Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj holky, beru třetí platíčko Azalia, a pozoruju na sobě snad všechny nežádoucí účinky - padají mi vlasy, přibrala jsem, pleť strašná, chuť na sex veškerá žádná. Nevim jestli mam s braním přestat, nebo to na Azalii jen svaluju ![]()
Díky za vaše rady.
Ahoj, tak padání vlasu patři zřejmě ke kojení. Me padaly vždy kolem toho 4-6 měsíce. Potom to ustane. Já tohle mám po každé HA. Také jsem přibrala, ale ne moc- 2-3kg, plet mastná a samá pupínek. Sex a chut? Zřejmě jsem v přechodu
. Já jsem brala Azalii 3 měsíce a celé jsem prokrvácela, takže jsi na tom ještě dobře ![]()
Může to být antiko, ale nemusí. Jak psala Kykoušek…
No přestat brát ji můžeš a uvidíš, co se stane/nestane ![]()
Mám otázku, po šestinedělí jsem 2,5 měsíce brala azalii, pak jsem jí vy:,–(ila (přestala jsem kojit) a doktor řekl, že tak za 14 dní dostanu menstruaci a můžu začít brát mercilon (ten jsem brala před těhotenstvím). Jenže už jsou to 3 týdny a pořád nic . Za jak dlouho po vysazení azalie jste dostali menstruaci. Díky za odpověď.
Aha, me mudra rikala, že na MS nemám čekat, ale rovnou najet na novou HA i třeba z poloviny platíčka Azalie. No tak si kdyžtak nech píchnout vyvolávačku at zbytečně dlouho nečekáš ![]()
No tak Andy, já mám tu samou zkušenost, beru Azalii a přibrala jsem 4 kg a to jsem dobrala druhý blistr. Zvažuji o změně HA ale v tom nepřeberném množství druhů mám strach ať nemám stejný problém.......napiš mi prosím, jak si dopadla, koukám, že jsi psala tady v srpnu a já tady na ty stránky moc nechodím. Budu Ti moc vděčná za jjakoukoli odezvu. Mejlík jsem přiložila d.drozdova@seznam.cz
díky, určitě odepíšu
Ahoj,
mám doma jedno celé platíčko Azalia do 5/2013, kdyby měl někdo zájem, tak SZ, díky. ![]()
No jak to tak vidím, tak s Azalii máme snad všichni problém. Taky jsem trochu přibrala (taky nevím jestli to na Azalii nesvádím
, chuť na sex taky nic moc, no a krvácení? To týden mám klid a týden krvácím. Fakt zábava. Asi bych to taky měla vysadit. A kolik stojí? Já jsem to kupovala už skoro za 600 Kč.
Tak asit budu trochu výjimka. Po Azálii jsem nepřibrala nebo maximálně kilo ale to lítá nahoru a dolů, chut na sex stejná, padámí vlasů spojené s kojením. Beru ji od prosince 2011 cyklus jseem dost v září 2012 a to začaly problémy takové že jsem měla MS za 14 další pak další za MS a zase další za 14 a tak dále. Na kontrole u mudr. mi vysvětlil že to Azálie v začátku obnoveného cyklu dělá a že buď se to srovná a nebo už se s tím tak musím smířit a nebo vyměnit za jinou při kojení ale těch možností už moc není když nechci tělísko.
Já ji před dvěma dny vysadila, měla jsem načaté třetí platíčko a nedobrala. Dělala mi taky hroznou neplechu! První měsíc ještě ok, ale ten další nonstop špinění, podrážděnost a nulová chuť na sex ![]()
Volala jsem gyn. a řekl mi ať raději vysadím. Jen nevím co teď, ještě totiž kojím a normální horm. tablety nemůžu
Tak mi zbývá nasadit je až přestanu kojit.
@mašlička píše:
Já ji před dvěma dny vysadila, měla jsem načaté třetí platíčko a nedobrala. Dělala mi taky hroznou neplechu! První měsíc ještě ok, ale ten další nonstop špinění, podrážděnost a nulová chuť na sex
Volala jsem gyn. a řekl mi ať raději vysadím. Jen nevím co teď, ještě totiž kojím a normální horm. tablety nemůžuTak mi zbývá nasadit je až přestanu kojit.
Azalia nikdy vice… Krvacela jsem skoro porad co jsem ji brala, to byl horor, tak zle jsem si pak nepripadala. Dalsidve tehotenstvi jsem po dobu kojeni azalii nebrala a vse bylo ok. Musim rici, ze jsem v zivote nezazila tskovou podrazdenost a problemy jako s azalii
Prvních půl roku s azalií to docela šlo, ale jak jsem začala přikrmovat, pořád jsem špinila, až jsem jí vysadila úplně. Na druhou stranu není moc možností spolehlivé antikoncepce s kojením.