Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
maminky,poohlížím se po novém kočárku.Teď mám x-lander xa,ale chtěla bych změnu a padl mě do oka Jané slalom pro a casualply s4.Zajímají mě jízdní vlastnosti obou kočárků.Bydlím na vesnici,takže potřebuji kočárek do terénu.Jak jsou pro děti pohodlné.Polohují se dobře do sedu-lehu?Jak reagují přední kolečka v terénu-neklepou se?A jak je velká korba a má polohovatelná záda?Nefouká do korby v zimě?A jaký je nánožník na sporťáku?Zajímá mě všechno.Děkuji ![]()
S4 - na vesnici do terénu bych si ho nepořizovala, nám dost rachtá to přední kolo a ani ten kočárek není moc odpružený. Sporťák do úplného sedu nejde, výhoda je, že to nemá pevně dané polohy, ale můžeš si jí zvolit dle sebe - polohuje se to popruhem. My se do korby vešly ještě v 8 měsících (66cm a 7kg), ale malá je drobnější, záda polohovatelná nejsou. Mně na korbě vadila vykrojená střecha zboků, při trochu silnějším větru jí tam dost foukalo. Nánožník na sporťáku je dobrý, je pěkně vyteplený. Jinak jsou dost drahé doplňky. Korba nemá pláštěnku, autosedačka taky ne, sporťák pro změnu nemá nánožník a síťku proti hmyzu. Žádné extra nevýhody mě nenapadají. Spíš, jestli máš větší dítko, tak mu bude brzo malá jak korba tak i sporťák. Jinak kočárek vypadá moc hezky. U nás jezdí hodně i těch Jané a ty se mi tolik nelíbí, mají zvláště řešeno to přední kolečko.
s4 má nánožník ba naopak pěkně řešeny po stranách jsou zipsy takže ho nemusíš celý sundávat jen rozepneš a vytáhneš dítko pokud si myslela podnožku pod nohy tak tu má taky jen o tom oc lidí neví musíš to dole vycvaknout a má 2 polohy sítku proti hmyzu ani u sportáku nevyužiješ s4 je fajn já jen bojovala v zimě to přední zdvojené kolo neprojelo sněhem jen ho před sebou hrnulo.
A existuje na sporťák s4 síťka proti hmyzu (já hledala na netu a nenašla jsem)? Máme dům v oblasti, kde je strááášně komárů už teď.
ahojky, já mám jané, ale jané slalom pro reverse. je to můj 13. kočárek a můžu říct, že jsem konečně spokojená!!!! měnila jsem z x landera xa, lepší než jané není
ale odpružené není ani jedno, co píšeš…
@micelinka píše:
S4 - na vesnici do terénu bych si ho nepořizovala, nám dost rachtá to přední kolo a ani ten kočárek není moc odpružený. Sporťák do úplného sedu nejde, výhoda je, že to nemá pevně dané polohy, ale můžeš si jí zvolit dle sebe - polohuje se to popruhem. My se do korby vešly ještě v 8 měsících (66cm a 7kg), ale malá je drobnější, záda polohovatelná nejsou. Mně na korbě vadila vykrojená střecha zboků, při trochu silnějším větru jí tam dost foukalo. Nánožník na sporťáku je dobrý, je pěkně vyteplený. Jinak jsou dost drahé doplňky. Korba nemá pláštěnku, autosedačka taky ne, sporťák pro změnu nemá nánožník a síťku proti hmyzu. Žádné extra nevýhody mě nenapadají. Spíš, jestli máš větší dítko, tak mu bude brzo malá jak korba tak i sporťák. Jinak kočárek vypadá moc hezky. U nás jezdí hodně i těch Jané a ty se mi tolik nelíbí, mají zvláště řešeno to přední kolečko.
Děkuji a když je dítko ve sporťáku,svítí na něj hodně?Jak kreje ta stříška?Příjde mi hodně krátká
Ahoj, z trojkolek se mi zdá nejvíc odpružené Jané Slalom Reverse s otočným sporťákem (mimochodem lepší sporťák jsem ještě nepotkala, ale hluboká korba je malá (Transporter i Matrix), pokud si nevezneš Capazo či Micro nebo Protona od Concordu) a Cam Cortina X3 Evolution, varianta s nafukovacími koly (má obří všechno: korbu, sporťák i vajíčko a sporťák je taky otočný). Obojí je stejně lehké a skladné do auta, Reverse sporťák má navíc lepší stabilitu, ruční brzdu, ten original nánožník a nepromokavou stříšku.
A když se ptáš na klasického neotočného Slaloma, měla jsem ho jen měsíc a vyměnila za Reverse. Kopala jsem se o tu nožní brzdu (Reverse ji nemá, má tlačítko pro ovládání nohou na kolečku, díky čemuž mohla malá kočárek i tlačit, když začínala chodit), do boudy foukalo a svítilo a sluneční clony a slunečníky jsou na dvě věci (Revers má kšil a tvar boudy, který funguje), když dítě spalo, neviděla jsem na něj (Reverse má malé okýnko, takže na dítě nesvítí slunce, ale člověk na něj vidí), jízdně se klasický Slalom ovládal taky super, dokud si dítě nestouplo v kočárku, to pak letělo k zemi vše (Reverse má dobře vyřešené těžiště a nakácí se), atd.
Příspěvek upraven 18.05.12 v 12:48
@aničkakytička píše:
ahojky, já mám jané, ale jané slalom pro reverse. je to můj 13. kočárek a můžu říct, že jsem konečně spokojená!!!! měnila jsem z x landera xa, lepší než jané neníale odpružené není ani jedno, co píšeš…
Děkuji..ještě se zeptám jaký je rozdíl mezi jané slalom pro a jané slalom pro reverse?Tam je snad jen trochu jiná bouda na sporťáku né?A když je dítko ve sporťáku svítí na něj hodně?Je lepší polohování zad než u x-landeru?A jaké výhody má proti x-landeru?Děkuji
sítku proti hmyzu nemá snad žádný sporták ale dá se to řešit emitexovou univerzální stříška moc nekryje to je fakt já dokupovala sluneční clonku nebo pak deštník ale ten není tak dobrý dítě si sním přinejmenším hraje.
@janikhlavik píše:
Děkuji..ještě se zeptám jaký je rozdíl mezi jané slalom pro a jané slalom pro reverse?Tam je snad jen trochu jiná bouda na sporťáku né?A když je dítko ve sporťáku svítí na něj hodně?Je lepší polohování zad než u x-landeru?A jaké výhody má proti x-landeru?Děkuji
revers jde dát jak po tak proti směru jízdy dola nemá nožní brzdu ale konstrukci ve tvaru písmene c takže do ničeho nekopeš nevíhoda je užší než klasický salamon
@Háta_x píše:
Ahoj, z trojkolek se mi zdá nejvíc odpružené Jané Slalom Reverse s otočným sporťákem (mimochodem lepší sporťák jsem ještě nepotkala, ale hluboká korba je malá (Transporter i Matrix), pokud si nevezneš Capazo či Micro nebo Protona od Concordu) a Cam Cortina X3 Evolution, varianta s nafukovacími koly (má obří všechno: korbu, sporťák i vajíčko a sporťák je taky otočný). Obojí je stejně lehké a skladné do auta, Reverse sporťák má navíc lepší stabilitu, ruční brzdu, ten original nánožník a nepromokavou stříšku.A když se ptáš na klasického neotočného Slaloma, měla jsem ho jen měsíc a vyměnila za Reverse. Kopala jsem se o tu nožní brzdu (Reverse ji nemá, má tlačítko pro ovládání nohou na kolečku, díky čemuž mohla malá kočárek i tlačit, když začínala chodit), do boudy foukalo a svítilo a sluneční clony a slunečníky jsou na dvě věci (Revers má kšil a tvar boudy, který funguje), když dítě spalo, neviděla jsem na něj (Reverse má malé okýnko, takže na dítě nesvítí slunce, ale člověk na něj vidí), jízdně se klasický Slalom ovládal taky super, dokud si dítě nestouplo v kočárku, to pak letělo k zemi vše (Reverse má dobře vyřešené těžiště a nakácí se), atd.
Příspěvek upraven 18.05.12 v 12:48
Z toho co tady píšete mě tedy vychází,že je nej Jané Slalom Reverse?A na podvozek jde nasadit korba z concordu fiusion?To jsem vůbec nevěděla.Concord se mě taky líbí,ale ty plastová kolečka jsou asi na nic,hodně se sjíždí ![]()
@nemolka Já nevím, ale mně právě na sporťáku jde ta stříška sklopit až úplně dolů, že malá ani není vidět ![]()