Radiojod Motol 2014

212
18.5.14 17:38

Radiojod Motol 2014

Ahojky holky… která jste již byla na radiojodu v Motole? Já jdu totiž letos a chtěla jsem si vzít sebou počítač, ale nevím, jak je potřeba ho ochránit proti radiaci?? Mám pořídit nějaký obal nebo mi dají v nemocnici??? Díky za odpovědi. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24292
18.5.14 18:34

@TocikovaM pokud nikdo nebude vědět, můžu Ti to zjistit, dělá mi tam kamarádka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
19.5.14 16:16

@danyk Jééé to bys byla moc hodná :-) a taky jestli tam je wifi??? :-) Fakt moc děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
19.5.14 17:02

@TocikovaM wifi je po celém Motole tak, že si na informacích koupíš poukaz (heslo) na 24 hodin provozu za 100 kč. A co prosurfuješ, to prosurfuješ. Večer napíšu kamarádce a dám vědět.

Příspěvek upraven 11.10.16 v 21:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
19.5.14 18:00

@TocikovaM kopíruju, co kamarádka odepsala…dostane jednorázové rukavice, aby jí „nesvítila klávesnice“, nebo si někdo klávesnici potáhne fólií na potraviny, myš se taky může dát do igelitového pytlíku, to vše proto, že se jód vylučuje tělníma tekutinama - tedy potem a dlaně se hodně potí…,

na co nesahá(neplive, nečůrá :)) ) se izolovat nemusí :), neboť počítač nemá buňky, tak mu nevadí, že je vedle někoho, kdo pil jod, jde jen o kontakt - pot, moč, krev, sliny… tím se dá kontaminovat :)), proto netahat svoje oblečení a ručníky - dostane.

Na cizineckém oddělení nebo na příjmovém okénku si zaplatí přístup na Wifi - 25 hodin připojení stojí 100 Kč a myslím dostane své heslo, terapeutiké oddělení je v -2 patře a protože je barák v kopci, tak je to doopravdy v přízemí,

musím letět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
19.5.14 19:10

Moc děkuji za informace!!! :-) já už na radiojodu byla 2×, takže tak nějak vim, jak to chodí. Jen sem si niky nebrala PC, tak proto sem se na to chtěla zeptat :-). Fakt moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
19.5.14 20:06

@TocikovaM není zač, kdyby ještě něco, tak mohu zjistit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
19.5.14 20:17

No nejužitečnější rada by byla, jak dostat ze sebe, co nejvíc záření, abych po propuštění z nemocnice mohla ihned ke své rok a půl staré holčičky :oops: to bude pro mě nejhorší vydržet to bez ní takovou dobu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
19.5.14 20:34

@TocikovaM optám se, ale nevím ani, jestli to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
19.5.14 21:32

Kopíruju :-)
S tou eliminací jodu je to individuální, záleží na velikosti zbytků, velikosti dávky a metabolizmu organizmu. Sice jim říkáme, aby dostatečně pili, ale to je proto, aby často čůrali- moč byla vlastně naředěná a močový měchýř dostal logicky co nejmenší expozici. Inženýři ji změří a řeknou, jak dlouho nesmí k dětem, to bych doporučovala bez diskuze, neboť takto malému dítěti nevysvětlíš, proč ho máma nemůže chovat, tak je lepší pár dní k dítěti vůbec dle doporučení nejít. Dopředu jí to nikdo nepoví, třeba bude mít zbytkovou aktivitu minimální,…ale… děti jsou vnímavější k expozici jodem a taky musíme být obecně opatrnějš í k rodin. příslušníkům, protože zatím nevíme dopředu, zda nebude muset pacient znovu na velké - terapeutické pití…

Někdy to tak je, běžně bývá za rok kontrola… zase dopředu nikdo nevíme, důležitá je nejenom diagnostika, ale také obrázek po terapii, před propuštěním se vše dozví. Destrukce tkáně vlastně probíhá několik měsíců po aplikaci jodu, proto bývá ta kontrola za rok (půl roku), není to zhoršení nebo selhání léčby. Ale fakt tu funguje, na to ať myslí, 2-3 dny navíc oželí, aby měla holčička zdravou mámu. :))

Příspěvek upraven 11.10.16 v 21:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
19.5.14 22:17

Děkuju moc za vyčerpávající informace… vzhledem už k třetí návštěvě radiojodu doufám, že další kontrola bude až za hooooooooodně dlouhou dobu. Také doufám, že mě pustějí z nemocnice dříve než za dva týdny (při dobrých výsledcích za 10dní), a pak bude snad co nejkratší doba, kdy nebudu moct ke své dcerce. Ale i tak to bude pro mě šíleně dlouhý. Ale zase budu zdravá a budu vědět, že tu pro ní budu pořád i nadále :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
8.6.14 17:11

Tak už mám 3 týdny vysazené hormony a mám nahoře neuvěřitelných 5kg!!! :,( nevíte, jak to zastavit? To dělaj všechno ty prášky? To přeci neni možný :-( jim pořád stejně, hýbu se stejně… nechápu to :-( za tak krátkou dobu :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
8.6.14 22:09

@TocikovaM ano, dělají. Ale jestli se dá s tím něco dělat, to netuším.

Příspěvek upraven 11.10.16 v 21:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
9.6.14 10:33

Hm:-( a pujdou ty kg dolu stejne rychle jako sly nahoru? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
9.6.14 10:58