Mononukleóza a možnost nakažení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7250
3.10.12 19:19

Mononukleoza a možnost nakažení

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, u synovce teď zjistili z krve mononukleozu a já jsem ve 30.tt.Zajímalo by mně, jestli je možnost přenosu, nebo je to neškodné? Můžeme s dětma normálně na návštěvu? Nic o tomto onemocnění nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zichisek
3.10.12 19:25

Pohledej na netu, ale co vím, tak se mononulkeoza přenáší třeba slinama ( z líbání).Osobně bych měla strach třeba přenosu na ručníku :nevim: Já navštěvovala kamaráda s mononukleozou každý den v nemocnici. Není to infekční vzduchem.

• Citovat
  • Upravit
151
3.10.12 19:36

Sice se ta nemoc nazývá infekční, ale riziko přenosu je fakt minimální :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101531
3.10.12 19:49

Asi takhle, určitá možnost přenosu tam je, ale spíš bych viděla, že se nakazí 2 děti mezi sebou, než dospělý, který si bude trochu dávat pozor, tj. nepusinkovat, pro jistotu nedojídat jídlo, vlastní hrnek, ručník…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
3.10.12 20:05

Měl to manžel, a nenakazail se od něj nikdo. Ale osobně já bych na návštěvu k někomu, kdo to má nešla, člověk neví. Může to být třeba na příborech. Taky to prý potom můžeš mít v sobě a projeví se to, když je tělo oslabené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
3.10.12 20:19

Ono je to s mononukleosou složitější. Snad až 20 procent dospělých lidí ten virus v sobě má, ale nemusí se nikdy projevit. Projeví se třeba kdyýž je organismus oslabenej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3484
6.9.13 11:51

Achojky, chci se zeptat :-)

Kamarádky holčička(3roky) prodělala mononukleozu. Je nějake riziko nákazy u mé dcerky(3roky)? Kamaradka o tom neveděla zjistilo to až z krve.. Tak zda mám pro jistotu s dcerkou dojít na krev taky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
6.9.13 11:55

@Angels tak co nám říkala doktorka, tak se to přenáší hlavně slinama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
6.9.13 11:55

@Angels náš kluk měl taky mononukleozu a nikdo jiný se od něj nenakazil, dr. mi říkala že prý by musel být nějak oslabený imunit. systém aby to ten druhý chytil že zdravý člověk to většinou nechytne prý je malá pravděpodobnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3484
6.9.13 11:57

@anickadomnik Takže si myslíš, že by to mohlo byt v pohode? Dcerka prave je v pohode nebyla vůbec nemocná.. Jen jsme se tedka docela často navštevovaly :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
6.9.13 12:04

@Angels to víš že je to v pohodě, podle toho co jsem zjišťovala tak mononukleozu zpusobuje EB virus který je zcela běžný a jinak zdravý člověk ho má v těle aniž by mon. onemocněl, taky jsem měla strach nejml. bylo v té době půl roku a holce 5 a nikdo to nechytil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
6.9.13 12:08

Ono je možný, že se nakazila a nemá žádné příznaky, u spousty lidí se to nijak neprojeví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3484
6.9.13 12:10

@anickadomnik Děkuji moc :hug: tak jsem klidnější :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.9.13 15:32

@janica252 Ano, je to tak, ta nemoc se u normálních lidí nemusí nikdy vůbec projevit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
13.2.14 17:44

Ahoj, čekáme na jaterní testy - syn má buď mononukl. či angínu. Nemá jasný příznaky. Moje mamka, kterou jsem ve 4měs. těhot. táhla předávkovanou lékama na nervy na onkologii a denně jezdila s dítětem 2hod. tam a 2hod. zpět za ni nemocnice mi řekla, že nemá čas mi pomoci s druhým dítětem, aby nebyla 2týdny zavřená doma než syn nebude infekční - prostě se ke mě otočila zády, aby to nedostala. Jsem se z toho zhroutila. DO telefonu se mnou mluví jako s vrahem. Když jsem ji to podezření říkala, tak mi vynadala - no já šla do kolen. Kamarádka si vzala druhou bez problému ven, tchýně s tchánem přijeli hlídat i toho s podezřením, abych mohla k zubaři, ale moje mamka… Místo pomoci a podpory, pojeb a bouchání telefonem apod.Jak se k vám zachovalo okolí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí