Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, od úterý mě začalo škrábat v krku, ve středu se přidalo chraptění, suchej hnusnej kašel na
a od včera rýmu jak trám, teplota do 37.Nemáte to teď někdo taky tak?
@Tereza Z píše:
Ahoj, od úterý mě začalo škrábat v krku, ve středu se přidalo chraptění, suchej hnusnej kašel naa od včera rýmu jak trám, teplota do 37.Nemáte to teď někdo taky tak?
může to být nachlazení, může to být kovid. ALe řádí všechno, angíny, nachlazení, střevní obtíže, kovid.
U mě se podobně na přelomu června a července projevoval covid.
Takhle vypadají mírné příznaky současného covidu, který ano je dost na vzestupu a velmi snadno přenosný, takže začni s antigenem ( koupíš v drogeriích či lékárnách)
Jako tradičně je tu vlna letních angin, ale nejdřív potřebuješ vyloučit ten covid no.
@Ou píše:
Takhle vypadají mírné příznaky současného covidu, který ano je dost na vzestupu a velmi snadno přenosný, takže začni s antigenem ( koupíš v drogeriích či lékárnách)Jako tradičně je tu vlna letních angin, ale nejdřív potřebuješ vyloučit ten covid no.
v drogeriích mají taky test? Já tak koukám na eshopy lékáren a nic moc ke koupi. Jsou převážně ty plivací, což fujky, nechci. Nakonec jsem koupila v nějaké triolékárně nebo jak, ale benu nebo max, kde jsem doted brala, nemají. Což je dost na houby.
@Tereza Z tohle spíš vypadá na příznaky aktuální varianty covidu.
Já byla nachcípaná na začátku července. Bylo to šílený, teplota, zimnice, pocení, rýma, bolest v krku, motání hlavy. Do dneška mám problém s dýcháním. Dva antigeny negativní, tak těžko říct, jestli to byl covid nebo ne. Ale snad jsem nikoho nenakazila, tak cajk. ![]()
Někde jsem četla, že teď se covid projevuje hlavně škrábáním v krku. Nemáš doma testy do zásoby?
Také jsme nachlazení. A teda testovat se nehodlám a neřeším to. Stejně ti to nic nedá ten test ![]()
Taky si myslim, že jen viróza, podle mě to mam z klimačky v práci. Snad to do úterý bude lepší, to musim do práce
My to máme doma celá rodina…nejdřív simrani v krku, pak se spustila rýma, pak týden čirá tekutá rýma, pak hustá zelená, teď kašel…občas taková únava, teplotu nemáme…covid negativní…teda aspoň dle antigenu, ale ten jsem měla negativní i v únoru, kdy jsem měla pak pozitivní… PCR…tak těžko říct…ale doufám, že už bude brzy konec, do toho ty vedra…
@Tereza Z jj taky kamarád měl podobného kolegu co měl „nachlazení z klimy“ a testovat se nešel. Půlka kanceláře pak byla doma pozitivní, jelikož to kreten roznesl. A kdo se jde z okolí testovat, že je „nachkazenej z klimy“, tak je každej pozitivní.
Já se dnes probudila s migrénou a rýmou.. nikam nechodím (jsem na rizikovém), tak rýmu mám asi z těch veder, jinak si to neumím vysvětlit. Pro jistotu jsem si ráno udělala test na covid a je negativní, ufff.. ale raději si ho zítra udělám znovu..