Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No, hlavně s tím, co vím teď, bych se já osobně nechala očkovat na HPV. Tím se nakazíš spolehlivě i přes kondom, ty viry jdou i přes latex…
… nechci bejt drsná… a OPRAVDU to NEMYSLÍM urážlivě (člověk sex potřebuje, i když nemá stálého partnera, to víme všichni), ale v dnešní době je snad tzv. „náhodný“ sex nejbezpečnější s vydezinfikovanym tim… víte co myslim… taková ta… anatomická vokurka
(ovšem DOMA TO NEMÁM
)
To HPS je pravda - takže očkovat, a pak HODNĚ kvalitní „Gummi“.
Ale jestli jsem to správně pochopila, nejde Ti jen o nemoci, ale taky o nechtěné těhotenství - tak potom nějaký ten „spermicidní“ přípravek.
Případně prezervativ + nitroděložní tělísko, pesar nebo nevím co ještě k tomu…
to už musíš zapátrat sama, co chceš použít…
Pharmatex ma i castecne nejake desinfekcni ucinky a chrani proti nekterym pohlavnim chorobam, ale podle me neni v tom ohledu nad kondom. idelani by byla kombinace obojiho.
Jinac z barierovych priostredku jsou jeste ruzne zenske kondomy, pesary, vaginalni hubky … ale to je fakt hlavne proti poceti.
O tom, ze bykondom nechranil proti HPV slysim poprve - neni to nejaky reklamni tah od vyrobcu ockovaci vakciny?
jako kdyz se mladez vychovava v tom, ze kondom nechrani proti HIV - v nadeji, ze mladez se bude radeji chovat cudne (podle me se spis vykasle na kondom a bude to delat naostro). Samozrejme zadna ochrana neni 100% ale bariera latexem mi prijde fakt dobra. U kazde infekce zalezi predevsim na infekcni davce - pokud proleze jedno virove telisko, pravdepodobnost nakazy je zanedbatelna.
Nejsem zakladatelka ale stydím se zeptat přihlášená:-))
Dá se něco chytnout i jen z kouření?(tím nemyslím cigarety) a hlavně mě zajímá jestli se dá chytnout aids?
Anonymko dá, v podstatě všechno, kromě těhotenství.
Zuzu s tou antiko nevím.
Anonymní -
dá - v jistém malém procentu - pokud budeš mít v puse oděrku …
JInak se dají chytit ještě nějaký potvory… myslelas jako ORÁLNÍ SEX - tím kouřením doufám
![]()
páč třeba pokud si zapálíš cigáro tak Aids asi ne
(sorry… dělám si blbou srandu)
zuzulendo - jako krvácet mimo cyklus???
tak to bych šla na gynekologii.
(já si vzít hormonální antikoncepci tak se začnu měnit na marťana - strašně blbě to snáší - a vzpomínám si, že, po jedný /třífázový/ HA jsem špinila mimo cyklus…
tak ti buď nesedí antikoncepce, nebo se něco děje (možná že bez ohledu na tu HA)- sle tipovala bych to na tu HA…
(velice laicky) - určitě bych šla k tomu doktorovi, jestli je to krvácení opravdu takhle „mimo“
Zuzu - já jsem měla tyto problémy, když jsem brala Cerazette a bylo to šílené! Nejlepší je zajít na gyndu a popř. vy:,–(it prášky!
Já jsem neměla žádný cyklus, prostě jsem krvácela skoro pořád jen s malýma přestávkama
![]()
Určitě to bude nejlepší!!!
Já jsem třeba týden krvácela, pak 3 dny nic, dalších 14 dní úplná hrůza, týden klid a zase krvácení - já už jsem z toho byla úplně na nervy!
V PO jdu k dr. na KO po 6nedělí a už teď nevím co si mám nechat napsat
, asi to vyřeším tělískem a hotovka!
Jak řešíte náhodný sex, pouze s kondomem? Nemám stálého partnera a tak neberu HA. Chránit se ale při občasném sexu kondomem mi přijde málo - je ještě jiná možnost? Díky za rady a zkušenosti. S.