně kojený.

Pořád je lepší, když přibírá takhle, než aby ses nervovala, že přibírá málo.
Mimochodem stále jste tabulkový (i když ty tabulky nemám ráda) :) tak nevím o co tchýni jde, nenechala bych si do toho kecat. Řvát miminko hlady nebo žízní bych taky nenechala.

Doplním: Naše doktorka říkala, že u kojených dětí se váha neřeší, že jakmile se začne miminko víc hýbat a nebo bude na příkrmech, tak takový přírustky nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
16.1.12 08:09

Za 4 týdny 1,2kila je moc??? Já byla pyšná, když malá přibírala 250g každý týden (a to pila přesně 6× denně). Však ono se to někde zastaví 8) . Tchýně, jak je známo, celé dny přemýšlejí, jak tě vystresovat a shodit. Drž se svého rozumu, každý ti bude radit a kybicovat, ty si to dělej podle sebe, to bude pro tebe i mimčo to nejlepší :hug: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1885
16.1.12 08:15

jee- tchýně-to znám,syn přibíral na MM 1 až 1,5 za měsíc-dr. naprosto v pohodě u kojených dětí se toto neřeší.od 3 let je jak vyžle :lol: zato ted řešíme že syn áček nepřibírá a prso nechce :nevim: tak bud ráda že vám to tak pěkně jde.A když měla řeči moje babi tak jsem jí řekla za dva dny jdeme na ko pojd se s náma zeptat dr. - a byl klid ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
16.1.12 08:34

Kdybys řešila tříletý dítě, že moc přibírá po čokoládě a omáčkách, tak by byly kecy tchýně na místě 8) , ale u takhle malýho miminka, když pije jen mléko, je to čirej nesmysl. Hoď to za hlavu, i kdyby měl po půl roce kojení 9kg, tak je to fuk, jakmile začnou příkrmy a prcek začne lézt a chodit, tak se přírůstky na váze rapidne zmenší.

Užívej si zdravého miminka a tchýni poraď, ať se začne radši starat o svojí životospávu. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí