Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
To vůbec neřeš, Marťas měl taky původní váhu 3700g. Ve 14-ti dnech 4120g a v 6 týdnech 5150. Dr. mi říkala, že dítě má mít ve 4 měsících dvojnásobnou porodní váhu, což my jsme měli skoro přesně 7380g
Tchýně taky měla kecy, ale mohla jsem se na ni vys.at. Vždyť kojíš, tak jakýpak přejídání? ![]()
Tvoje tchýně je s prominutím blbka. Miminko není blbé a nepřejídá se, napije se tak, jak právě potřebuje. Pošli tchyni s jejími kecy do háje a přestaň stresovat s váhou. Pokud je mimčo spokojené, zbytečně plašíš
Potvrdím to co tady píšou holky, mám stejnou zkušenost s prvním synem. Při každém vážení u doktorky jsem jen zírala na váhu o kolik máme zase víc a že to není přece možný jen z mlíka (v duchu jsem si říkala jako u Maxipsa Fíka - ten pes nám zase vyrost). Jakmile začal létzt, tak se to zastavilo. Ve 3 letech je jako vyžle, jsou mu vidět žebra.
Druhý syn je na tom stejně - v 5 měsících má 8 kg. Netrpěl na koliky a mohl by se kojit nepřetržitě ve dne v noci. Moje nejčastější věta je To už máš zase hlad? A že by sežral i mikinu znám taky. Když si ho položím na klín, tak už se naučil jednou rukou mi odhrnovat triko a přitom se nadzdvihovat, těší se tak, že se přicucne, že se u toho úplně třese. Prostě nejsem podle něj tak rychlá a trvá mi to. Při kojení ještě vyloudí takovej vyčítavej zvuk hmmmm - úplně jak kdyby říkal No to je dost.
Fakt bych si s tím vůbec hlavu nedělala. Mně nedávno říkala doktorka - víte co by za to některý mámy daly, aby jim takhle přibíralo dítě?
Vůbec tchýni neposlouchej…starší syn měl v 6 týdnech 5780g a mladší o kapičku míň.Starší je teď v sedmi letech vyžle.Jak se začnou děti pohybovat,tak už tak nepřibírají ![]()
Netráp sa prosím svokrou (tie vedia vždy všetko najlepšie, že). Vieš ako sprdla mňa, keď som nemala dosť MM a musela som dávať aj UM? Ty si matka, Ty vieš najlepšie, čo Tvoje dieťatko potrebuje. Také malé bábätko, že má nadváhu? Nezmysel. Myslím, že papá úplne normálne. Dávaj mu mliečko, kedy si zažiada a svokrine reči nepočúvaj.
A to som si myslela, že naša malá je hotový otesánek
Dnes máme šesťtýždňovú kontrolu, tak som zvedavá, koľko pribrala…
Ahojky mě se narodila holčička s 4020kg 52cm a ze začátku váha hodně stoupala.Já jsem kojila třeba 2× do hodiny.Nebyl problém jen ve váze malé ale i ve výšce byla hodně dlouhá.Doktorka ale říkala,že je dobře,že přibírá takhle to bylo asi do doby než měla 6měsíců.Po půl roce se všechno změnilo a šlo to všechno pomalu.Naposledy když jsme byli na roční prohlídce tak měla 10kg příští týden nás čeká 18.měsíční prohlídka.Vážila jsem ji na dvou váhách a nepřibrala ani 2kg.Buď v klidu ono se to zastaví a až prcek začne lítat tak to půjde ještě pomaleji ![]()
Sárinka měla taky v 6 týdnech 5,225 kg
ťeď ve 3 měsících 6,330 kg a 65 cm ![]()
jasný, jak tady psaly ostatní holky, vykašly se na kecy tchýně, já mám skoro to samé a ingnoruji to, jak tu někdo psal jedním uchem sem druhým tam, to bych se musela z toho pak zbláznit
moje malá mimochodem teď taky 6týdenní kočka měla při narození 3720g a teď má přes 5 kg taky a doktor s tím žádný problém rozhodně neměl, jen řekl, že je vidět, že jí chutná a že je dobře, že nemáme problémy s kojením a přibíráním jako na začátku. Když jsme odcházeli z porodnice měla malá 3490g a pořád hubnula, jelikož byla líná tahat, tak se moc nenajedla. Tak jsme první týdny zápasily, samozřejmně pod dohledem doktorů, a teď?? Baští o sto prdo a rozhodně se netrápím tím, jestli si jednou vzpomene, že chce jíst po hodině nebo po 3
takže hlavu vzhůru, na tchýni pošli nějaké psy a budeš mít klid
a začni si užívat to maminkování ![]()
Ahoj, vykašli se na tchýni! pokud Ty máš doma „prasátko“, tak nevím, co mám doma já ![]()
porodní váha 3,54 kg a měřil 50 cm, v 9 dnech 3,83, v 6ti týdnech 6,130, ve 3 měsících 7.91 a minulý týden jsme byli na půlroční kontrole a to měl 9,595 a to je plně kojený, akorát te´d už začínám pomalu dávat příkrmy. první syn byl to samé - na roce měl 12 kg a teď na 2 má 13, takže jskmile se začne hýbat, tak se to zastaví a budeš ještě přemýšlet co mu máš dát, aby nevypadal jak reklama na hlad ![]()
to je uplne normalni vaha co mam rikat ja nas mali mel porodni vahu 4150g
takze si z toho nic nedelej a co sem se divala na fotku tak je mali moc sikovny mejte se hezky ![]()
Ahojky, tak my byli na kontrole v 6. týdnech toto úterý a jak mám psáno v metříku, máme 5200g…, takže prosím Tě, zakladatelko, na tchýni se úplně vybodni a dělej to, co Ty uznáš za vhodné…
![]()
Zdravim vsechny maminky…potrebovala bych radu mali budou ted 8 Ledna 4 mesice.. mala se mi narodila s vahou 3,225g.. v 7 tydnech mela skoro 5kg a to ji nepreziram nic jsme na sunaru ted jsme byli ve 3 mesicich u DR a mala ma 7 kg je docela pekne tezka potrebuji poradit co delat aby me tak hodne nepribirala je hrozne baculata tlusoucky nozicky brisko rucicky porad hen rve ze ma hlad uz si opravdu nevim rada… pratele se mi jen smeji ze je hak prasatko prej
jsem opravdu s toho velmy nestastna myslim si ze ve 3 mesicich 7 kg je hodne moc… je to moje prvni miminko takze si s timm nevim rady vubec…dekuji vsem moc za rady,,,
Jéje to vůbec ale vůbec neřeš. Můj druhý syn měl ve 3.měsících skoro 8kg a to jsem kojila. Takže když jsi na Sunaru, je jasné, že to jde rychleji. A že má hlad? No tak jí dej, když máš hlad taky se najíš ne?
Počkej až bude nemocná, budeš ještě mooc ráda že má 7kg. Na kecy se vyprdni!
Protoze me za tovynadala fest DR jesli sem se nezbladnila ji davat kazdy dve hoiy ze proto je tak tlusta prej ale co jinyho mam delat kdyz ta mala rve a ma hlad proste servala me tam jak malou holku… ![]()
@Lusy Vanes Jestli máš možnost změň doktorku. Jestli ne, vše ji odkejvej a jeď si podle sebe. Máš-li pocit, že dcera opravdu brečí, pr. má hlad no tak jí dej vždyť je malinká! Navíc děti ve 3 měsících mají růstový spurt, baští o to víc. Něco si o tom přečti… a vytiskni a dones tvé dr.
Neplaš, já byla při prvním taky ze všeho podělaná, ale při druhém to máš na háku ![]()