Rakovina dělohy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56
30.4.21 20:33

Přeju, ať je to v pořádku. Určitě nic neodkládat, budete klidnější. Já jsem si to tím vyčkáváním vykoledovala. Možná kdybych šla dřív, nemusela jsem přijít o vaječníky, děloha mi nechybí vůbec. Pevné nervy. To čekání na výsledky je psycho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
30.4.21 20:47

No to by mě vůbec nenapadlo, že poruchy MS cyklu můžou znamenat, až takový problém..Ty problémy my začali minulý rok v srpnu po konizaci, Doktor si myslel, že to je stresem a rozhozenými hormony a dneska se dozvím, že to může být i rakovina dělohy.. Myslela jsem, že po té konizaci mám nejhorší za sebou 😭. A po té hysteroskopii je také neschopenka? A po zákroku je nějaké omezení? Mám doma malé děti, a v červenci jsme plánovali svatbu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
30.4.21 21:14

Můj doktor mě také léčil hormony, taky si myslel, že to je hormonální nerovnováha, napsal mi antikoncepci Jeanine a pak půl roku jsem brala Norethisteron, ale nic se nezlepšilo. Myslela jsem si, že když chodím pravidelně na kontroly a na prevenci, nic mi nehrozí. Ale není to tak úplně pravda. Po hysteroskopii vám neschopenku dají, pokud máte fyzicky náročnější povolání, já ji neměla, byla jsem jen trochu ospalá. Pak doporučují 6 týdnů sexuální abstinenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
30.4.21 21:25

@Petra.158 Budu muset překonat strach a jít na to vyšetření, už teď se bojím toho, co zjistí. Jen tak by mě tam doktor neposílal.. Díky za podporu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
30.4.21 22:23

@Mráček1 ja neschopenku nemela, nemela jsem zadne potize, jen ten den lehke krece v podbrisku jako ze zacatku menstruace.. ale delam v kanclu..
Omezeni - 6 tydnu sexualni abstinence, zadne vyplachy… a netahat tezke veci.

Jinak to neodkladej, vim, ze to je neprijemne pomysleni, ze to treba nebude dobre ten vysledek, ale hele, lepsi na to prijit vcas a dokazat to vylecit, nez to strachem oddalovat a pak byt totalne v prusvihu… Bude to dobre! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
30.4.21 22:24

@Petra.158 presne, ten muj vzdy jen, ze musim zhubnout, ze je to tim tukem (jsem obezni) a neresil…
Ja byla nestastna, protoze nez zhubnu, tak to mam jako donekonecna krvacet/spinit??
No a tady se to konecne resi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
1.5.21 12:18

@Kacatko1986 Já jsem zase docela drobná, tak mě řekli, že to mám stresové. Dokonce jsem skončila u psychiatra.. Nebyli mi schopný říct, od čeho mám tyhle problémy. Antikoncepci brát nemůžu, mám Leidenskou mutaci, tak vůbec nevěděl, co se mnou. A po tom vyšetření je zase nějaké špinění nebo krvácení? Má to vliv na cyklus?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
1.5.21 16:38

@Mráček1 no nevim, protoze ja od 5/1 krvacim, zacla jsem prave pri redeni krve (v prosinci tromboza v noze) a uz mi to neprestalo a bud treba tri dny krvacim regulerne jak pri menstruaci a nebo x dni spinim a pak zas krvacim a furt dokola… Takze jsem spinila/krvacela pred zakrokem a spinim/krvacim dal :-D Prej to mam vydrzet do toho 14/6, pak to snad vyresi i tou kyretazi..
Pred tim to byly 4 roky, ze jsem bud nekrvacela vubec treba tri mesice, pak nastaly dve varianty - 1. ze jsem dostala vyvolavacku, 2. ze jsem zacla krvacet, ale neprestalo to ani po 3 tydnech a dal mi Norethisteron..

No ale co vim, tak po te hysteroskopii muzes lehce spinit, muzes mit mensi krece v podbrisku…

Jo a hormony taky uz nesmim, kvuli ty tromboze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
25.7.22 09:46

Holky, ženy, jak rychle po stanovení diagnózy karcinom endometria jste šly na operaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
25.7.22 09:49
@Mráček1 píše:
Ahoj holky, nevíte některá, jak lékař zjistí rakovinu dělohy, když se stěrky dělají z děložního čípku? Před rokem jsem byla na konizaci, stěrky mi zatím vychází, ale vždy při stěrech krvácím (z čípku to prý není),tak mi lékař doporučil hysteroskopii, vyšetření krve na hematologii.. Před menzes taky pár dní spiním, prý to normální není.. Mám strach, abych neměla třeba rakovinu dělohy.. Jsem vyděšená i z té hysteroskopie, celou cestu domů od lékaře jsem brečela..Je mi 35 let, mám strach, co by bylo z dětmi, sice o rakovině dělohy nemluvil, ale mám z toho obavu.

Jsme na tom podobně. Také je mi 35 roků, také mám problémy, u mě to byli špatné výsledky při konizaci, respektive přednádorové změny na pomezí dělohy a zítra jdu na hysterektomii a pak 14 dní a uvidím výsledky. Věř, že chápu tvé obavy, mám také dvě malé děti.

Od onkogynekologa jsem dostala na výběr, bud chodit asi každý 3m na odběr vzorku a nebo hysterektomii a být trochu více v klidu, i když už nebudu moci mít samozřejmě děti a celkově si myslím, že se ten vztah k tělu a k vlastní osobě může změnit. Je to těžké, po operaci ti napíšu, třeba se dozvím něco, co by se sem hodilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
25.7.22 10:12
@rosolina11 píše:
Holky, ženy, jak rychle po stanovení diagnózy karcinom endometria jste šly na operaci?

Měsíc. Ale byly mezitím Vánoce, jinak by to možná bylo dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
25.7.22 10:24

@Petra.158 děkuji moc, a jste v pohodě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.22 11:12
@PetraMeli píše:
Jsme na tom podobně. Také je mi 35 roků, také mám problémy, u mě to byli špatné výsledky při konizaci, respektive přednádorové změny na pomezí dělohy a zítra jdu na hysterektomii a pak 14 dní a uvidím výsledky. Věř, že chápu tvé obavy, mám také dvě malé děti.Od onkogynekologa jsem dostala na výběr, bud chodit asi každý 3m na odběr vzorku a nebo hysterektomii a být trochu více v klidu, i když už nebudu moci mít samozřejmě děti a celkově si myslím, že se ten vztah k tělu a k vlastní osobě může změnit. Je to těžké, po operaci ti napíšu, třeba se dozvím něco, co by se sem hodilo.

Take jsem to takto konizace, rekonizace, pak dochazeni na stery, cosi mi tam pak nasli i kdyz ne displazie, cosi neurceneho, takze cytoporadna, kde dr.nic nevidel takze, protoze mam cipek total osekany, takze zase stery ktere byly onkol.ok, takhle to bylo asi 2×, pak hysteroskopie 2× z hrdla i povrchu cipku, nastesti taky nic, dr.me porad radil odejmuti delohx, protoze jsem mela ty rizik mutace Hpv. Ale stal se zazrak, po 11 let.me Hpv zazrakem opustilo, ster na jeho identifikaci byl negativni..na kontroly chodim po pul roce porad, ale tuk tuk vyjmuti delohy mi dr. nenabizi. Mad nejakeho hodne radikalniho dr. Po te rekonizaci, kdy me vipek totalne osekali, mne odejmuti delohy nenabizeli, jen pravidelne pulrocni kontroly..ten vysledek po tr rekonizaci jsem tedy mela ok..zkusila bych se poptat jeste jineho..

• Citovat
  • Upravit
2291
25.7.22 11:17
@Anonymní píše:
Take jsem to takto konizace, rekonizace, pak dochazeni na stery, cosi mi tam pak nasli i kdyz ne displazie, cosi neurceneho, takze cytoporadna, kde dr.nic nevidel takze, protoze mam cipek total osekany, takze zase stery ktere byly onkol.ok, takhle to bylo asi 2×, pak hysteroskopie 2× z hrdla i povrchu cipku, nastesti taky nic, dr.me porad radil odejmuti delohx, protoze jsem mela ty rizik mutace Hpv. Ale stal se zazrak, po 11 let.me Hpv zazrakem opustilo, ster na jeho identifikaci byl negativni..na kontroly chodim po pul roce porad, ale tuk tuk vyjmuti delohy mi dr. nenabizi. Mad nejakeho hodne radikalniho dr. Po te rekonizaci, kdy me vipek totalne osekali, mne odejmuti delohy nenabizeli, jen pravidelne pulrocni kontroly..ten vysledek po tr rekonizaci jsem tedy mela ok..zkusila bych se poptat jeste jineho..

Tak s tímhle postupem souhlasí jako moje gynekoložka, tak i onkogynekolog. Mám formu, která dělá pak dosti nepříjemný věci a mám dvě děti, takže vaječníky mi nechají, ale děloha i vejcovody pryč, pak čkání a pak až uvidím, jestli je to ok. Já mám k tomu ještě bechtěrovu chorobu, takže bolesti v bedrech atd… mám i od toho. Někdo to tu také zminoval. Věř, že bych nešla, jsem úplně na dně. Dneska mi k tomu v noci zemřel můj chlupáč, takže psychika totálně v pr…
Přitom na prevenci jsem chodila, vše ok a pak stresové roky a je to tak jak to je. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12613
25.7.22 12:24
@PetraMeli píše:
Tak s tímhle postupem souhlasí jako moje gynekoložka, tak i onkogynekolog. Mám formu, která dělá pak dosti nepříjemný věci a mám dvě děti, takže vaječníky mi nechají, ale děloha i vejcovody pryč, pak čkání a pak až uvidím, jestli je to ok. Já mám k tomu ještě bechtěrovu chorobu, takže bolesti v bedrech atd… mám i od toho. Někdo to tu také zminoval. Věř, že bych nešla, jsem úplně na dně. Dneska mi k tomu v noci zemřel můj chlupáč, takže psychika totálně v pr…
Přitom na prevenci jsem chodila, vše ok a pak stresové roky a je to tak jak to je. :-(

rozumím, tak hodně sil ať to zvládneš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast