Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
beru kratce vicefazovou kombinovanou Qlairu a v tomhle cyklu bych potrebovala oddalit/vynechat MS. Muzete mi prosim nekdo zkusenejsi poradit, jak na to (ktere pilulky vynechat a ktere vzit z noveho platicka)?
Kdybyste to nektera potrebovala, prokonzultovala jsem to s gyndr a tu je rada:
Dobrat zlute pilulky az po cislo 24 (vcetne) a pak hned zacit z dalsiho baleni zase zlute, tj. od cisla 8. Druhe platicko normalne dobrat a zbyle pilule vyhodit (25 - 28 z prvniho a 1-7 z druheho) ![]()
Ahoj, strávila jsem dlouhé chvíle hledáním toho, jak na vynechání menses u Qlairy, co hlas, to jiný názor. Nebyla mi schopna poradit ani moje dr. Tento návod mi přijde nejschůdnější, opravdu to funguje, máte vyzkoušeno??? Díky!
Ahoj, to mi připadá jako normální logický postup, který dr. vymyslela na základě dávkování hormonů v této HA (vymyslela bych ho i já) četla jsem i postup, kde 27 28 užiješ obě v 1 den, placeba vynecháš a v den, kdy jsi měla brát 1.placebo si vezmeš 1.tabl. z nového bal. já tuto HA užívám asi rok (moc spokojená s ní nejsem, měmí mi nález na čípku, krvácím po styku a pod., což jiné Ha nedělaly)ale myslím si, že 2. postup by mi nepomohl (placeba vynechávám vždy a krvácím stějně až když beru 3. tabl. z nového bal. Každopádně si myslím, že bychom neměly být rozmazlené a jednou ten menzes na dovči přežít. Totiž nejvíce názorů, co jsem četla od doktorů naznačovalo, že tato HA není vhodná k oddálení a víc k tomu nevysvětleno- asi nemůžou sdělit vše. Nerýpala bych proto do toho a nechala to plynout, jak to běží.