Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
18-ti letá dcera v sobotu ráno začala zvracet, teploty 40st, zimnice, přidala se bolest zad a boku. V neděli na pohotovosti z krve a moče zjištěna pyelonefritida. Dostala injekci Novalginu, nasazeny atb po 12 hod, při bolestech Algifen. Po injekci již nezvracela, teploty v neděli odpo ani v noci nebyly. V pondělí ještě přes den teplota 38st, sražena Paralenem. Atb bere dnes tedy 3.den, teď večer má opět 38 st. Stále jí pobolívají záda, občas hlava. Když jí stoupne teplota, je jí špatně. Máte někdo zkušenost, jak dlouho trvá, než atb zaberou a bude jí líp? Nemám se s kým poradit, po dobrání atb máme jít k praktické dr na krev a moč, teď má dovolenou..
@vertigo Doktorka by měla mít v případě dovolené zástup, případně bych vyhledala znovu pohotovost. Je možné, že ATB nezabrala.
Já měla v 18. letech také pyelonefritidu. Skončila jsem v nemocnici (už jsem se nebyla schopna ani postavit, vezla mě rychlá s podezřením na náhlou příhodu bříšní). Dostala jsem atb a algifen kapky. Ulevilo se mi tak za 5 dní, záda mě ale bolela ještě tak 14 dní. Bylo to lepší a lepší, ale při vyšetření mi doktor pěstí bušil na ledviny a to prostě bolelo. V nemocnici jsem byla 10 dní (ale jsem kardiak a více hlídaná). Od té doby jsem bez problémů.