Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den, ahoj,
potřebovala bych tip na kočárek, který je vhodný do města, lehký, má korbičku i sporťák, přehoditelnou rukojeť (nebo otočenou sedačku), polohovatelná záda i nožičky a stojí do 15 000,–.
Prosím víte o nějakém takovém, který máte ozkoušený a jste spokojené?
Děkuji všem za tipy a rady.
Záleží na tom, co se ti líbí. Z hlediska funkčnosti doporučuju Inglesinu. Mají různé typy, já měla Magnum a absolutní spokojenost - kvalitní a vychytané. Ale je to takový kočár - kočár. Z těch designovějších/modernějších by ses do 15 mohla vejít s Mamas nd Papas (Urbo nebo Sola). Moc se mi líbí, ale nemám konkrétní zkušenost. Určitě jich bude víc, ale teď mě už žádný nenapadl.
Myslím, že tvůj cenový limiz je dost velký, takže určitě něco najdeš v této kategorii…nebo když si vychytáš nějaké slevy (např. Dny Marianne), tak koupáš i dražší levněji…
Ještě se zaměř na to, kdy se ti narodí mimčo - ohledně velikosti korby, jak chceš velký košik pod kočárem. Jaká chceš kolečka ??? Obecně se doporučují nafouknutá - lépe tlumí nárazy než plastová.....a chceš otočná kolečka vpředu, nebo trojkolku ?? ![]()
Sama mám Cmarelo Q12, je to polský kočárek s velkou korbou. Jsem s ním spokojená, má otočnou korbu, lehce ovladatelný…ale někdo má zase něco proti němu…stál do 10.000,–…ale jak kdo ![]()
Jak píše @Lenka512 , chtělo by se to trošku víc rozepsat. Chceš tří nebo čtyřkolku nebo je ti to jedno, kola nafukovací nebo plastová a jak velká, aretovací nebo napevno, jakou chceš rukojeť kočárku - nastavitelnou nebo vysouvací teleskopickou … atd. - zkrátka se trochu rozepsat, protože takových kočárků: s korbičkou a sporťákem, otočnou sedačkou nebo rukojetí, se zádama do lehu a polohovacíma nožkama do 15tis. , je opravdu strašně moc. Já mám třeba Coletto Austin 3 2011 a jsem moc spokojená, mé požadavky a představy splnil.
kola určitě nafukovací a spíš aretovací..Jinak dodnes nevím, v čem je tříkolka lepší (horší) než čtyřkolka, zda je to jen estetická věc nebo to má nějaký význam, takže pořád nevím, kolik koleček.
gabi.design: ten kočárek vypadá moc dobře, ale má plastová kolečka že? Nebo alespoň podle obrázku si to myslím..
@petuldaa me treba trikolky prijdou o chlup hur se stabilitou, nektere typy docela vyrazne, znat je to pri najezdu na obrubnik nebo do nizkopodlazniho busu, kde musis davat trochu bacha a necourat se…
coz je u me docela podstatna vec, ted jsem teda kupovala trikolku dvojkocar a jsem na to zvedava.
ja treba nafukovaci kola nemam a vubec nelituju, nezpozorovala jsem horsi jizdni vlastnosti a hlavne se nemusim bat, ze najedu na strep a pichnu. Ve meste byva strepu docela dost.
Tak ja sem si dnes donesla s obchodu kočárek Dorjan Danny Sport prestige 2012 leather a sama se kočárky prodávala takže vím že tenhle je ten nej,
ale co ženská to názor stal mne 11 000
mužu doporučit ![]()
taky mám Dorjana a snad s ním budu spokojená…
Zatím kdo ho měl, tak si ho nemohl vynachválit
…
Také máme Dorjan danny sport prestige akorát butterfly a jsme moc spokojený.
Nevýhoda je asi horší přístup do košíku a brzda se trochu hůř odbržďuje.. Jinak OK
jj na ten koš a brzdu sem se taky stežovala
ale je nádherní,supr,a maminky si ho taky chváli
proto ho mam i já
my máme prestige leather-bíly ![]()
Dorjan jsem taky měla, ale sporťák už jsem moc nevyužila. Momentálně obdivuju kočár sousedky, TFK Joggster Twist a celkově tahle značka se mi líbí. Ale ten je teda dražší:-)
@petuldaa píše:
gabi.design: ten kočárek vypadá moc dobře, ale má plastová kolečka že? Nebo alespoň podle obrázku si to myslím..
Ne, má všechny nafukovací. Teda ta 3-kolka. Dělají i 4-kolku a ta má vpředu gumová.
@petuldaa píše:
kola určitě nafukovací a spíš aretovací..Jinak dodnes nevím, v čem je tříkolka lepší (horší) než čtyřkolka, zda je to jen estetická věc nebo to má nějaký význam, takže pořád nevím, kolik koleček.
Já bych řekla, že dneska už ty tříkolky jsou víceméně velice dobré. Hodně záleží na těžišti kočárku. A samozřejmě na jízdě - s tříkolkou se prostě musí jezdit jinak (najíždění a sjíždění na chodníky …) než se čtyřkolkou právě díky tomu, že ten kočár má těžiště úplně jinde než čtyřkolky. Já tu tříkolku mám a jsem s ní opravdu spokojená. Se stabilitou jsem neměla ještě jediný problém, s kočárem jezdím skoro rok.
ahoj zkus mrknout na Firkon Verano. Je super, my i švagrová jsme s ním moc spokojeny.