Rady a tipy na šetření

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Katerina38
16.6.14 07:28

Rady a tipy na šetřní

Holky, ráda bych založila tuhle skupinu, ale prosím pište sem jen rady a tipy na šetření. Vaše vyzkoušené tipy, vaše rady jak vy šetříte, recepty atd. Nechci tady diskusi o penězích, jen si pojdmě radit, každá máme ty svérady atipy, prosím :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
206
16.6.14 07:35

Není tu těchto diskuzi už dost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katerina38
16.6.14 07:37

@Sphynxik no právě že taková žádná, v každé se rozebírají peníze atd, já bych chtěla prostě diskuzi jen s radama, ale tady to asi nejde…
:nevim:

• Citovat
  • Upravit
Katerina38
16.6.14 07:40

Např. Já používám na celkový úklid a čištění jar, ocet naliji trochu jaru, octu a vody do rozprašovače a krásně to čistí, takhle jsem to myslela, jen poslat radu, tip, nic víc. :oops:

• Citovat
  • Upravit
Katerina38
16.6.14 07:50

No vidím, že to neklapne. :roll:

• Citovat
  • Upravit
4697
16.6.14 07:55

Napad na diskuzi zajimavy, jen me treba nenapada co by mohlo z mych zvyklosti nekoho zajimat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5768
16.6.14 08:41

Tak setrit se da treba s jidlem. Zbyde ti z obeda bramborova kase, tak se z toho pak daji idelat plqcky k veceri (staci pridat mouku a placky nasucho opect, namastit maslem nebo treba s tvarohem),vsechno ae da zuzitkovat.Jen vzdCky neco vymyslet..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5768
16.6.14 08:42

A omlouvam se-z mobilu pisu jak tatar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5768
16.6.14 08:43

@Sonreir tak jestli to je k tematu, myslim si, ze slecnu/pani bude zajimat vse..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
16.6.14 08:52
@Katerina38 píše:
Např. Já používám na celkový úklid a čištění jar, ocet naliji trochu jaru, octu a vody do rozprašovače a krásně to čistí, takhle jsem to myslela, jen poslat radu, tip, nic víc. :oops:

Tohle mě zaujalo - v jakém poměru to ředíš? Používám to na všechny povrchy? Jak dlouho to necháváš stát namíchaný? Nebo mícháš vždy jen malou lahvičku před úklidem?

• Citovat
  • Upravit
5768
16.6.14 08:57

Anebo mam treba hrozne blbou dlazbu na chodbe a v kuchyni po predchozim majiteli bytu.Je protiskluzova, spis venkovni a bila…takze je na ni vsechno videt a nejde to vytrit.tady se mi osvedcil blbej prasek na prani.tak ted uz vytiram jen praskem na prani, do vody ho trochu dam misto saponatu a mam cisto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
16.6.14 09:08

Na jídle a pití se dá hodně ušetřit, co nejvíc si dělat doma svého. Pokud třeba kupujete kvalitní šunku, tak je stokrát lepší si ji udělat doma, protože kvalitní šunku člověk neseženě pod 180Kč za kg a to už je lepší si koupit 1kg vepřové kýty a šunku zkusit, není k tomu potřeba nic extra, šunkovar je super věc ale nemusí být a jinak se přidává jen trochu vody, soli a cukru, nic víc a víte co jíte :) Stejně tak my si třeba děláme domácí klobásy, máme teda svůj zdroj masa ale tak jako tak, i kdyby to měl člověk koupit, pořád to vyjde levněji než kupovat hotové klobásy v obchodech, nacpané bůhví jakýma sra*kama. U nás třeba nabízí vepřový a hovězí ořez za cca 50-70Kč za kg a to už je super cena a člověk opět ví, co jí. Jinak samozřejmě jídlem neplýtvat, naučit se vařit přesné množství a nebo to co zbyde jinak zužitkovat, ze zbylých brambor třeba omeletu, z těstovin šunkofleky nebo jakkoli jinak zapéct, z rýže kaši nebo nákyp, z masa se dají dělat pomazánky atd.

A můžu přidat jednu úplně čerstvou zkušenost. Pijeme u nás doma hodně sirupy, kupovala jsem dřív sirup Jupí, 07litru vyjde na nějakých 35 Kč, když to člověk nesežene v akci. Tak jsem využila toho, že zrovna kvete bez, natrhala jsem květy, v akci jsem sehnala za 18Kč cukr krystal, dokoupila jsem pár citronů a kyselinu citronovou…mám hotových 30 litrů sirupu, náklady byly cca 490Kč, takže 1 litr sirupu mám za cca 16,50. Dřív jsem kupovala na týden 3 lahve sirupu Jupí, dohromady za 105Kč, teď máme na týden litr domácího sirupu za 16,50. Kdybych kupovala sirup dál, měsíčně bych za něj dala cca 420 Kč a za těch cca 30 týdnů by to bylo 3150Kč…za domácí sirup dám měsíčně 66Kč a za 30 týdnů 490Kč, což je úspora víc než 2500Kč…a to se vyplatí :D A navíc se opakuju ale zase člověk ví, co do sebe a svých dětí dostává :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katerina38
16.6.14 09:09

@Hadí ocásek taky to s tím práškem dělám je to dobré na dlažbu obecně.

• Citovat
  • Upravit
Katerina38
16.6.14 09:10

@Jemys jejda já tak od oka a používám na všechno, tak asi 0,04 jaru a stejně octa plus 3dcl vody…

• Citovat
  • Upravit
3686
16.6.14 09:11

Já tu v jedné diskuzi narazila na tip kupovat pouze celé kuře a sama si ho rozporcovat a zužitkovat po částech. Mám tak oběd pro dva + batole na tři dny (prsa, stehna třeba na paprice a kostra a křídla na polívku a rizoto). Fakt jsem koukala kolik toho ve finále bylo. Doteď jsem kupovala jen kuřecí prsa kilo za 180,– Kč a pilo mi to krev. Takže za tenhle tip emiminu velké díky a ráda ho posílám dál. Další co jsem se naučila, je schovávat odkrojky a slupky ze zeleniny při vaření (slupky z mrkve, hrášku, košťál z brokolice, květáku, ty vršky z paprik, špičky z cibule, apod) v uzavíratelné vzduchotěsné krabičce třeba týden a jednou za týden to hodinu až dvě povařím a mám výborný zeleninový vývar jako základ na polívky a dušenou zeleninu, atd. A poslední co se mi osvědčilo a i chuťově je to výborné, tak dělám si domácí jogurty v peřinách (resp u dcery ve fusaku), nepotřebuju ani jogurtovač, domácí lučinu, pribiňák už si dělá asi každý. Tak třeba něco pomůže. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat