Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Moje dcera 2 roky již 4 dny odmítá mlíko ráno i večer, taktéž kaše atd.atd.Zkoušela jsem kakao, jiný hrneček nic.Bílý jogurt také nesní pouze čokoládový. Tak nevím jak mám do ní ten vápník nacpat. Může se to spravit nebo to je konec? A co jiného k pití ji mám dávat? Pouze čaj?
lze podavat 1/4 sumiveho kalcia/den a potreba je pokryta. A navic vapnik neni jen v mlecnych vyrobcich, tak nezoufej- treba to zas prejde… kdyz l4 dni nebude jist mleko nic se nestane, kdy¨by to mela byt zalezitost mesicu, asi bych pridlal ty sumive tablety( prodava se i calcium v sirupu, jiste ti v lekarne poradi)
Můj syn po odebrání dudlíku také přestal pít mlíčko z lahvičky, bylo mu 2r. a 4měs.). Nijak jsem to neřešila, jedl jogurty. Druhý syn po skončení kojení v roce a půl už žádné jiné mlíčko nechtěl, jogurty jedl trochu, ale později je také přestal jíst, zrovna tak starší syn. Nyní jedí oba termixy, mají každý den jeden před odchodem se starším synkem do školky. Snad jim to stačí
.
Smokie
Ahoj, máme za sebou to samé.
Vydržela jsem a každé ráno mu mléko udělala, vzdoroval 3 týdny a pak ho zase začal pít jako by nic
Starší syn byl nadšenej, ten banánovej Sunar za bráchu pil s nadšením.
Abaja
Ahoj Petuno,
dáváš UM nebo obyčejné mléko? Lucinka ve 2 letech odmítla Sunar, pila ho míň a míň až ho nechtěla vůbec. Tak jsem jí začala dávat čerstvé mléko a to snídá každý den. Sice jsem chtěla vytrvat se Sunarem do 3 let, ale nepovedlo se.
Taky byl problém s lahví. Zničeho jiného mléko nechtěla, jen z lahvičky s dudlíkem. Jinak z ní už nepila. Ale pak jsem koupila hrnek Nüby (snad je to správně) a z toho pije od 2 let dodnes.
Jogurty jí také jen čokoládové, občas s jinou příchutí, ale bílé bohužel ani náhodou. No co nadělám.
Dále jí dávám nápoj se syrovátkou od Olmy. V tom je vápník a vitamíny. Je to moc dobré. Anebo jí do pití občas přimíchám sušenou syrovátku.
S umělými vitamíny a minerály buď opatrná, ne všechny jsou vhodné pro děti do 3 let.
Tak malá večeřela místo mlíka párek. Podotýkám že holý. Jak viděla mlíko řvala jak tygr. Tak jí zkusím dát jak usne. Děs
Petuno, mě Jířa odmítl kojení v 9 měsících a od té doby až do 25 měsíců nepozřel ani kapku jakéhokoliv jiného mlíka… navíc ho to dávilo ke zvracení, když jsem se mu snažila něco podstrčit. Nakonec jsme dávali 2 bílé jogurty denně, tvrdé sýry na kousání a multi-sanostol - což je jediný mulťák pro takovýdle prcky, ve kterých je vápník… mlíko kravské začal pít (ale jen malinko až nedávno).
A co dáváte ráno za tekutiny, pouze čaj? Malá se probudí a hned ho chce. Bílý jogurt nesní ani náhodou. Takže dnes snídala čokoládový danone a 2 plátky sýru. + 180ml čaje.
Ráno dávám ředěný džus většinou. Jinak jsem ten jogurt taky často míchala s přesnídávkou, je to moc dobrý a to mi jedl bez problémů ![]()
Vyzkouším, ale co není hnědé v kelímku nechce. Ach jo. Nevíte jestli existuje nějaký kakaový jogurt který je zdravý?
Tak u nás trvá stále odmítání mlíka. Občas si cucla tak 50 ml a tď už utíká jak to vidí. Zkoušela jsem kakao, normal. mlíko, nic.Nechce ani jogurtové mlíka, dnes jsem udělala bílou polívku s mlékem, řev!!! Do 2 let pila mlíko v pohodě a najednou konec. Jogurty poue pribináček a to čokoládový, občas tvrý sýr. Tak jsem se dočetla, že je vápník v kapustě,obilných vločkách a také luštěninách. Jak dáváte dětem tyto věci aby jim chutnaly? díky, díky
Ahojky,tak mi bylo doporučeno od imunoložky,že když přestanu kojit a malá mi nebude pít Nutrilon pepti (má alergii na kravské mléko),takže je výborný vápník od Weledy, 50g stojí 140,– Kč,ale dává se jednou denně na špičku nože,takže vydrží dlouho a výborně se vstřebává,je vhodný i pro dospělé…