Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, máte někdo zkušenost, že by se vašemu dítěti zvětšovali uzliny při každé viróze. Malýmu 3 roky se zvětšují už od ledna, to jsem si toho všimla. Má rýmu každý měsíc, takže se mu nestačí příliš zmenšit, jen lehce a při další viróze se zase zvětší, takže je má pořád větší a větší. Teď už ta jedna má možná 3cm Ale nejsem si jistá, jestli to nejsou dvě těsně vedle sebe, nechci mu je moc ohmatávat. Normálně vidět nejsou, ale když nakloní hlavičku, tak mě obchází hrůza, co by to mohlo být. Začátkem května jsme absolvovali vyšetření krve, tam bylo vše v pořádku… DOktorka ty uzliny nějak extra neřeší, jen mi řekla, že už asi nikdy nezmizí… Prosím uklidněte mě někdo…
Ahojky, moje 6 letá dcera má to samé. Prostě z nějakého důvodu má na jedné straně zvětšenou uzlinku. Je to vidět jen když omarodí. Doktor jí dělal všechny možné testy, ale je naprosto zdravá, i krevní obraz má prý výstavní. Takže má jen pravou uzlinku větší než levou ![]()
Mě ale děsí to, že se mu zmenší jen malinko, někdy vůbec a při další nemoci se ještě zvětší… Jak máte tu uzlinku velikou?
Asi jako kulička hrášku, možná o malinko větší
. A nezkoušeli jste ORL?
No byli jsme tam teď v pátek kvůli tomu, že malému bolelo ouško, ale v tu chvíli jsem si na uzlinu ani nevzdychla…
Tak jestli jdete na kontrolu, tak se na to optejte. Určitě se na to podívají a řeknou k tomu něco víc, než tady na emimču
A bolí ho ta uzlinka když třeba není nemocný?
Mě tenkrát zarazila i odpověď od paní doktroky na ORL, která mi řekla, že Natálka je prostě huběňoučká, tak má uzlinky víc vystouplé a když omarodí tak ta jedna jí prostě nateče mnohem víc. ![]()
Malý má taky hubeňoučký a dlouhý krček, takže je to taky spíš vidět než na nějakém baculkovi. Uklidňuje mě to, že se zvětšují jen při infekcích, nebo těsně před nima. Dva dny dopředu poznám, že přijde rýma…
Takhle to je přesně u nás. Vždycky poznám že bude nemocná, protože přijde že má na krku zase bouličku, takže okamžitě vím, že do jednoho dne zalehne třeba s angínou.
Taky si říkám, že kdyby to bylo něco vážného tak snad za tu dobu už by měl i jiné příznaky a problémy… Fakt mám stach
Určitě bych zašla na ORL, tam řeknou určitě víc.
Jak jsem psala, Natálka to má také, ale nic to u ní není
všechny testy i kontrola na ORL byly dobré.
Pokud jdete na kontrolu s tím ouškem, tak bych se o uzlince určitě zmínila.
Byl tvuj syn ockovany proti TBC v porodnici? Kdyby ano mohlo by to byt z toho. Mame za sebou hruzy s uzlinama. A jen doufam, ze to mame za sebou. Vim o nekolika podobnych pripadech Ale nevim kolik tvemu synovi je. Kdyztak mi posli SZ. Ockovani bylo zruseno v listopadu 2010 (prave kvuli naslednym problemum s uzlinami)
Jo uz to vidim 3 roky, tak to jeste ockovany nejspis byl. Nechte tohle proverit na nejblizsim plicnim nebo kalmetizaci. Podobnych pripadu je hodne.
Máte prosím ještě někdo nějakou zkušenost? Neříkejte mi, že jsme v tom sami ![]()