Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím maminky,
vybírám kočárek a pořád nevím jaký. Vím, že každý má svoje pro a proti, ale potřebuju poradit ohledně těhle třech.
Mám hnutou plotýnku a proto jsem chtěla vysoký kočárek (což nevíc vyhovoval Stokke) i když není odpruženej.
Jinak kočárek budu převážně používat na chodíku (no občas podle toho vypadají..samá díra a nebo kočičí hlavy) a nebo lehký terén jako upravená polní cesta a nebo cestička v parku s pískem. Jinak první dítě bylo docela obřík, tak čekám, že druhé bude taky, takže aby mu ten kočárek vydržel. Má se narodit začátkem září a podle všeho by to měla být holčička…tak snad nebude tak velká
Můžete mi poradit
Díky
Máte zkušenost s Quinny Buzz?
Přidejte zkušenost s Quinny BuzzAhojky, taky jsem takhle uvažovala - měl to být naš druhý kočárek - vyhrál to BUZZ, mám k němu hl. korbu - ta není extra veliká, když porovnám s první Inglesinou magnum, ale extra malá taky ne..hodně oceňuji, že na podvozek můžu strčit na jedno nakliknutí autosedačku MC.I v horším terénu je OK a dítko není vytřepaný a hodně se mi vždycky líbil sporťák… navíc je docela skladný… na nákup vozím jen podvozek - zatím.Taky cena oproti Joolz není tak obrovská… tam mi neseděly ty malé kolečka.
Mám JOOLZ a spokojenost. Koupila jsem ho teda až jako sporťák a mám ho jen do města, jinak mám další kočáry. Ale projela jsem s ním i dost šílený terén-viz foto (ne úmyslně, kdybych věděla, že to bude taková cesta, vezmu teréňák
), takže si nemyslím, že přední kolečka by byla špatná (mimochodem řekla bych, že Buzz má přední stejně veliká nebo velmi podobná jako JOOLZ
) Joolz a Buzz mi přijdou celkem podobní, ale na živo na mne působil Joolz lépe
Koukala jsem i na Stokke, ale po zkušenostech s odpruženými i neodpruženými kočáry bych bez odpružení nechtěla ani do města
Navíc by mi vadilo, že nemám na madle tašku a pokud jsem dobře pochopila, tak když se skládá Stokke od auta, musí se sundavat sportovní nástavba ![]()
Korbička u Joolzu nevím jak je prostorná, nemám ji…ale myslím, že u všech těchto moderních typů kočárků bude podobně malá ![]()
Mám na Buzzovi sportovní přední kolo a to je asi o polovinu větší než malé na Joolz. ![]()
Navli, tak to jo, pokud máš tu modifikaci…ale já myslela tu klasiku ![]()
Jé děkuju moc a nevíte jak se jezdí z buzzem a nebo Joolzem v zimě…jinak jsem koukala, že quinny začal dělat novou korbičku, která je větší a skládací. Mám malé auto, tak aby se mi to tam vešlo
@martiiik píše:
Mám JOOLZ a spokojenost. Koupila jsem ho teda až jako sporťák a mám ho jen do města, jinak mám další kočáry. Ale projela jsem s ním i dost šílený terén-viz foto (ne úmyslně, kdybych věděla, že to bude taková cesta, vezmu teréňák), takže si nemyslím, že přední kolečka by byla špatná (mimochodem řekla bych, že Buzz má přední stejně veliká nebo velmi podobná jako JOOLZ
) Joolz a Buzz mi přijdou celkem podobní, ale na živo na mne působil Joolz lépe
Koukala jsem i na Stokke, ale po zkušenostech s odpruženými i neodpruženými kočáry bych bez odpružení nechtěla ani do města
Navíc by mi vadilo, že nemám na madle tašku a pokud jsem dobře pochopila, tak když se skládá Stokke od auta, musí se sundavat sportovní nástavba
Korbička u Joolzu nevím jak je prostorná, nemám ji…ale myslím, že u všech těchto moderních typů kočárků bude podobně malá
Jo to zvládnul teda opravdu dobrý terén
a koukala jsem, že sportovní sedačka jde u Joolze nechat na podvozku a složit, ale podle mě quinny buzz musí taky nástavbu sundat. Já vím, že každé mamimce vyhovuje něco jiného a jsme z toho teďka taková nesvá, že ještě nevím
U Buzze sedačku sundávat nemusíš - pokud ho chceš složit. Mám ho i starší i novější verzi - Novější je lépe vypolstrovaná, ale za to užší, starší je prostornější, ale tu jsme ještě nevyužily, ale malá je drobek…
Jezdila jsem s Buzzem v zimě a v pohodě. - nyní v něm vozím druhé dítko.
Ale je pravda, že doporučuji pokud bude kupovat BUZZ 3 - si dokoupit terénní kolečko dopředu. Bez něj to bylo na nic.
szelvicka, tak to nemuzu referovat, jak jezdi Joolz ve snehu, v zime jsem ho jeste nemela…ale podle mych zkusenosti s kocarky, tak to asi idealni nebude s zadnym s techto. Stokke podle kol bude urco nejhorsi, buzz s tim terennim kolem asi nejlepsi z techto. Ve meste ale byvaji chodniky upraveny, tak v zavejich jezdit nepotrebujes…ja tady na vesnici mam Icoo a ten samozrejme projede vse, i zaveje, jinak bych se na prochazku po okoli nedostala
Ale pro kocar do mesta bych na to moc nekoukala ![]()
Holky, moje sestra má pro syna Joolz. Měl ho od miminka a narodil se v listopadu 2010, takže s ním zvládla už dvě zimy - jednu v hluboké korbě s miminem a druhou ve sporťáku s ročním kloučkem. Kočárek byl i na sněhu, jde s ní projet skoro každý terén, ta malá kolečka vepředu opravdu tolik nevadí. Já jsem z něj natolik nadšená, že si jej pro své druhé dítko, které se má narodit v září, pořídím také. Původně jsem chtěla kočárek Mima Xari, ale už po minutě jsem ho odstřelila, protože není moc praktický. Z Joolzu jsem nadšená, hlavně i proto, že s ním máme už rok a půl zkušenost. Je lehký, skladný, snadno ovladatelný, běžné terény zvládá perfektně, jak je vidět, tak i terény neběžné -viz příspěvek od martiiik ![]()
Máme stokke a zvládneme i les.Kočárek je velmi prostorný a nejlepší je výška sedáku.
kdyby
c h mohla tak sním i spím
Ahoj, nemáte některá tenhle kočárek, myslím i stejnou barvu, zda vypadá tak, jako na obrázku? http://www.babygold.cz/detail.php?…. Na babygold.cz ho mají za super cenu, ale osobně se na kamennou prodejnu nedostanu.:-(
Mám stokke téměř rok a jsem s ním moc spokojená - je neuvěřitelně variabilní. Je pravda, že ta přední kolečka jsou hodně citlivá a když jedete přes nerovnost, tak je potřeba jet. Myslím tím, že když kočárek jede, tak hezky drží stopu. Jela jsem s ním po polničce, trávě nebo sněhu a vše bylo bez problémů. Naprosto luxusně se s ním zajíždí do menších výtahů - právě díky těm citlivým předním kolečkám. Když jsme používali korbičku, tak mi přišel normální, ale jako golfík je naprosto bezkonkurenční
. Malá se může dívat na mě, můžu jí položit, můžu ji otočit od sebe - což miluje a rychleji i usne. Když jsme venku, používám jej i jako krmící židličku. Perfektní je, že má dvě brašny. Jednu používám na nákupy. Složení do „rudlíku“ jsem používala po porodu na schody v domě, kdy jsem se nechtěla s kočárkem tahat, dnes ho popadnu a běžím.
Když ho držím sama a chci vystoupit z tramvaje, tak se většinou trochu zaseknu, ale možná to jen neumím. ![]()