Teutonia Spirit S3 - stabilita

363
18.5.12 13:50

Teutonia Spirit S3 - stabilita

Ahoj holky,

chtěla bych vás poprosit o zkušenosti s tímto kočárkem (Teutonia Spirit S3 - http://www.detskydum.cz/…ther-803801/). Jde mi hlavně o stabilitu. O kočárku samotném jsme toho četla spoustu a je mým opravdu velkým favoritem, ale nedávno se ke mě dostal názor manželky od kolegy, která ho měla, že se jí v kočárku malé cca 1,5 roku staré dítě skoro už 2× převrátilo. Pokud vím tak ten prcek je drobnější, žádné velké dítě a i paní je velice nekonfliktní typ a fajn, ale i tak by mě zajímal váš názor, zda je to vůbec možné u takto kvalitního kočárku na který slyším většinou jen chválu.
Dovedu si představit, že tříkolka nemá takovou stabilitu, ale tohle? Přijde mi to trošku divné… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s Teutonia Spirit S3?

Přidejte zkušenost s Teutonia Spirit S3
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7576
18.5.12 14:16

Teutonka má nízko těžiště a patří k těm nejstabilním trojkolkám. Že obecně jsou na tom se stabilitou trojkolky hůř, to je jasný. Jde jen o zvyk. Ale Teutonie bych se nebála. Navíc je to opravdu kvalitní kočár :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2640
18.5.12 14:18

Já tenhle kočár mám a teda můžu potvrdit, že převrátit ho opravdu není těžké.
Když se najíždí na obrubník, musí se kolmo a držet oběma rukama, ale i tak se mi už stalo, že jsem jí skoro vyklopila. Najela jsem třeba předtím kolečkem do nějaké díry a když se to na něho postavilo, kočár šel na stranu… tu díru samozřejmě člověk přes kočár nevidí, takže stát se to může. Nebo když byl sníh, totéž…
Vždy jsem ho udržela, ale babička ho vozit nechtěla. Já bych už do něho nešla. Teda ale nešla bych ani do jiné teutonky, za ty prachy bych si představovala líp propracovaný kočár a kvalitněji udělaný.
Jo a třeba couvat pozadu, to nejde, to by se převrátilo hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
18.5.12 14:29

Tam šlo teda spíš o to, že ten malý seděl ve stojícím kočárku a jak se nakláněl přes bok, tak se ten kočár měl převracet. No nevím..... :nevim:

:) ale děkuji za jakýkoliv příspěvěk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
18.5.12 14:36

Měla jsem jí rok a půl. Na trojkolku stabilní slušně. Je ale pravda že někdy se mi to jakoby zvrhlo ke straně hlavně když kočár nadzvedneš za rukojet tak pak je nestabilní ale to je logické když je to trojkolka. Já ted kupuju raději Be you to je čtyřkolka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7388
18.5.12 14:36

Ahoj, já s ním mám problém pouze na obrubnících, jak už tu někdo psal, musí se držet pevně oběma rukama. Ale nedovedu si představit, že by se převrhl stojící kočár s prckem, to určitě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
18.5.12 14:38

Tohle dělaji všechny trojkolky, je to daň za to chybějící 4.kolečko.

@scai píše:
Já tenhle kočár mám a teda můžu potvrdit, že převrátit ho opravdu není těžké.
Když se najíždí na obrubník, musí se kolmo a držet oběma rukama, ale i tak se mi už stalo, že jsem jí skoro vyklopila. Najela jsem třeba předtím kolečkem do nějaké díry a když se to na něho postavilo, kočár šel na stranu… tu díru samozřejmě člověk přes kočár nevidí, takže stát se to může. Nebo když byl sníh, totéž…
Vždy jsem ho udržela, ale babička ho vozit nechtěla. Já bych už do něho nešla. Teda ale nešla bych ani do jiné teutonky, za ty prachy bych si představovala líp propracovaný kočár a kvalitněji udělaný.
Jo a třeba couvat pozadu, to nejde, to by se převrátilo hned.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2640
18.5.12 15:13

@Sorbetka tak takhle se nám nikdy nepřevrátila, že by seděla a převrátila se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catie
18.5.12 15:26

Já mám Teutonii Mistral S a na pár týdnů jsem měla půjčeného Spirita. Nejdřív jsem se do něj zamilovala, hezky se ovládal a uvažovala jsem, že svůj Mistral vyměním. U Spirita ale nastal problém v okamžiku, kdy byl trochu nerovný terén - rozbitý nebo šikmý chodník, kostky na nakloněné rovině…na těchto plochách jsem ho několikrát jen taktak chytla. Myslím, že případ, který popisuje tvá kamarádka, se klidně může stát, pokud zastavíš na ne úplně rovném chodníku. Bydlím v kopcovité části města a do trojkolky bych po této zkušenosti nešla. S radostí jsem Spirita vrátila a nechala si svůj Mistral S (více důvodů mimo té stability).

Do Teutonky bych já šla znovu, mně naopak připadá kvalitní, bezproblémový.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.5.12 15:44

Teutonia obecně je super. Já v něm vozím malého už rok a půl. Právě trojkolka je určená do terénu. Protože bude stát vždy na třech kolech třeba na polní cestě. Nikdy se mi nepřevrátil. Je třeba předvídat a na nakloněné cestě držet oběma rukama a zaaretovat si přední kolečko. Na chodník najížděž kolmo atd. Jinak ovládání na rovině paráda, jednou rukou. Tak by čtyřkolka nejela.Žádný jiný kočár, který jsem potkala mě nenadchl víc.

• Citovat
  • Upravit
9847
18.5.12 16:29

Vyzkoušela jsem několik kočárků vč. této Teutonie (ale tedy starší model, tak nevím jestli je mezi nima nějaký výrazný rozdíl co se týče stability)… abych se přiznala, tak já bych do jiného kočáru než 3-kolky už nešla, přijde mi naopak stabilnější než 4 kolka :nevim: ale to je asi věc zvyku a názoru… Měla jsem právě 3 i 4 kolky a jedinou nevýhodu u 3-kolek jsem našla tu, že se s nima nedá jezdit popředu nahoru po eskalátorech, tak holt couvám no :nevim: jináč si fakt nemůžu u té Teutonie na stabilitu stěžovat a do terénu maximální spokojenost :palec: podobně jsem byla spokojená s Jané Slalom ;) u Teutonie Spirita mi ale vyhovuje že nemá nafukovací kola, jsem totiž expert na defekty :oops: a do terénu mi přijde lépe odpružený :palec:
Jináč jde asi fakt o zvyk a cvik páč já už i obrubníky beru 1 rukou (když držím u ucha telefon) a jediný kdy jsem měla problém u kočárku se stabilitou bylo když jsem si otočila sporťák proti směru jízdy (že malá koukala na mě), ale to bylo jen prvních asi 500m než jsem si zvykla na to, že je jinde těžiště, to není daný ale vlastností kočárku, ale jde o zvyk a je potřeba „vyvažovat“ trochu jinak… Jako se 4-kolkou se mi v terénu jezdilo tedy pěkně blbě i když měla velká kola a hlavně jak já chodím rychle, tak se mi kolečka věčně klepala, s Teutonií Spiritem můžu i běžet sprintem jak o závod a ani se nehne ;) :palec: (myslím do stran nebo klepat kočár od koleček)
Za sebe tedy jedině doporučuji :palec: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
18.5.12 16:35

Já bych si osobně už Teutonii Spirit S3 nikdy nekoupila. Ve srovnání s Casualplay S4 je šíleně vratká v nerovném terénu nebo při najíždění na obrubník. Také mi sousedovic dvouletá dcera kočár i s miminem převrhla jen tím, že si stoupala na kolečko, aby do kočáru lépe viděla. Navíc, když se ležící dítě položí hodně nahoru v hlavové části, tak mu ta boudička šmrdlá přes obličej. V porovnání s S4 je i mnohem hůř skladný a má horší polohování zad, takže se většinou snažím jít ven s S4 než s Teutonií. Jedinou výhodou Teutonie je, že sporťák lze nasadit po směru i proti směru jízdy.
Bohužel žádný kočárek není dokonalý a každý má své plusy a mínusy, takže přeji šťastnou ruku při výběru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2640
18.5.12 17:26

@Mysicka31 to se divím, že se spiritem můžeš běžet. Já když jsem jednou dobíhala bus a to jsem neběžela moc rychle, tak jsem jí skoro vyklopila, protože se totálně rozvibrovalo to přední kolo. Ptala jsem se na to i v babyrence a je to prý normální vlastnost. Běžet se dá jen se zaaretovým, jinak to dělá tohleto…

a v terénu je právě pěkně nestabilní, naklání se na jendu stranu, kořeny to rozhodí, prostě do terénu není!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
18.5.12 20:05

Ahojda, Teutonku Spirit S3 mame uz 2 a pul roku a na trikolku je to hodne stabilni kocarek. Samozrejme, ze pri extremnich sportovnich aktivitach a na snehu je lepsi kolecko zaaretovat, a ze ctyrkolovej dvacetikilovej tank na reminkach bude mit lepsi stabilitu i terenni vlastnosti, o tom zadna. Ale na to, jak je to suprove ovladatelnej, a celkem lehkej kocarek, mi prijde terenni slusne a stabilni take. s nami odjezdil Krkonose i Jizerky a nemel problemy. Samozrejme ze durch lesem pres koreny ne, to mame nositko, ale bezne cesty v pohode ;)
Jedinou vytku mam k boudicce, je hodne nizka a dle me spatne chycena. Vysokemu diteti pri lehu jde do obliceje a vysokou dvouletacku uz pod ni neposadim (je tak do 90cm ditete pohodlne, pak uz moc ne).
Ale jinak spokojenost a na druheho prcka o jinem kocarku ani neuvazuju, nasi Teutonku si stopro nechavame ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
18.5.12 22:08

holky děkuji vám všem za reakce, docela mi to pomohlo. No ještě je pravda, že si musím Teutonku osobně vyzkoušet, vždycky ji jen okukuji na ulici, ale ještě jsem ji osobně nejezdila ani v obchodě.
Děkuji moooc :dance: :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4