do kdy převařovat kojo vodu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
440
11.4.06 10:10

do kdy převařovat kojo vodu

Ahoj maminy, prosím o radu. Do kdy by se měla převařovat kojo voda???

Díky Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
227
11.4.06 10:36

Ahojky, ja prevarovala do roka a od roka jsem treba na caj zacala pouzivat normalni vodu. Na ostatni mame porad balenou vodu. Tu stridame.
Romca a David, 16 mesicu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
11.4.06 10:46

Ahoj, my pokud si jeste dobre pamatuji jsme prevarovali vodu do 10 mesicu, potom uz mala pila, pije normalni z kohoutku :!

S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
11.4.06 11:03

Balenou vodu mu raději dávám stále, myslím si , že nemáme moc dobrou vodu. Spíš jsem myslela jestli tu balenou vodu ještě převařujete (pro přípravu sunaru, nebo i na běžné pití)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kdoviktera
11.4.06 11:04

Ahojky Léňo,

myslím že kojovodu už převařovat nemusíš. U nás je voda vcelku kvalitní, takže balenou nekupuju a občas na zředění čaje použiju i nepřevařenou z kohoutku. Myslím že už jste dostatečně velcí.

Jedete plavat?

Katka

• Citovat
  • Upravit
6545
11.4.06 11:16

Ahoj,
tak krom jiného na toto téma proběhlo spousta diskusí.
Jinak vodu jsem převařovala tuším maximálně půl roku a pak už ne. Leda doteď dělam, že si dam normál vodu z kohoutku (od toho půlroka) a uvařim si jí do termosky na mlíka, čaje a kaše apod. Jinak pije i vodu studenou z kohoutku.
Pokud máte špatnou vodu, tak samo balenou, ale nepřevařovala bych a jinak nevim přesně kdy, ale mezi půlrokem a rokem jsem postupně přestala řešit i jestli to je kojovoda.
A pokud pijem nějakou vodu my, tak jí dávám i malé.
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
11.4.06 11:28

Holky a jak dlouho se má ta voda vařit, když převařujete? Malý je 5 a půl měsíce a teprve teď jsem jí začala dávat čajík, hlavně kvůli míchání s lékem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
11.4.06 11:35

Kačkule já teda vodu od začátku převařuju ve varné konvici. A někdy to lupnu i do mikrovlnky, ale to je výjimečně, když tu vodu převařenou nemam. Nebo tu uvařenou vodu z konvice naliju do flašky a vodou z kohoutku to doředim tak, aby se malá neopařila.
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
11.4.06 12:52

My převařovali do 7.m. Pak jsem četla, že od toho období to není třeba - dítě má dostatečně osídlené střeva bakteriemi.
No a po té, co jsem v roce zjistila (bylo to ve zprávách na ČT 1), že voda kojenecká balená, kterou jsme kupovali, není vůbec vhodná, přešli jsme na naši nezávadnou vodu z kohoutku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
11.4.06 12:55

gabinko, a když mícháš převařenou s nepřevařenou z kohoutku, tak není už to vlastně jedno???

A pak mě taky napadlo, když se vlastně převařuje v konvici, tak asi jedině v té, co nemá spirálu. Vždyť jinak ty usazeniny, to asi taky nic dobrého:((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
11.4.06 13:04

Janule, konvici mam bez spirály.
Co se toho míchání týče, to je spíš v situaci, kdy je voda čerstvě uvařená a je vařící, to jí asi spálit nenechám, ale mlíko jí studený taky nedam, nebo kaši, čaj…ale když jen dolejvám do šťávy apod, tak dám rovnou z kohoutku. Takže to tak úplně jedno není, protože já teplou z kohoutku nevytočim. Bydlíme v baráku a je tu voda ze studny a pak zavedená pitná a jen studená, bez ohřevu a mezi náma ohřátou přímo z kohoutku si nedam ani já

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
11.4.06 13:26

Já teplou z kohoutku rozhodně nedávám. Ale myslela jsem spíš to, že než míchat převařenou a nepřevařenou, tak já bych asi dala rovnou studenou do mikrovlnky. To asi pak výjde nastejno?
Ale ono je to fakt jedno. Tahle diskuse je o převařování. Ale my už asi trochu odbočujeme :))) Holt, je to někdy věda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
11.4.06 15:55

Balenou vodu mu raději dávám stále, myslím si , že nemáme moc dobrou vodu. Spíš jsem myslela jestli tu balenou vodu ještě převařujete (pro přípravu sunaru, nebo i na běžné pití)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
11.4.06 16:29

Neználku to už bych nepřevařovala. Na Sunar ohřát a je to - nebo jak to mam, že to je v termosce - to jsem začala dělat, když jsem holku odstavila a dávala ještě UM v noci a dodnes si tak připravuju UM na ráno - naliju si určitou dávku studené vody a ráno to jen doliju teplou a mam to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8276
11.4.06 18:09

Kojo vodu (dávám aquilu) už nepřevařuju. V práci (v nemocnici na dětském) se taky nepřevařovala, do mlíka se jen ohřála na vhodnou teplotu. Hygiena proběhla v pohodě.
 Alenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect