Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Zdraviiim. nedavno mi znama rikala, ze svoji 6 tydenni holcicku prevlika kazdy den do pyzamka (jak casto ho meni nevim) a ven. takze ji vecer prevlece do spaciho a rano do denniho a kdyz jde ven s kpcarem tak ji zas uplne celou prevlekne. samozrejme kdyz ublinkne a nebo se jinak zaspini tak hned…to je jasny. prijde mi to ujety a nechapu, proc takhle moc prevlekat??? ja, pokud neni ublinknito apod prevlekam po trech dnech. nikdy jsem to nezkoumala, tak nevim, jestli ja sem prase ci ona ujeta
jak tomate vy u takhle malyho mimca?
No tak ja mela ditko blinkaci, takze jsem prevlikala cca kazde 2 hodiny…
Brindak casto nestacil.
No já převlíkala do pyzamka každý večer a jinak jedno oblečení na dva dny maximálně, ale to stejně moc nevydrželo, protože byla často poblinkaná nebo pokakaná..ale jinak ven chodila v tom, v čem byla doma
Nemám zvláštní oblečení na noc, ale každý den po koupání malou komplet obleču do čistého a to jí většinou vydrží do dalšího dne zase do večera.. takže převlíkám denně ![]()
Ja jsem mela takovou predstavu nez se maly narodil… ![]()
nakonec to dopadlo tak, ze oblecky jsem mu davala jak mi to prislo pod ruku - overalek, dupacky, cokoliv v jakoukoliv denni dobu. na ven jsem mu jenom pridala vrstvy.
pokud nam oblecek vydrzel 5 hod, tak to byla slava ![]()
nejak cilene - jako na noc, na ven, na navstevu - jsem ho zacala oblikat tak po 3 mesicich.
Mimča jsem na doma nechávala vždycky v jednom oblečení, po koupání dostala čisté body + dupačky a v tom šly děti spát. Samo převlíkám přes den podle potřeby, když jsou děti špinavé, blinkací mimča apod.
Na převlíkání do pyžamka jsem moc líná ![]()
My jsme taky často převlíkali, v noci to bylo třeba i na 2 pyžama. Takže divné mi to nepřijde, mnohem divnější mi přijde, že se kvůli takové kravině čovek schová za anonymitu
@Anonymní píše:
Zdraviiim. nedavno mi znama rikala, ze svoji 6 tydenni holcicku prevlika kazdy den do pyzamka (jak casto ho meni nevim) a ven. takze ji vecer prevlece do spaciho a rano do denniho a kdyz jde ven s kpcarem tak ji zas uplne celou prevlekne. samozrejme kdyz ublinkne a nebo se jinak zaspini tak hned…to je jasny. prijde mi to ujety a nechapu, proc takhle moc prevlekat??? ja, pokud neni ublinknito apod prevlekam po trech dnech. nikdy jsem to nezkoumala, tak nevim, jestli ja sem prase ci ona ujetajak tomate vy u takhle malyho mimca?
My jsme převlékali ob den, ob dva, pokud nebyla poblinkaná, ale jak píšeš, to je jasný
Ale musím říct, že málokdy nám oblečení vydrželo celý den, malá byla poblion
Od těch cca 2měsíců to bylo lepší ![]()
@Januliiik tak ja bych nerada, aby vedela, ze ji resim a zeptat se chci, protoze nevim, jestli nejsem jedina, kdo prevlika az treti den. nas neni blinkaci. takze ke vsemu je duvod, i kdyz hold nekdy blby.
Ahoj, ale do půl roku jsem malou nepřevlíkala do pyžama. Převlíkala jsem podle potřeby. Dost blinkala, tak mi to celkem stačilo ![]()
Tak já na spaní vždy po koupání převlékám do pyžámka - overálku, měním dle potřeby, malý není blinkací, plínka mu v noci neprotýká, takže to pár dní vydrží. A doma má třeba punčocháčky a na ven mu na to ještě navléknu kalhoty, popř. dám nějakou hezčí mikinu
@Anonymní píše:
Zdraviiim. nedavno mi znama rikala, ze svoji 6 tydenni holcicku prevlika kazdy den do pyzamka (jak casto ho meni nevim) a ven. takze ji vecer prevlece do spaciho a rano do denniho a kdyz jde ven s kpcarem tak ji zas uplne celou prevlekne. samozrejme kdyz ublinkne a nebo se jinak zaspini tak hned…to je jasny. prijde mi to ujety a nechapu, proc takhle moc prevlekat??? ja, pokud neni ublinknito apod prevlekam po trech dnech. nikdy jsem to nezkoumala, tak nevim, jestli ja sem prase ci ona ujetajak tomate vy u takhle malyho mimca?
a proc anonymne, anonymita snad slouzi pro choulostivejsi temata nez prevlikani miminek do pyzamek
![]()
@Anonymní píše:
@Januliiik tak ja bych nerada, aby vedela, ze ji resim a zeptat se chci, protoze nevim, jestli nejsem jedina, kdo prevlika az treti den. nas neni blinkaci. takze ke vsemu je duvod, i kdyz hold nekdy blby.
Když vydržela a byla čistá, tak jsem převlíkala až po koupání, což bylo 2× týdně, takže taky klidně až 3. den.
Na spaní ma samozřejmě jiné prádlo než na den, pres den bývá v body a puncochackach, na noc overalky nebo jetejsi body s polodupackami. Když jdeme ven, nechám co ma na doma a doplním vrstvy.
Mě to až tak divné nepřijde, moje malá měla od narození zvlášt věci, které měla přes den a po koupání jsem ji převlékala do jiného, čistého. Na ven jsem jí většinou nechávala to co měla doma + na to nějaké vrstvy, když bylo potřeba ![]()