"Hovadiny" při krmení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
120
14.4.06 10:11

"Hovadiny" při krmení

Ahoj holky,

potřebovala bych pomoc. Náš malý poslední dobou dělá při krmení v židličce /i u mně na klíně / naprosté kraviny. Mává rukama, snaží se srazit lžičku s jídlem a hlavně prská jídlo široko daleko :evil:
Jedlík je to veliký, nakonec stejně vždycky všechno sní. Prostě ho během jídla chytne „blbá“. :roll:
Naprosto nepomáhá nechat ho, zkusit to za chvilku. Po dobrém, po zlém. Nic. Hlad v tu chvíli jsem si jistá, že má. Sní spořádaně 5 lžiček, pak si vzpomene, že může dělat blbiny a začne. A tak zase dokola.

Máte to taky doma? Děkuju za rady.

Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
14.4.06 10:20

Ahoj
my to mame podobne. Fifa ma 10m a u jidla dela vse mozne. Ve vysledku jsem spinava ja, on a vse okolo. Oproti vam s tim rozdilem, ze neni zadnej jedlik a je tak problem cokoliv do nej dostat. Co vetsinou zabira je pujceni nejake neobvykle veci, se kterou si normalne nehraje a ktera ho zabavi a jidlo nevnima-napr. varecka, vicko od presnidavky…
jsem zvedava, co napisou ostatni. Alca

• Citovat
  • Upravit
225
14.4.06 10:40

Re: "Hovadiny" při krmení

Ahojky,
tak to je úplně přesné :D Malý má 8 měsíců, velký jedlík sice moc není, ale taky zjistil, že se dá u jídla prskat a přije mu to jako veliká sranda :lol:, když se k tomu přidá tříletá dcera, tak máme u jídla veselo, ale nikdo se moc nenají :lol: a jídlo je úplně všude a bohužel na to nemám radu, snad to přejde, naštěstí pár lžiček se mi do něj vpravit vždycky podaří. Včera pomohlo krmit i tu starší, zkrátka byli jak dva ptáčci a otevírali pusinky :wink:

Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
14.4.06 10:43

Vítek tohle naštěstí zatím v takové míře nedělá, vždy prvních pár lžiček hltá šíleně rychle, jak má chu=t a hlad na jídlo, pak se mi občas snaží lžičku z ruky vyrazit, či nabírat si jídlo sám atd…většinou mu to „rozmluvím“ a v klidu dojíme, když dělá moc velké blbiny, tak naštvaně vstanu a jídlo se lžičkou „odnáším“. On vidí, že konec srandy a většinou pak v klidu dojíme. Na konci má rituál, že tu silikonovou lžičku dostane do ruky a ožužlá ji a smí si „zamíchat“ tou lžičko v prázdné misce od jídla:) to ho baví. Když někdy prudil moc, dala jsem mu druhou lžičku do ruky a k tomu plastový nerozbitný hrneček, ve kterém si on míchal a nabíral a já ho v klidu nakrmila…
no jen doufám, že jsem to nezakřikla :D
Kristýna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.4.06 10:57

Asi tě zkouší :-) - tak jestli jseš si opravdu jistá, že to jídlo má rád a že má hlad, tak mu při jeho počínajícím blbnutí při jídle zkrátka přeruš krmení (příště si rozmyslí, jestli je lepší zůstat hladový nebo blbnout) :-)

Petra

• Citovat
  • Upravit
2434
14.4.06 11:02

Ahoj,
dcera jedla buď „šama“ nebo vůbec. Byla celkem šikovná takže kolem toho roku tak polovina obsahu končila v pusině, druhá holt všude kolem. Se synáčkem je to krapet horší. Taky by chtěl sám, ale ikdyž už je mu 1,5 roku, naprostá většina jídla končí všude jinde než v puse. A to měl naprosto šílené období, že jedl zá:,–(ně NA STOLE 8O Ale kdovíjaký jedlíci nejsou ani jeden tak jsem ráda, když aspoň něco pozřou. Míša teda docela dobře jí ve školce v kolektivu nebo u babičky se sestřenkama.
Hodně trpělivosti!
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
14.4.06 11:35

Já dávám do ruky víčko od přesnídávky, druhou lžičku, apod. Ještě před měsícem jsme měli jídlo až ve vlasech, teď se to lehce zlepšuje. L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
14.4.06 12:39

přesně, jak začne dělat vylomeniny, tak s jídlem končím. Zatím to zabírá. Má-li hlad, jí. Když dělá voloviny, tak vím, že to s tím hladem není tak horký…
Neřeším to, hlady ještě žádný dítě neumřelo. Dobrovolně tedy :twisted:
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
14.4.06 14:17

Holky, že má hlad vím. Jakmile ho přestanu krmit a začnu dělat něco jiného tak prostě řve a řve. Přijdu k němu, dám mu 2,3 lžičky a začínáme nanovo 8O
U prskání si mě vyloženě prohlíží, čeká co bude. Mám pocit, že provokuje, je-li to u tak malého dítěte vůbec možné :?
Když mu dám něco do ručičky, tak s tím mává a snaží se trefit lžičku s jídlem, takže toto taky není východisko. Už jsem to zkoušela.
Jídlo mu chutná, u každého sousta spokojeně pomručává a pomlaskává. U něčeho víc, u něčeho míň. Prostě podle toho, jaká je to pro něj mňamka.

Děkuju za odpovědi, snad se to zlepší. Ještě prosím něco poraďte!

Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect