Přednáška o dětské obezitě. Na co se ptát?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5532
4.10.12 15:01

Přednáška o dětské obezitě. Na co se ptát?

Ahojky mamči,
ve školce jsem byla pověřena tím, abych navštívila přednášku o dětské obezitě a poté to budu tlumočit školkovým rodičům. Né, že bych nebyla zvyklá na různé diskuze, školení a podobné věci, ale přednášet ve školce známým rodičům mě dost stresuje :oops: :lol:.
Jenže, já vůbec nějak nemám ponětí, o co všechno bych se měla zajímat, na co se ptát, co zjišťovat.
Můžete mi prosím poradit, co by vás zajímalo, kdybyste takovou přednášku měli absolvovat? S tímhle zkušenosti nemám a ráda bych, aby akce ve školce měla nějakou úroveň :think:
Děkuji moc za všechny rady a typy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6569
4.10.12 15:10

Vliv genetiky, nedostatku pohybu a nevhodného stravování, poruchy metabolismu, možnosti a programy na eliminaci, počet procent obezních dětí, zdravotní rizika. Kdy je kritický věk pro vznik obezity. Jak zabránit obezitě dítěte obézních rodičů. Co mohu jako rodič udělat, aby nevznikla. Kdy začít. Jídelníček pro obézní děti
Kdy je vlastně dítě obézní (něco jako BMI u dítěte)
No, moc mi to nemyslí, ale toto bych asi vypíchla. Ono je většina samozřejmostí, ale když se podíváš do školy, tak samozřejmé už to asi není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
4.10.12 15:25

Kde je nejbližší dětská obezitologie, kdo tam pracuje, v okolí nutriční terapetutky, co „ušijí“ jídelníček na míru. S kterýma nemocema se obezita pojí (přeci jen je někdy obezita součást nemoci, takže co třeba nechat u pediatra vyšetřit, kdyby nebyl moc aktivní…např. štítná žláza). Jak je to s lázeňskýma a jiná pobytama pro obézní děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
4.10.12 15:42

Předpokládám, že tě seznámí s těmi základními zásadami stravování. Jídlo 5 x denně, co dětem dávat a co ne. Co vyloženě škodí - éčka v potravinách, margaríny, všudypřítomné cukry. Zrovna včera jsem byla na přednášce ohl. zdravého stravování a jelikož jsme tam byly samý matky, tak se to hodně točilo okolo dětí, tudíž jsem již lehce zdeformovaná :mrgreen:
Pak bych se ještě ptala, co dělat, když dítě např. nesní oběd (aby ho někdo nenacpal sušenkama místo toho nebo ho nenutil dojídat apod.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
4.10.12 15:44
@helenkka píše:
Od jakého věku se mluví o obezitě a jaké jsou hodnoty.Můžeš sem pak ten svůj „referát“ vložit, docela by mě ty odpovědi zajímaly :mrgreen:
:potlesk: dobrý nápad, sesmol pak nějaký deníček, alespoň si utřídíš myšlenky. ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
4.10.12 16:30

Asi bych si zapisovala přednášku kam půjdeš a potom vypustila to co ti přijde zbytečný a zařadila něco, na co se budeš ptát ty či ostatní, co budeš považovat za důležité. Ale osnovu bych vypíchla z přednášky co uslyšíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
4.10.12 16:36

A ve školce se začínají děti ve zvýšené míře trápit s obezitou, že je potřeba udělat rodičům přednášku?
Co mám zkušenosti z dětské ambulance, tak když rodičům lékař taktně vysvětluje, že dítě je obézní-to už opravdu obezita hraničí se zdravím, neřeší když má dítě třeba o 10 kg více-tak to rodiče nechtějí slyšet a většina z nich tvrdí, že dítě nejí skoro nic a přesto je obézní. Mluvím o tom, když má předškolák 45 kg.Nebo nyní tam byl kluk 15 let s váhou 130 kg. A kdo má zájem o to, aby dítko nebylo obézní, tak se o to zajímá dávno a takoví rodiče tě můžou na přednášce rozhodit.Oni mají nastudováno znatelně víc než kdokoli jiný.
Tvojí úlohu nezávidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
5.10.12 06:47

Holky, děkuji moc za všechny typy.
Nějaký deníček potom sesmolit můžu. Nikdy jsem žádný nepsala. Ale bude to až koncem října nebo začátkem listopadu ;)

Paní učitelka mě oslovila proto, že tam kamarádka před časem řešila nadváhu její dcery a nějak jí upravovali jídelníček. No, a o mě je mírně profláknuté, že celkem dobře zvládám akce, kdy speakruji před více lidmi. Ta malá vážila 26 kg na 111 cm. Měla větší pupek, zadeček a stehýnka a paní doktorka kamarádku hrozně děsila, že malá bude mít velké zdravotní problémy, a že ji pošle na obezitotologii…
Ve školce je pár jedinců, kterým by pár kilo dolů neuškodilo. Ale je to já nevím… pár dětiček. Školka je to veliká. Z naší třídy by to mohly být tak 3, 4 děti.
Já osobně bych spíše volila nějakou přednášku proti přílišné hubenosti, protože tak strašně hubených dětí je tam celkem dost…

Vlastně mě ta nabídka dost překvapila, ale asi to bude pojaté v rámci jakési prevence proti narůstající obezitě, protože jsem kdesi vyčetla, že taková nadváha se projevuje nejvíce u dětí ve věku od tří do šesti let, což jsou děti školkového věku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí