Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky,
po dokojeni jsem zacala brat HA Regulon, ktery mi opravdu nesedl (nalady, suchost sliznic a s tim spojene obtize, atd.). Gyndr mi zmenil na kombinovanou, vicefazovou Qlairu. Jsem s ni max spokojena, ale ta cena
Proto se chci zeptat, jestli nekdo nemate podobnou zkusenost s prechodem z nefazove jednohormonalni na vicefazovou kombinovanou, zda jste spokojene s novym pripravkem a jestli existuje nejaky ekvivalent v nizsi cenove hladine. Diky predem za odpovedi.
Qlairu beru třetí měsíc a jsem s ní taky max. spokojená. Je to nejlepší HA jakou jsem kdy brala. Až na tu cenu. Tisícovka je dost. A to mi ten náš drahoušek celé jedno platíčko pravděpodbně hodila do koše a já ji vyhodila ![]()
Taky jsem byla s Qlairou max.spokojena, celé 3 měsíce, než jsem zjistila, že jsem těhotná:-) A podotýkám, že jsem nevynechala ani se nezpozdila při užívání, ani jsem neměla žádné zdravotní problémy. Takže pátrat po levnější variantě jsem neměla čas. Místo toho se teď modlím, abych miminko donosila a aby bylo zdravé.
I já jsem otěhotněla po půl roce braní AK Qlaira…gynekoložka mi na to řekla, že to nesmím zobat jako lentilky
(podotýkám, že jsem lékařka). Během toho půl roku jsem vynechala asi 3 pilulky (nestihla jsem je vzít do těch 12 hod.) a pak se řídila pokyny na letáku (jak dlouho se chránit jinak, jakou začít brát další pilulku…).
No, pokud jsi nestihla vzít několik tbl. do 12h. tak jsi zkrátka udělala chybu. Takže bych moc netvrdila, že jsi otěhotněla přes HA!! Otěhotněla jsi, pže tam byla chyba v užívání a to už ta ochrana prostě není tak silná…hmm…
--- pani tu prece pise, ze dodrzela vsechny pokyny, tak co resis..