Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No a „běžela jsi hned“, nebo jsi čekala celé ty tři dny?
Nejvyšší účinnost Postinoru je do 12 hodin. Takže jestli jsi čekala tři dny, máš rozhodně větší pravděpodobnost otěhotnění. Třetí den je účinnost jen asi 60%, pokud se nepletu.
@MrsNorris no stalo se to v sobotu a otevřenou lékárnu v okolí nebyla takže hned v pondělí ráno jsem si to koupila
Aha, takže jsi neběžela hned.
Můžeš si hodit mincí, zda ti k něčemu byl nebo ne ![]()
@MrsNorris tak zase lepší než kdybych se aspoň nesnazila a nakoupila to vůbec si zas myslím
@Anonymní píše:
@MrsNorris tak zase lepší než kdybych se aspoň nesnazila a nakoupila to vůbec si zas myslím
No to právě zjistíš, jestli to k něčemu bylo nebo ne ta tvá snaha..
Dej tomu ještě čas.
Pokud byl i dnes test negativní, tak je to rozhozený cyklus z hormonů. Co jste dělali celou neděli, to nechápu.
To je sázka do loterie, jestli ano nebo ne, užití Postinoru druhý den už zafungovat nemuselo. Ale že ti nepřišla MS může být klidně proto, že ti Postinor absolutně rozhodil cyklus. Každopádně tomu dej čas, testy si dělej dál a hlavně se nestresuj. ![]()
@Anonymní píše:
@Karleon neměla jsem kde ty prášky sehnat v neděli bohužel.
To nemáte auto? Zajet si do nejbližšího NC nebo hypermarketu s lékárnou? I kdyby to mělo být třeba 10 km?
@werajsik nic takhle blízko okolo nás není jinak bych to řešila hned v neděli samozřejmě
@werajsik píše:
To nemáte auto? Zajet si do nejbližšího NC nebo hypermarketu s lékárnou? I kdyby to mělo být třeba 10 km?
Tak autem by se dalo zajet i o dost dál, než 10 km… co, zakladatelko? ![]()
@Moringa
No já si to taky myslím, dnes už v každém větším městě min. jedno OC/NC je.
I ve spoustě hypermarketů je lékárna (v prostoru ještě před samotným vstupem do daného obchodu) ![]()
To asi musí bydlet na hodně velkém konci světa, když větší civilizaci mají x desítek kilometrů daleko ![]()
@Anonymní píše:
@Karleon neměla jsem kde ty prášky sehnat v neděli bohužel.
Samozřejmě že měla. Tak příště.
Spolehlivost Postinoru závisí na tom, v které části menstruačního cyklu k nebezpečné situaci došlo. Pokud to bylo v plodných dnech – při ovulaci, potom je Postinor neúčinný, protože má ovulaci zabránit, ale ta už probíhá. V takovém případě otěhotnění může zabránit jen zavedení nitroděložního tělíska. Teď tedy jen můžeš čekat a připravit se na to, že možná budeš potřebovat miniinterrupci. Pokud přerušovanou soulož jako antikoncepci používáš pravidelně, může k tomu dříve nebo později dojít.
Dobrý den měla bych otázku, poslední ms 22.7. Trvala obvykle 6 dni cyklus mám přibližně 29 dni. Ze začátku měsíce jsme s přítelem měli pohlavní styk bohužel jsme to nestihli uhlídat běžela jsem hned do lékárny pro pilulku po stihla jsem ji užit do 3 dnů. Teď už je to 36 den a ms se stále neobjevila dnes mě bolí hlava a ramena a trisla jako vždy před ms. Dosud byli testy negativní myslíte ze je to v pořádku a těhotná nejsem? Opravdu by se nám teď nehodilo mít malé. Docela se dost bojim