Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Zkus přípravky s inositolem. V lékárně poradi. Pak i kyselinu listovou. A taky kouknout na partnera. Ten může listovku zobat taky.
@janickaIII Dekuji moc. Listovku už beru měsíc, jen jsem zapomněla dopsat😄 Ale moc děkuji za radu
Vitaminy jsem brala (kontryhel, kyselinu listovou, zinek, železo, magnesium, vitamin D), manžel bral klasiku jako omega 3 a ještě něco spíše na pohodu, ale ze všeho nejvíc pomohlo odjet na dovolenou a nic neřešit a opravdu se hodit do klidu.
Všude se to říká a u nás to opravdu fungovalo. Žádný stres, nic neřešit, cítit se dobře a užívat si.
Přeji, ať vám to vyjde! ![]()
@Paní Kudrnatá děkuji moc
vsechno z těchto vitamínů beru pravidelně, ale bohužel nic :/ Jen tedy už tak 5 let mi gynekolog říká, ze mam cysty, tak jestli to má také asi vliv? Těžko říci. Jinak o té dovolené, odjeli jsme předminulý měsíc, úplně vypnuli a bohužel nic, už jsem to trochu i vzdala, tak na to tak casto nemyslim, jako dříve.😄 Moc děkuji za přání a za rady, asi naplánujeme další dovču😊
Já brala Mimistar, kde je hodně inositolu. Kyseliny listové, je to určené pro početí. Doporučují to brát 3 měsíce před plánovaným otěhotněním. Mě to vždy po 3 měsících užívání vyšlo. Jednou neúspěšně, podruhé úspěšně a jsem teď ve 2.trimestru. Jinak jsem dělala ovu testy ale i bez nich bych už poznala ovulaci. Držím palce ať to vyjde.
Já měla cysty na vaječnících a pomohl mi kontryhel v tabletách. Čaj nefungoval.
Dva lékaři mi diagnostikovali pcos, chtěli mi dávat antikoncepci a já odmítla. Dokonce mi ten druhý doktor řekl, že bez IVF to nepůjde. Brala jsem hlavně ten kontryhel a z jednoho vaječníku cysty zmizely úplně a na druhém byly minimálně. Pak jsem přešla k jiné doktorce a ta rekla, že pcos nemam.
Inositol se hodně doporučuje, můžete vyzkoušet. Mě osobně nedělal vůbec dobře.
Neztrácet naději! Ono to klapne! A neni zač.
@Paní Kudrnatá ahaa, tak já ten kontryhel piju. Tak to zajdu do lékárny, jestli ty tablety nemaji. Zkusím už vše. Ten inositol seženu i v lékárně? Nebo objednat přes internet?
@miamia142 kouknu na ten mimistar. Já si měřila BT par cyklů, ale v žádném mi neprijde, ze proběhla ovulace. Jinak moc dekuji za rady ![]()
Můžeš brát listovku a pokud to jde, tak sex jednou za 2 - 3 dny. Tak se vždy trefíte do ovulace.
Víš, jak na tebe celkově bylinky působí? Ono ti to může tělo i rozhodit, pokud toho bereš zbytečně moc. Pokud je u vs vše ok, je to zbytečný. Pokud bys do roka neotěhotněla, tak na vyšetření.
Jo a já brala MimiStar, když jsem byla těhotná a na přelomu 1. a 2. trimestru jsem z něj zvracela.
Objednavala jsem obojí na internetu.
A hlavně si dejte pozor na to, zda kombinovat kontryhel, gynex a nebo ten mimistar.
Nekdy neni dobre to tak kombinovat.
A hlavne ono to opravdu trvá dlouho, než se podaří. My jsme tomu s manželem dali volný průběh, s tim, že neřešíme a kdyby to klaplo, tak budeme rádi. Trvalo to asi 9-10 měsíců, než jsem otěhotněla.
Necekejte zázraky hned, užívejte si hlavně plno lásky a ono to půjde! ![]()
@Paní Kudrnatá gynex beru už tak rok a kontryhel jsem začala pit asi před měsícem. Ani mě nenapadlo, že to asi neni dobré kombinovat. Tak se raději zeptám gynekologa. Tak snad to do toho roka pujde, jinak to asi budeme muset resit už jinak. Věříme, že miminko přijde ve správný cas ![]()
@Paní Kudrnatá jj s gynexem by se nělo opatrně kombinovat. Já se ptala dr. A řekla že gynex a mimistar nevadí, když budu užívat obojí. Nicméně já jsem užívala pouze jednu lahvičku asi měsíc a půl aby se mi dal cyklus dohromady (což pomohla) a pak jsem vysadila protože jsem neviděla důvod brát dál, když jsme se snažili.
Nám to nešlo přes 2 roky sto jsme byli mladí, měla jsem dost psychicky náročnou práci a hodně se na to upinala, po návštěvě caru bylo zjištěno méně spermií u manžela, nasadil se mu vitamin E, přestal kouřit a během nějaké doby se to zlepšilo o 106. Pomohla inseminace, další těhotenství už samovolně.
Brala jsem kys. listovou.
Dobrý večer všem. Již se delší dobu s partnerem snažíme o miminko, ale zatím neúspěšně. Nemáte někdo užitečné rady, které pomohly Vám? Piji kontryhel, zlepšila jsem stravu, zařadila více pohybu a beru gynex. Nemáte ještě někdo nějaký tip? Třeba i jak podpořit ovulaci ( třeba nějaké vitamíny, léky,…). MS mam od snažení takovou zvláštní. Docela pravidelnou, ale bez kusů sliznice ( nenaznačuje to, že neovoluji )?. Ještě jsem četla o lubrikačním gelu, který je na podporu početí, ale tam byly odpovědi 50 na 50. Tak nevím
děkuji všem, kteří odpoví