Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky jdu si sem jen ulevit, protože se mě úplně klepou ruce…
Právě jsme byli se ségrou a s dětma v parku na procházce. V našem městě je krásný zámecký parku, kde je přísný zákaz jízdy na kole atd. a mimo jiné i přísný zákaz volného pobíhání psů!!! U vstupní brány je cedule jak kráva, kde jsou všechny zákaz tučně vypsány.
A ted si tak v klidu s dětma jdeme, holky(obě 3r) jdou kousíček před náma a najednou se před náma vynoří obrovský pes(vážně obrovský!),bez košíku, bez vodítka…Ségra tlačila kočárek a já honem obě holky popadla. Za pes se řítila holka, volala na něj, pes absolutně neposlouchal. NAštěstí se pak pes otočil a běžel jinam a holka v klidu pokračovala v cestě. Nedalo mi to a vykřikla jsem na ní, zda by si toho psa nemohla uvázat aspoň na vodítko, když už nemá košík. Jééé to jsem si dala…ta se do nás obula, začala nám nadávat, byla sprostá, jak dlaždič, no tak jsme odešly. Ale ted mě štve, že jí to jen tak prošlo!!! Kdyby ten čokl do děcek byt jen strčil bylo by neštěstí raz dva…lituju, že jsem nešla na policajty, jenže jméno té holky nevím. Jak byste se zachovali vy v dané situaci? Byla jsem/ a pořád teda jsem dost naštvaná a v šoku zároveň. ![]()
Tohle se mi stalo nekolikrat bohuzel s tim nic neudelas, a nedavno jsem sla s dcerou a nasim psem-jeste stene BSP, a z otevrenych vrat vybehl vlcak a cosi krizeneho a oba se vrhly na naseho psa vrcely, kousaly nic mu nastesti neudelaly, ale panicek na ne volal od vrat a vubec neposlechly, ja tohle nechapu kdyz vim ze pes neposloucha tak nenecham volne, pan se omlouval a tak, zijeme na vesnici kazdy se tady zna taze pritel mu stejne jeste pekne vynadal
Já bych to vůbec neřešila, ani by mě nenapadlo se nad tím pozastavit, kdyby mě ten pes vyloženě nenapadl
Prostě pes, ne šavlozubý tygr.
Vždyť co ti udělal ten pes, že chceš hned jít udávat? Jen kolem vás proběhl, sotva se na vás podíval. Žij a nech žít. Vždyť se nic nestalo.
@Fjodorka píše:
Já bych to vůbec neřešila, ani by mě nenapadlo se nad tím pozastavit, kdyby mě ten pes vyloženě nenapadlProstě pes, ne šavlozubý tygr.Vždyť co ti udělal ten pes, že chceš hned jít udávat? Jen kolem vás proběhl, sotva se na vás podíval. Žij a nech žít. Vždyť se nic nestalo.
Ty by ses nad tím ani nepozastavila?? Bože máš děti?? Ten pes měl být přivázaný, kdyby si to na poslední chvíli nerozmyslel a nezdrhnul té huse jinam, stačilo aby mi do té holky jen štouchnul…Ne tohle já fakt nechápu a to sama psa mám. Tohle bych si nikdy nedovolila.
Jeto silena bezohlednost. Vodim psa na volno jak nekdo jde privolam prevedu za obojek a poustim. Chapu Vas.
@CokeLady Jo mě hvězda ještě odpověděla, proč já si ty fakany nepřivážu na vodítko ![]()
@Fjodorka píše:
Já bych to vůbec neřešila, ani by mě nenapadlo se nad tím pozastavit, kdyby mě ten pes vyloženě nenapadlProstě pes, ne šavlozubý tygr.Vždyť co ti udělal ten pes, že chceš hned jít udávat? Jen kolem vás proběhl, sotva se na vás podíval. Žij a nech žít. Vždyť se nic nestalo.
jako ono to neni prijemny pocit kdyz jdes s ditetem a proti tobe pes co je na volno..nemuzes preci vedet jestli ti neco udela
uprimne vymluvy typu ze je hodny me vubec nezajimaj.Taky mam psa a chodi jen na voditku, nikomu by neublizil, ale u deti staci aby se ohnal ocasem a dite lezi na zemi
@katule9
Dítě se neumí zvednout ze země? Ja chápu různý obavy, ale tahle hysterie je směšná. Fakt do parku nechodí zakerny bestie který jdou sežrat dítě i s botama. Fakt sorry ale nechápu co by se stalo za neštěstí ze by ten pes do dítěte strčil??? ![]()
Chapu rozhorceni. Ja sama tu nasi holku nepoustim na volno tam, kde jsou lidi. A uz vubec ne tam, kde je to zakazane. Ona je mazlik s predpoklady pro canisterapii (kontaktni a velmi opatrna), aktualne v priprave na pracovni zkousky, ale ma 35 kg a 10 mesicu, takze nekdy trochu strelena. Na druhou stranu je ovladatelna a odvolatelna.
Kosik u psa navolno je rizikova vec. Ty plastove a kovove kose umi udelat mnohem vetsi neplechu, nez kdyby velky pes do ditete drcnul a to si keclo na zadek (tak nejak naivne predpokladam, ze si majitelka dovoli pustit psa, ktery nema nejake utocne sklony). Navic pes s kosem vi, ze je v nevyhode. Ale to uz je na dalsi debatu.
Z meho pozorovani se ale maloktere male dite boji psa a to ani velkeho. Vetsinou jsou to rodice, ktere dite vystresuji. Vcera jsme potkali u supermarketu pana s holcickou, sotva chodila ale hnala si to za nasi ‚haf haf‘. Pan v ocich smrt, bral holcicku na ruce. Pozdravila jsem a rekla mu, ze jestli holcicka chce, tak ja tu nasi podrzim. Pan sice chvili nevedel, ale ja posadila fenku pred sebe, pridrzela ji a mala si ji pohladila. Nakonec ji hladila dobrych 10 minut a pan byl prekvapen, ze fenka drzi (a ja byla hrda na vychovu). Holcicka nadsena, nase fenka snad jeste vic. Miluje deti.
Ja osobne s ostatnima pejskarema nekdy taky bojuju. To nezodpovedni kazi povest tem zodpovednym.
Na druhou stranu - me najelo pred dvema lety dite na odrazedle zezadu na nohu. Cert vem odreny a zniceny kozeny boty za 2tis. Narazem mi dite zhmozdilo Achilovku, vyvinul se zanet a nakonec jsem mela 2 mesice sadru, celkem se lecba protahla na skoro pul rok. Kdyz jsem se zeptala matky, zda si ho nemohla pohlidat, dostalo se mi odpovedi, ze je to dite, nema z toho rozum. Bohuzel to bylo v cizim meste, jinak bych ji nechala platit bolestne.
@Natálka26 píše:
@katule9
Dítě se neumí zvednout ze země? Ja chápu různý obavy, ale tahle hysterie je směšná. Fakt do parku nechodí zakerny bestie který jdou sežrat dítě i s botama. Fakt sorry ale nechápu co by se stalo za neštěstí ze by ten pes do dítěte strčil???
Třeba by to dítě z toho mohlo mít šok(v tom lepším případě)
Taky to nemám ráda. Pokud by se madam hádala, tak bych navrhla zavolání policie, kdo má mít koho na vodítku, jestli já děti nebo ona psa.
![]()
@Fjodorka píše:
Má tvoje dítě strach ze psů? Mám dítě a to má takovou panickou hrůzu, že stát se něco podobného, skončí chlapovi na zádech. Já se bojím úplně stejně. I když já se před ním snažím hodně držet. Ani jednomu z nás nikdy pes neublížil a našeho psa se nebojíme.
Ale moje dítě by z toho mělo hysterák a uklidňovala bych ho hodně dlouho. Tuhle k němu čichlo štěně a klepal se ještě za hodinu a večer jsem ho v posteli jakou dobu ubezpečovala, že mu pes ublížit nechtěl.
@vodouska Tak já třeba ale taky mojí holce nedovolím, aby sahala na cizí psy. Ano jeden jí nic neudělá, ale druhej jí pokouše.
@Natálka26 tak konkretne nas pes se s kazdym chce mazlit, pochybuju ze by se to malemu diteti libilo kdyby ho porazil pes a jeste ho olizoval na toz treba jeho matce, me by to tedy vadilo, a dokazu se vzit do obou situaci, nehlede na to ze temer vsude jsou vyhlasky ze pes ma byt na voditku!
Ten pes tam neměl co dělat, když je tam zákaz - další, co porušuje všechno, protože pejsek přece všechno může, neee? ![]()
Já například nechci žádný kontakt se psem. Nechci, aby mě očuchával, dotýkal se mě nebo si se mnou hrál. Proč? Protože to prostě nechci a je na majiteli, aby mě svým miláčkem neobtěžoval. A u větších plemen by mělo být povinné přezkušování na cvičáku, jak pes poslouchá povely. Nezvládnutelný a neodvolatelný pes nepatří na volno mezi lidi.
@Natálka26 moje dítě by řvalo a klepalo se fakt dost dlouho. Viz příspěvek výše. Synovce jednou porazil pes a on ze šoku omdlel. Bylo mu asi 5. Moji mámu pokousal cizí pes, u kterého majitel ujišťoval, že nic neudělá, že je hodnej. Akorát pes neměl rád kočky a z mámy ji cítil, tak ji rafnul do nohy.
Takže u mě je to špatná zkušenost.