Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den, maminky prosím o radu.
Mám po dceři trojkombinaci quinny buzz v limitce a uvažuji o prodeji sprťáku a koupi speedyho (+dokoupení adaptéru na korbu). Naskytla se možnost koupit právě ve stejné barvě, která už není k dostání v obchodu. Čekáme druhé, a nechce se mi prodávat celou trojku mám k tomu spoustu doplňků v barvě. Jinak bych volila Jané slalom.
Prosím o rady a zkušenosti, kdo jste měl oba typy rukou, který je podle vás lepší?
Přijde mi, že tím, že sportovní verze není u buzze na pevno, tak se jakoby kyvlá. A vadí mi u něj skládání, že se musí sportovní nástavba celá odepnout. A dát na sedačku, v kufru vozíme psa a na zadním sedadle už nebude místo, když tam budu mít dvě autosedačky. Navíc mi to ani nepřijde bezpečné, kdyby byla autonehoda, tak to tam bude lítat. Dřív jsem připoutávala pásem, ale teď nevím, jak bych to tam dolovala.
Ještě by mmne zajímalo, pokud se skládá speedy jako sporťák, musí se vydělat fusak nebo to jde složit i s tím?
Děkuji za vaše názory.
Máte zkušenost s Quinny Buzz?
Přidejte zkušenost s Quinny BuzzMam speedi, buzz jsem jen zkousela od kamaradky… chteli jsme kocarek do terenu a vyhral speedi…nicmene nema skladaci madlo (nevejde se do vytahu), nelze obratit korbicku po smetu jizdy - coz mi teda nevadi, s tou taskou je kocarku si snad delaji srandu, ta je tedy podle me priserna, ale tu vy stejne uz asi mate jinou ke kocarku buzz. a nema nakupni kosik ale nakupni kosmetickou tasticku
(nevim jakou ma buzz). Jizdni vlastnosti naseho noveho! kocarku jsou super, ALE mame u rodicu po sestre podvozek quinny po jednom diteti, takze vozime k rodicum jen korbicku a ten kocarek mam pocit ze uz spis nejezdi nez jezdi, brzda blbe brzdi, predni kolo se skoro neotaci a celej kocarek je „vykloktanej“ ze mi pri prejeti kazdeho hrbolu prijde, ze maleho vyklopim…takze si nejsem moc jista zivotnosti kocarku (a to prosim sestra kupovala rovnou sportak az na rocniho chlapecka, takze tak dlouho s nim zase nejezdila!
@KlarkaK Děkuji za rozbor.
Ten náš buzz, už právě taky něco pamatuje, tkaže je taky rozhrkaný. Ono v dneší době ty kočárky všechny moc nevydrží. Jediné co mi vadá, že nejde otáčet ten sporťák a menší košík. Tašku jsem ani originál neměla, nelíbí se mi.
@KlarkaK @Delko no já nevím, měla jsem Speediho na prvního cca tak od 8m do 2,5 let. Do cca 18m prcka ještě s jedním kočárkem. Speedi už po jednom mimču byl, nám dobře posloužil a ještě v naprosto super stavu šel dál, takže absolutně netuším o jaké „vykloktanosti“ je řeč, ale to může být zacházením, nebo taky kus od kusu.
Košík mi tak hrozný nepřijde, znám i mnohem horší, naopak jak to jde dát do výšky pod tu síťku, to mi vyhovovalo, taška je mimo, měla jsem jinou.
Mě vadily jiné věci…nejdřív to že nejde do protisměru a později hlavně boudička, což se dá řešit třeba clonou, ale už to pro mně prostě nedostatek je. Jinak za mě je to super kočár, skvělá manipulace, terénní. I do toho výtahu (a to si myslím máme tu nejmenší verzi, ještě se shrnovačkama dovnitř
) jsem se s ním vešla -jakoby naštorc, ale vešla. A největší plus, je super prostorný pro dítě.
S buzzem velké srovnání nemám, jezdila jsem s ním jen v obchodě - líbil se mi hodně, ale na naše „kočičí hlavy“ možná s tím terénním kolečkem a ještě stěží ![]()
Měla jsem speediho dlouho. dvakrát jezdil s korbičkou a dvakrát jako sporťák, než po 5 letech dojezdil. teda slouží jako kočár u mých rodičů.
přežil s námi opravdu hodně moc a řekla bych že jakýkoliv jiný kočár by byl v tahu po prvním dítěti, když vím, jak s ním manžel zacházel.
skládá se i s fusakem. po složení ale není příliš malý..
ale k vlastnostem - není polohovatelný do lehu, jakože úplného lehu, s tou zmenšovací vložkou je to lepší. dala sjem tam ale dítě v 5 měsících a kdyby nebylo léto, a on nechtěl pást koně, klidně by v něm byl. i tak jezdil opět od 9m.. nechala jsem si od natydom na mmb ušít na stříšku ještě přídatný, kšilt, který opravdu doporučím. nejsem fanoušek tzv. Tunění, ale tohle ho zvedlo o hodně. košík není špatný, hlavně je zatahovací a dá se hodně vyskládat. suprová, nepřekonatelná, je ta ruční brzda. jízdní vlastnotsi v terénu jsou nejlepší, co jsme u kočárku já a můj manžel zažili.
protisměr mi nikdy nevadil, že není - já měla všechny jen po směru, kromě jednoho, což bylo ze zvědavosti.. posloužil, v danou chvíli to bylo fajn, ale další kočár by byl posměrný.
co mi vadí ale úplně nejvíc, to je malá korba. speedi by byl fantastický nepřekonatelný, ale kdyby měl 80tkovou korbu, kam se vejde dítě do 9měsíců, a byl by klíííd. (přijde mi, že všichni volají po těch otočných sedákách proto, že nechtějí v 5-7m dávat dítě do posměru.. což do jisté míry chápu - i kdžy u nás to byla ta touha lehu na bříšku v daném věku, ne moje touha na něj vidět… prostě, když by ten přechod mohl být později, bylo by to lepší..
proti buzzovi - rozhodně lepší ovladatelnost, větší pohodlí v terénu, lepší jízdní vlatsnosti, větší sedák pro dítě, pokud se nechá ušít ta clona, tak i daleko lépe kryjící střecha. bytelný, ruční brzda, která funguje.. košík je lepší u Speediho, je výš a proto se necourá v terénu, fakt se dají projet i velké terény, a košík necrká o zem… podle servisáků v Libfinu (dovozce) nemají se speedim žádné problémy, kdežto s buzzem jo, když se včas nepřitáhne jeden šroub, resp., nedá nýt na lepidlo, stává se, že praská konstrukce.. (nevím, povídal to ten pán..)
ještě s tou vykloktaností. náš speedi jezdil 11/2007 - 11/2009 a 1/2011 -9/2012 tj. 3,5 roku fakt jezdil. ty první dva roky denně skládaný, i několikrát. a vykloktal se až v tom září.. ale v pohodě se s ním dá jezdit, ale nechala jsem si ho u mámy, abych tam netahla kočár.. a jezdí tam.. a pořád to je dobrý…
@Nataša @quinny no tak jsem si procetla odpovedi…tak jsem docela rada, ze ho mam
priznam se, ze teda nevim, zda jej sestra dokazala tak zlikvidovat nebo to byla smula na kus, ale ten jeji podvozek je oproti tomu memu novemu opravdu vykloktanej a ja jsem s nim po jizde v terenu (zvykla na svuj lehce ovladatelny) cela zpocena… me teda ten kosik hroznej prijde (prave proto ze je zatahovaci) nez do nej neco narvu - a mam tam tedy, plastenku, lehkou deku a pak sotva bundu kdyz je horko…je ale pravda, ze dneska jsou vsechny ty kosiky dost hrozny… a k tomu vytahu..jsem si jista, ze tu nejmensi verzi mame my
on se tam ani nahodou nevejde ani invalidni vozik, quiny ani nastorc, ani bez kolecek, ani nadzvednuty a dokonce jsme ho zkusily i trosku zlomit do slozeni tak ani tak
bohuzel jsem vytah neresila, protoze bydlime ve zvysenem prizemi a vytahem jsem chtela jet poprve prave az s kocarkem. vzhledem k tomu, ze sestra s nim v malem panelakovem vytahu jezdila tak jsem myslela, ze to nebude problem
ale do vytahu se taktak vejdu ja s nakupem a korbicka…pes za nami uz utika po schodech
rozhodne me za ty prachy hodne mrzi ta taska…neprohledla jsem si ji a ke kocarku rovnou objednala (takze zase jen a jen moje blbost
Korbicka mala je, na dylku jsem o tom neuvazovala me prijde i uzka…nastesti budeme jezdit v lete bez fusaku… no a nas cipisek bude stejne asi sirsi nez delsi tak jsem zvedava jak dlouho mu vydrzi…
@Nataša muzu se zeptat kde ze by se dala nechat usit ta striska?? dekuji
![]()
@KlarkaK
mimibazar, Natydom. pošleš jí svojí střechu a všije ti tam kšilt. má to u sebe týden. barva je na domluvě, typ taky, má jich vícero.. má variantu i co se dá celá oddělat zipem. já jí tam mám napevno..
ten košík - já na něj taky nadávala, ale pak se osvědčil, že fakt z něho nic neunikne.. asi protože mnžel jezdí fakt divoce a jsem ráda, že i ty pásy jsou takové pořádné ![]()
(je pravda, že párkrát jsem vyměkla a dítě vyndala
a tehdy by určo něco ztratil.. co mě spíš štve, že skládat ho s věcma v košíku není ono.. - museli jsme ho jednou složit v Drábských světničkách, abychom prošli průrvou
)
asi možná měla smůlu na kus. je pravda, že můj starej je ještě z doby, kdy byly věci celkově kvalitnější, te´d mi přijde spousta věcí na jedno použití
ale je fakt, že takové rasení asi žádný moc nezažil..
s výtahem věřím, že problém je, já se jednou kousla na Bulovce vce vchodu na ortopedii. pak jsem přišla na to že mají luxusní vstup jinudy, co jezdí sanitky.. ale tehdy prvně, s 6 t miminem, no a vyproštovali mě saniťáci ![]()
takže širokej je..
taška je blbá, i když.. taky jsem na ní hodně nadávala, ale nakonec, na takové menší výllety nebyla uplně zlá musím říct. le za ty prachy se sežene lepší tak jsme o tom tehdy vůbec neuvažovala..
co mají bezvadné, je fusak. díky němu nebyla korba takový hukot..
Děkuji vám, moc za rady.
Já ještě chvilku s tím řešením kočáru počkám. Těhotenství je zatím brzké, tak to nechci zakřiknout.
Včera jsme vzali naši dvouletou na brusle a v poho jsme to zvládli v tom našem buzzovi, takže zatím zůstanem u buzze.
Ale věřím, že speedy je na tom v ohledu sporťáku určitě líp, už jen proto, že ten sporťák je tam napevno. Nám se tam korba celá kyvlá. Košík na buzzovi je sice větší ale je nízký, tak z něj ty drobnosti padají, když už je úplně narvaný. Podovzek máme už druhý, ale vždy už použitý, protože nám praskl kloub u rukojeti. Tak mám teď jeden na náhradní díly.
Dost jsem nad tím přemýšlela, a dospěla jsem tomu, že stejě pokud budu chtít něco dělat (sportovat) se dvěma dětma, tak ta naše starší (v té době jí budou 3)ještě nebude schopná samostatně fungovat (odrážedlo atd.) a bude pro mě lepší než měnit kočár koupit vozík pro dvě děti s miminkovníkem.
Ale moc vám děkuji za poznatky, snad to pomohlo aspoň paní skrz ten kšilt, sama o něm uvažuji. ![]()