Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jen se chci zeptat, zda u dětí nebojujete s tím samým…dcerka včera ráno začala zvracet, nic v sobě neudržela až do večera, zvracela snad 12×, dneska jí samozřejmě jen dietně po malých porcích, přesto bříško stále pobolívá, u doktorky jsme byli, asi střevní viroza…Pokud máte někdo čerstvou zkušenost, prosím jak dlouho to trvá???díky…
Ahoj, myslím, že ne jenom v praze… Tady je toho taky plno (Olomouc)… Většinou to trvá tak 2 dny, u mě osobně to probíhá tak, že jdu asi 2× zvracet po pár hodinách a pak už dobrý.. Buď mívám slabší průběh, nebo nevím… Každopádně klepu, zatím se držím
Ať to brzo přejde ![]()
Teplotu měla v noci, také si tak stěžuje na bolení bříška???
Jo, u nás taky, celý den zvracení (začalo už v noci), až teď vysílená spí. Mám strach z dehydratace. Žádné jiné příznaky kromě zvracneí nejsou. Praha 4.
Ahoj, naše mladší to prodělala před 14dny - odpoledne zvracela vše, večer zabral kulíšek a druhý den klid. Co vím, tak toho bylo plno - 1denní zvracení - u nás to skolilo během týdne jednu třídu ve školce ![]()
Včera jsem večer volala na pohotovost, jukni jí na jazyk, zda je mokrý a rty, aby neměla suché…ale naše dcerka je měla úplně suché až dneska a to jí celý den po troškách dávám tekutiny…
@Anonymní píše:
Včera jsem večer volala na pohotovost, jukni jí na jazyk, zda je mokrý a rty, aby neměla suché…ale naše dcerka je měla úplně suché až dneska a to jí celý den po troškách dávám tekutiny…
Máte doma KULÍŠKA? Je to rehydratační roztok, doplňuje minerály a soli.
@Anonymní píše:
Teplotu měla v noci, také si tak stěžuje na bolení bříška???
Říkal že se cítí unavený a bolí břicho. Pak průjem jen voda. A během hodiny 38,5. Teď už bez bolesti, má dietu. Teplota je.
Ahoj,
u nás to stejné, ale asi mírnější průběh. Syn průjem a jinak dobré, dcera je protivná, zvrací, nejí, trochu pije a 1× vodová stolice. Teplotu má jen zvýšenou. Tak snad už bude líp. Jsem si říkala, jestli něco neřádí a ono jo ![]()
U nás to prodělala celá rodina… první den průjem-voda a zvracení, druhý den to stejný a k tomu teplota a třetí den klid…
Děkuji, nějak se z toho oklepeme, pusu a jazyk má suché, tak jsem ji zbudila a nabídla „širokou škálu nápojů“, nakonec jsme skončily u mléka napůl zředěného kulíškem. Ještě do ní dostanu trochu vody a vydechnu.
@nnada píše:
Děkuji, nějak se z toho oklepeme, pusu a jazyk má suché, tak jsem ji zbudila a nabídla „širokou škálu nápojů“, nakonec jsme skončily u mléka napůl zředěného kulíškem. Ještě do ní dostanu trochu vody a vydechnu.
mléko by se dávat nemělo - dráždí žaludek. Pokud zvrací tak černý čaj (oslazený glukopurem), nebo ledovou vybublinkovanou coca colu nebo toho kulíška po lžičkách - mělo by být co nejstudenější. S colou zkušenosti nemáme, někomu zabírá výborně, my dáváme toho Kulíška
Také bych mléko nedala a s kombinací se slaným kulíškem už vůbec né…
Holky daly by jste už třetí den od silného a častého zvracení vanilkový puding doma dělaný málo sladký nebo radši ještě den počkat???díky
Ahoj holky, jen se chci zeptat, zda u dětí nebojujete s tím samým…dcerka včera ráno začala zvracet, nic v sobě neudržela až do večera, zvracela snad 12×, dneska jí samozřejmě jen dietně po malých porcích, přesto bříško stále pobolívá, u doktorky jsme byli, asi střevní viroza…Pokud máte někdo čerstvou zkušenost, prosím jak dlouho to trvá???díky…