Tekutiny ???

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1461
12.4.06 18:40

Tekutiny ???

Mám 6 týdnů starou holčičku, kteröu už bohužel :cry: nemůžu kojit. Vím, že když se kojí, takže se nemusí podávat žádné tekutiny. Ale jak je to u umělé výživy. Je třeba dávat miminku pít a kolik by toho měla za den vypít ?

Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
986
12.4.06 18:47

Pokud bude dostávat UM podle váhy a věku (tabulka je na krabici UM) a nejsou extrémní horka, dítě nemá průjem a nezvrací, tak není potřeba žádné další tekutiny přidávat. UM poskytne dostatek tekutin.
Případný nedostatek tekutin se pozná - málo pročůraných plen (mělo by jich být tak 5), okoralá pusinka, vpadlá fontanela.
Pokud bys tekutiny podávala, je nejlepší pouze převařená voda, aby si mimís nezvykal zatím na jinou chuť než je UM.
Klárka je kojená pouze tři měsíce a dokud jsem nezačala dávat příkrmy, žádné jiné tekutiny než UM jsem nedávala.
 Ivča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
884
12.4.06 20:43

MIKINO-souhlasím s Ivčou.
Já jsem kojila jen 2 týdny.Kubíčkovi už je 5,5 měsíce a žádné další tekutiny kromě UM nedostává.Za 14 dní začneme s příkrmy,tak to už nějaké to pitíčko mimo dostane.Zkoušela jsem i teď mu dát napít ale děsně se na mě šklebí,že ten čaj on teda rozhodně pít nebude !!! :D

pá Yasmin+Kubík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
12.4.06 20:52

Souhlas s holkama, mlíčko stačí.
Na obalu s UM jsou doporučené denní dávky.
Nejde to brát přesně striktně, ale určitě je to pro orientaci dobré.

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect