Malý váhový přírůstek v 1 roce ?

134
9.4.06 22:24

Malý váhový přírůstek v 1 roce ?

Ahoj
Byly jsme na kontrole v roce, vše OK. Jediné co se dr nelíbilo byl váhový přírůstek.
V 6M vážila 7,6 kg ve 12M 8,3 kg. Není rozhodně malá, měří 75 cn.
Jí úplně všechno, ale šíleně malé pidiporce.
Snídaně - kojení
Svačina - obmněňuji, ale je to v množství 2 nestle sušenky + pití (začala jsme dávat hustší pití - jogurtvé mléko apod.)
oběd - to je jediné přiměřené, shruba malá miska (taková z IKEA) buď hustá polévka, nebo zelenina + maso + příloha
svačina - půl malého pribiňáčku + 2 - 3 kousnutí do banánu
večer - 1 plátek večky s něčím
před spaním kojení + 1 v noci

Jediné co vlatsně nejí jsou sladké kaše.

Jak jí vaše děti? Jíme málo a nebo se mi to jen zdá? Nepřišlo mi to dokud jsem neviděla kolik málo přibrala za 6M.
Díky za informace jak jste na tom vy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1138
9.4.06 22:36

Být tebou podívám se na růstový graf, který najdeš ve zdravotním průkaze. Já měla na roce Evu velkou 74 cm a vážila 8,4 kg. Takže docela prcek. Ovšem doktorka mi ukázala graf, kde bylo jasně vidět jak nádherně se vyvíjí. Taky se někdy bojím, zda papá dost, když ji srovnávám se stejně starými dětmi. Ale srovnávat nelze. Každý si neseme svoji jedinečnou genetickou výbavu. Z množství jídla se nehroutím, jako somálské dítě nevypadá, a ona moc dobře ví, proč nechce třeba víc papat.
jednou jsem ji oblafla a stejně všechno vyzvracela :wink: - zrovna jí rostly zoubky. Moje rada zní: porovnej si její vývoj podle percentilového grafu a nech jí volnost, at v budoucnu nemá problémy třeba s obezitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
9.4.06 22:50

Ahoj Barco,naprv prajem vsetko naj tvojej dcerke k 1narodeninam :wink: Moj syn ma rok za mesiac a papa este menej ako vy.Rano kojenie alebo pokus dostat don UM maximum 40ml,desiata par krat kusne do bananu,potom zas kojenie.Ked sa vyspinka pol sklenicky Hipp aj to nie vzdy spapa.Dalej 2piskotky s nastruhanym jabkom asi 6lyziciek a vecer 5lyziciek kase a kojime,po hodke kojime a cez noc zas kojim aj 3-4krat.Myslim,ze malo papa lebo mu asi staci MM.Radsej by som bola keby zacal viac jest ako cucat mlieko.Vahu neviem ideme po 2mes.az v stredu do poradne no uz som zvedava ci aj vobec pribral :roll: Myslim,ze ked je malicka spokojna a vesela nemusis sa bat,ze malo pribera :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
9.4.06 23:12

Ahoj Barco,

vse nej k 1. rocku princezny!

Nase Ela taky neni moc velky jedlik, ted jsme byly

na 10mes. 76cm a 7.830g
v 8mes. mela 71cm a 7.680g

a dr. rikala, ze je to naprosto vporadku, ze uz ted moc pribirat nebude. Ze je dulezite, ze je spokojene batole a nevypada ze by stradala. Ptala jsem se ji na mnozstvi jidla, protoze oproti detem od kamaradek ji malo - ale rikala, ze toho asi tolik nepotrebuje, ze je drobnejsi a ze by sice v roce mohla mit klidne 10kg (porodni vahu mela 3.700g), ale ze to rozhodne mit nebude a ze to neva ;).

Nas jidelnicek:
2-4 kojo
6-8 kojo
9-10 svacina - max. 80-100g bileho jogurtu, par krupek - tak 2,3
12-13 obed - masozeleninova vec s prilohou, max. 80-100g + dokojeni
15-16 svacina - max. 80-100g ovocne presnidavky
18-19 vecere - cca. 60ml ryzove kase nebo neco s nama v pidi mnozstvi
21-22 kojo

ja myslim, ze pokud mala netrpi hlady, ze je to ok, kazdy jsme jiny a ja bych byla docela rada, kdyby ji tahle stridmost v jidle vydrzela. Ja trpim opacnym problemem, ja zeru :).

Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
9.4.06 23:55

Ahojky Barčo,

ani my na tom s váhou nejsme zrovna nejlépe, ale Dr. říkal, že záleží na tom, jestli dítě vůbec jí a hlavně aby aspoň něco nabíralo. U nás byl nějvětší problém v době mezi 9-10měs., kdy Domi začala lézt, sedat si, postavila se, začala ťapat (s pomocí),…prostě začala vyvíjet pohyb. V tomto období jsme za celé měsíce přibraly pouhých 6g! Byla jsem z toho úplně hotová, už předtím jsme přibíraly pomalu a teď jsme najednou absolutně byly mimo veškeré tabulky! Ale jak říkal Dr., hlavní je, když na dítěti není vidět, že by strádalo a přibere aspoň nějaké to deko! A naše dcera má asi geny po taťkovi, který v dětství taky trpěl na nižší váhu.
Domi měla v roce 73cm a 7,630kg! Takže podle tabulek a váhy některých dětiček mých kamarádek jsme opravdu za drobka. Naše malá má přezdívku Droběnka a každý ji tipuje na modelku. 8) Za 3 neděle jdeme do poradny na 18měs. kontrolu, tak jsem zvědavá, za kolik to budeme mít tentokrát… :D Doma navážíme mezi 8,5-9,5kg!
Hlavně že jsou dětičky zdravé, ne?! Naučit se pořádně napapat se určitě naučí později…

Hezký večer

Jarka a Domi z Listopadek 04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.4.06 07:33

Ahojky Barčo, hlavu bych si s tím vůbec nelámala. Hlavně, že je v pohodě. Já bych tase mohla založit diskuzi „Velký váhový přírustek“.
Malý chodí 3měsíce do jesliček a za tu dobu 1,5kg nahoře. Moc mu tam chutná a téměř denně mi „tety“ hlásí kolik toho snědl - 3housky a 2jogurty ke svačině nejsou vyjímkou. Pomalu se začínám obávat aby nebyl tlouštík, ale doktorka se tváří spokojeně. Má z toho srandu, že tam moc dobře vaří. Zatím to neřeším.
Každý baští jinak a je jiný, a proto je svět krásný.

Hodně štěstí.

Radka a Kubíček

• Citovat
  • Upravit
6545
10.4.06 09:26

Já myslim, že tě dr deptá naprosto zbytečně. Od 6měsíce do roka mi holka přibrala kilo a dr neříkal vůbec nic. Pak do roka a čtvrt nabrala další kg a za další 3m cca taky.
Přeci nebudeš dítě přecpávat jen proto, aby měl dr radost, když je dítě spokojený. Já bych to neřešila. navíc má každé dítě jiný metabolismus, je to jako u dospělých, jeden se může přecpávat a nenabere, jinýmu stačí dýchat. Buď v klidu
Gabča a Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
511
10.4.06 09:56

Ahoj
uz jsem tady taky mela otevrenou diskuzi na podobne tema- malej nam malo ji, kazde jidlo je spise boj a porad by se jen kojil. V 9 mesicich mel 7,5 kg a oproti 8 mesici pribral 300g. Dr. me uklidnovala ze je to vporadku.Zitra jdeme na prohlidku v 10m. tak jsem zvedava.Jinak je spokojenej a hrozne akcni. Mam pocit, ze tu energii z jidla ihned spotrebuje pri hrani a lumpaceni:)
 Alena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
10.4.06 11:46

Díky všem za podporu, že nejsme „jiný“.
Nechám se snadno vyděsit. Naše dr je dobrá a hodně na ní dám, určitě mě teď nestrašila, jen se trochu zarazila a že se máme za měsíc jít převážit a to mě úplně stačí, abych byla v panice :D
Na ten graf jak jste někdo psal jsme se právě koukala, do 6M jsme „jeli vzorně“ podle něj a najednou jsme úplně jinde.
No je taky pravda, že je malá hrozně živá a oproti kamarádkám se stejně starými dětmi o dost živější, tak i to málo co sní asi „vysportuje“.

Tak jídlu zdar a díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.11.20 20:14

Maly přírůstek

Ahoj.
Chtěla by jsem se poradit. Malému byl 26 měsíc a podle doktorů mame malý váhový přírůstek. Za týden pribereme cca jen 100 g. Maly mi pije hezky a hlady nebreci.
Bylo mi řečeno že když ted za týden nepribereme více mam mu dávat umělou stravu.
Což se mi vůbec nechce. Prosím o Vaše zkušenosti moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí