Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky,
sice máme ještě čas, ale po kočárkách pokukuju. Je jich takový množství a na každý je část recenzi pozitivní a část negativní.
Chtěla ybch vás poprosit o názory a zkušenosti s těmito kočrky:
http://www.detskyraj.cz/…dackou-carlo
http://www.detskyraj.cz/…ka-2011/2012
http://www.detskyraj.cz/…tiera-zdarma
Zatím takový favoriti, ale jinak tomů vůbec nerozumím.
Děkuji moc všem
Ahojky,bohužel s těmito kočárky zkušenost nemám,ale mohu za sebe doporučit Vesper.Byla jsem sním max spokojená. Já měla barvu el.100t
Tady je odkaz-http://ajashop.mimishop.cz/detail.php?zbozi=3253337
Mají široký výběr barev
Příspěvek upraven 18.05.12 v 12:11
já mám Dorjan a byla to láska na první pohled. Používám ho 8 měsíců, zatím v pohodě. Pořád je prcek v hluboký. Pozor - já ho používám málo. Dřív jsem v něm uspávala po obědě, dala mylý kolečko, asi 15 minut a zaparkovala pod okno. Od května spí prcek doma a kočár se větral jednou u pediatra. Třeba někdo ,kdo denně jezdí 10 km Ti písne, že je hodně zrasovanej.
@danyk no mě se hrozně dorjan líbí, ale jen hluboká. Sporťák má hrozně ošklivej. Budem jezdit hodně. I do přírody, ale to mám kdyžtak starý 4kolový teréní takko ve sklepě.
ahoj ![]()
Alpiron byl můj favorit od začátku. Je to krásný kočárek a skvěle se s ním jezdí. ALE… Není vůbec odpružený a dítě v tom lítá ze strany na stranu, takže pokud bys nejezdila jen po 100% hladkým povrchu tak budeš mít mimi naklepaný jak řízek a korbička teda taky není moc velká. Jelikož budu mít miminko červenec/srpen tak sem chtěla hlavně pohodlný, s velkými koly (kvůli sněhu), s velkou kobrou a trojkombinaci za rozumnou cenu. Takže u mě to vyhrál Tako warrior ![]()
http://kocarkydeniska.mimishop.cz/detail.php?…
Držím pace ať dobře vybereš ![]()
@Sisi90 no já čekám listopaďátko, takže sníh a zima. Ale jak říkám mám furt v záloze to takko a je mi líto kupovat novej stejnej kočárek
@kabelitka píše:
@danyk no mě se hrozně dorjan líbí, ale jen hluboká. Sporťák má hrozně ošklivej. Budem jezdit hodně. I do přírody, ale to mám kdyžtak starý 4kolový teréní takko ve sklepě.
měla jsem dorjan danny sport prestige - korba dobrý,ale sporťák zatrest - děláš dobře,že koukáš i na sporťák ![]()
já uvažovala i o hlubokým kočárku a pak kvalitním sportáku, ale to mě výjde horzně draho.
Ještě je varianta koupit kočárek po jednom dítěti, vyjezdit v hlubokým a koupit lepší sporťáček.
Nejraději bych sehnala starou libertu a bylo by, ale to nechce přítel ani slyšet a navíc bych stejně nenarvala do auta.
Nebo vemem nákupní košík a máme po starostech ![]()
![]()
@tetma můžu odbočit, proč je sporťák za trest? Ještě nevím, kdy do něj prcka upíchnu, tak co mám čekat?
@danyk píše:
@tetma můžu odbočit, proč je sporťák za trest? Ještě nevím, kdy do něj prcka upíchnu, tak co mám čekat?
hele je hnusnej ,těžkej a když sjem měla dítě otočený obličejem k sobě tak bl nestabilní - prostě se malej vyklonil a kočár přepadl na rovným povrchu
![]()
Jako pozitiva jsem ale viděla,že se dal celej dát do pračky - úplně jsme ho rezebrala a vyprala + na zimu je dobrá ta velká střecha -ona vypadá fakt husně,ale malýho jsme tam zabalila do fusaku přetáhla střechu na maximum dala ten vrchní obal přes tělo a malej byl v teploučku + bylo taky fajn,že byla na střeše síťovina takže když už byla malá korba tak jsem sporťák položila do ležata malýho připevnila pomocí popruhů poůožíla na bříško a on pásl koníky nebo byl na 4 řech a koukal
a i to,že se ze sorťáku dala udělat jakoby velká korba - to se musí nechta to na tom bylo fajn
ale p 15 měsících aktivníh používání i přes mazání a ježdění po městě vrzal, sporťák měl nějakých 15 kg + 10 kg dítě + třeba nákup a to jsem si teda mákla ![]()
@tetma a nemáš vyzkoušeno, jestli jdou do hluboké korby dát kšíry ze sporťáku? Že bych nechala prcka furt dokud to půjde v korbě, akorát tam jsem neviděla kšíry, tak aby se nepřemístil sám
nemám ,ale v hluboké korbě pod matrací jsem měla ouška na kšíry ![]()
V žádným případě bych nekupovala noname autosedačku v setu. Já bych do takové tedy dítě nikdy neposadila. Nehledě na to, že řada těchto noname autosedaček je jen do 10 kil, což s větším dítkem někdy v osmi měsících uvidíš, jaký bude problém. Dítko ti z ní vyroste, ale do normální posměrné ještě nebude splňovat všechna kritéria a budeš muset kupovat mezistupěň, který bude pomalu dražší, než celý kočárek. Raději kvalitní značkovou atestovanou atutosedačku (třeba Maxi Cosi Cabriofix a podobné) a pak vybrat kočárek, na který půjde sedačka nacvaknout.
Stejně tak doporučuji postupovat s kočárkem. Raději kvalitní značkový kočárek klidně i jetý (dnes je po pár letech babyboomu trh plný kvalitních věcí z druhé ruky) než nějaký polský krám, který ti začně po pár najetých kilometrech vrzat. Já měla také nejdříve představu, že koupím vše do deseti tisíc, a nakonec mám jeden z nejdražších kočárků na trhu celý nový a i autosedačku jsem koupila novou a ještě k ní základnu do auta. (To moc doporučuji, jestli budeš často jezdit autem, není nic lepšího. Jen vajíčko nacvakneš a jedeš. Žádné pásání pásama…) Spočítala jsem, že nový kvalitní kočárek prodám po použití ještě za rozumnou cenu, kdežto polský kočár prostě už neprodáš, takže těch deset tisíc ti v něm zůstane. Já třeba korbičku už prodala a to za stejnou cenu, za jakou jsem ji před půlrokem novou koupila ![]()
Příspěvek upraven 18.05.12 v 12:59
Ja teda zkusenosti nemam ani s jednim, mam hoco travel light, ktery je podobny http://www.malvik.cz/…Travel-Light
je to docela milacek, lehky, krasne se s nim jezdi, pouzivam ho uz druhy rok a kolikrat v nem tahnu fakt tezkej nakup v kosiku a je furt Ok. Trochu kolecka jsou dirata, ale na jizdnich vlastnostech to nema vliv.
Ma jedno velke ale! a to je sportak, ted uz mi to nevadi, ale kdyz byla dcera mala, tak mi vadilo, ze nejde dat do uplneho lehu a nejde ani dat na placku, v jednom miste je obybny kloub, asi podobne jako to ma bugaboo.
jde dat i celem, ale vyrobce to kvuli horsi stabilite nedoporucuje, jezdili jsme tak chvilku. Kdyby mel udelane postupne polohovani, byl by skvelej.
tyhle kocarky nejaky mensi teren zvladnou, ale ne moc dlouho, do prirody to neni.
nejlepsi je ozkouset nazivo, napsat si na papirek plusy a minusy. casto se lisi v detailech, kterou jsou ale celkem podstatne.