Radši vesnice nebo město?

Anonymní
5.6.25 12:28

Radši vesnice nebo město?

Bydleli byste radši s rodinou ve městě kde jsou normální obchody (do 22:00) ale nejsou v okolí místa na výlety. Nebo na vesničce (počet obyvatel 50)ve vedlejším městě COOP a 20 minut do velkého města s tím ze je v okolí spousta míst na výlet s dojezdem autem.
Mam dilema a potrebuju nějaké nestranné názory, postřehy

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13915
5.6.25 12:29

Bydlím v druhé variantě a jinde bych nechtěla byt. Ale mame stesti, ze i kdyz nas tu je par, tak jsme tu lidi v podobném věku a mame podobne stare deti. V době stěhování jsem nad tím vůbec nepřemýšlela, taky to mohlo dopadnout tak, ze bych mela jedině deti na vesnici a to by bylo smutne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
5.6.25 12:32

Z jakého města se nedá jet na výlet? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15504
5.6.25 12:34

Prosímtě odkud se nedá jet na výlet? :mrgreen:

Na výlet můžeš jet odkud jen chceš :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33608
5.6.25 12:35
@Anonymní píše: Více

Máš děti? Je v okolí škola? Jinak za mě vesnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
5.6.25 12:35

Ani jedno.

• Citovat
  • Upravit
6626
5.6.25 12:38

Ani jedno. Jsem na vesnici s plnou občanskou vybaveností, do města deset minut autem. To je pro mě dokonalost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473

Jednoznačně město. Neznám takové, odkud se nedá výletovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16245

Když byly děti malé řekla bych že druhá varianta je super. Teď už bych to ale neřekla.

Bydlíme na okraji velkého města, musím ale podotknout, že možností výletů tu je spousta. Nějak se mi nechce věřit, že by v okolí nějakého města nebyly místa na výlety.

Od určitého věku dětí už tech výletů tolik nestíháme a nemáme problém někam když tak popojet autem nebo MHD.
Kluci jsou už starší 2 x druhý stupeň ZŠ a 1 x první stupeň ZŠ a víkendy jsou vesměs v obrazu turnajů, zápasů popřípadě jedeme k prarodičům nebo kluci valí ven s kamarády. Občas nějaký ten výlet samozřejmě taky.

Pro mě je důležité, že si kluci sami přes týden dojedou na tréninky a obstarají vše sami buď pěšky, koloběžka nebo MHD. Nemusíme dělat taxikáře.

Příspěvek upraven 05.06.25 v 12:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.25 12:40

Jsem z vesnice a nějaké obchody, že jsou otevřené do 10 jsem NIKDY neřešila. V době internetu mi přijde úsměvný zrovna tohle brát v potaz. Na nákup jídla krom objednání z rohlíku jezdíme z prace nebo si pár km zajedeme :nevim:
Jinak všude jezdíme autem. Na výlety, dojíždění atd je zde i vlak.
Nechápu tu obsesi krámama, to člověk nemá nic lepšího na práci než zabíjet čas v obchodech :roll:

• Citovat
  • Upravit
9292
5.6.25 12:40

Vesnice s občanskou vybaveností od velkého města 5 min autem. To hledej :palec:
Já jsem spokojená na 100%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24671
5.6.25 12:41

Malé město je pro mě ideál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
5.6.25 12:42

Za me jedině město. Ale teda nechápu, z jakého města se nedá jet na výlet, to mi přijde divný. :nevim: na vesnici bych nesla. Obchody máme do 20 hodin, vše v podstatě při ruce nebo dostupná mhd. Deti si můžou všude sami dojet atd.

Příspěvek upraven 05.06.25 v 12:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12915
5.6.25 12:43

Určitě město, nesnáším vesnice. Neznám ale jedinné město, kde není možné výletovat.
Pokud tedy myslíš chození na menší denní procházky. Nebo co tím myslíš?
Ty menší denní procházky jsou totiž obyvkle mnohem barvitější v tom městě, na vesnici je to obvykle o pár cestách, které za chvíli nudí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
5.6.25 12:44

Ve vesnici s 50 obyvateli bych nebydlela ani za zlaté prase a už vůbec ne s dětmi, které bych musela všude taxíkařit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný