Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobry den, minuly týden mi zjistili rakovinu delozniho cipku. Je mi 37,naštěstí v únoru se mi narodil syn..byla jsem na konizaci v 20.10. s cin 3 ale po hystologii mi volali ze už je to rakovina..nechápu to-mesic před jsem byla na biopsii a tam také vyšlo cin3…každopádně nemáte s tím někdo zkušenost? Mělo by to byt v ranne fázi? 6.12 me ceka operace odebrání delohy vejcovodu a asi uzlin?…jsem z toho dost spatna..
@rena74 mohu se zeptat jen jak Vam to zjistili? Jakoze pri bezne gynekologicke prohlidce nebo jste nekam dochazela uz delsi dobu?
Take chodim co pul roku na kontroly pro zmeny na deloznim cipku na onkogynekologii…zatim se to jen sleduje.
@rena74 píše:
Dobry den, minuly týden mi zjistili rakovinu delozniho cipku. Je mi 37,naštěstí v únoru se mi narodil syn..byla jsem na konizaci v 20.10. s cin 3 ale po hystologii mi volali ze už je to rakovina..nechápu to-mesic před jsem byla na biopsii a tam také vyšlo cin3…každopádně nemáte s tím někdo zkušenost? Mělo by to byt v ranne fázi? 6.12 me ceka operace odebrání delohy vejcovodu a asi uzlin?…jsem z toho dost spatna..
Ja byla na konizaci 2×, poprve me to osekali jen trochu a pry neco zustalo v zahybech, nekde na kraji, musela na rekonizaci no pak uz ok..Takze si myslim, ze na te biopsii to mohli vzit z jineho mista,. Taky bych to t, povala na tu rannou fazi, kdyz to u te biops.bylo lepsi.
@rena74 Ahoj, zkušenost mám bohužel dost čerstvou. Cin 3 jsem měla od 23 let, potom jsem dvakrát rodila, po druhém porodu opět cin 3. Ale jinak vše dobré. Pak jsem ale začala hubnout a hodně zvracet, motala se mi hlava. Ze zvracení (i po předchozí bulimii) jsem dost krvácela z jícnu - to už mě vezli rychlou. V nemocnici jsem strávila necelé 3 týdny, řešili totiž hlavně ten jícen a žaludek. A po několikátém vyšetření mi taky sdělili tuto diagnozu. Domů mě pustili na necelé dva týdny tuším a teď jsem už pár týdnů po hysterektomii i s okolím.
Nejdřív jsem měla podle všeho podstoupit radioterapii, ale nikde nemetastázuju, tak zákrokem pro mě léčba skončila. Jen budu pravidelně kontrolovaná a musím se držet dál od nemocných (teď má dvouletý syn zápal plic a já jsem musela k našim, je u něj manžel
).
A je mi teď čerstvě 29 a jsem moc ráda, že jsme si děti udělali hned po první biopsii, kdybych čekala do doby, než budeme zajištění, tak už se svých nedočkám.
Takže
Pokud je to tak rychle, tak by to měla operace na nějakou dobu (samozřejmě doufejme navždy) pozastavit. Kdybys potřebovala, tak napiš, mám to fakt v posledních měsících a sama s tím docela bojuju, už kvůli prťavým dětem.
@HloupýFlop píše:
@rena74 Ahoj, zkušenost mám bohužel dost čerstvou. Cin 3 jsem měla od 23 let, potom jsem dvakrát rodila, po druhém porodu opět cin 3. Ale jinak vše dobré. Pak jsem ale začala hubnout a hodně zvracet, motala se mi hlava. Ze zvracení (i po předchozí bulimii) jsem dost krvácela z jícnu - to už mě vezli rychlou. V nemocnici jsem strávila necelé 3 týdny, řešili totiž hlavně ten jícen a žaludek. A po několikátém vyšetření mi taky sdělili tuto diagnozu. Domů mě pustili na necelé dva týdny tuším a teď jsem už pár týdnů po hysterektomii i s okolím.Nejdřív jsem měla podle všeho podstoupit radioterapii, ale nikde nemetastázuju, tak zákrokem pro mě léčba skončila. Jen budu pravidelně kontrolovaná a musím se držet dál od nemocných (teď má dvouletý syn zápal plic a já jsem musela k našim, je u něj manžel
).
A je mi teď čerstvě 29 a jsem moc ráda, že jsme si děti udělali hned po první biopsii, kdybych čekala do doby, než budeme zajištění, tak už se svých nedočkám.
Takže![]()
Pokud je to tak rychle, tak by to měla operace na nějakou dobu (samozřejmě doufejme navždy) pozastavit. Kdybys potřebovala, tak napiš, mám to fakt v posledních měsících a sama s tím docela bojuju, už kvůli prťavým dětem.
To vám nařídili v nemocnici? Já jsem po podobném zákroku měsíc kvůli ca endometria, taky prozatím jen se sledováním (čeká se ještě na genetické testy, protože jsem už prodělala ca štítné žlázy), a nikdo mi nic takového neříkal. Jen mi doporučili přeočkovat covid a naočkovat proti chřipce. ![]()
@HloupýFlop
Dobry den. A kam mohu napsat soukrome? A moc Dekuji za podporu. ![]()
@Anonymní píše:
@rena74 mohu se zeptat jen jak Vam to zjistili? Jakoze pri bezne gynekologicke prohlidce nebo jste nekam dochazela uz delsi dobu?Take chodim co pul roku na kontroly pro zmeny na deloznim cipku na onkogynekologii…zatim se to jen sleduje.
Dobry den, zjistili mi to při sterech z delozniho cipku. Nejdříve jsem měla změny na deloznim cipku. Poté jsem otěhotněla, porodila a šla na stery po sestinedelich. A tam už jsem byla cin 3. Ale po konizaci volali, ze už je to špatný. A je to karcinom.
@HloupýFlop zkoušela jsem psát, ale nevim jestli jsi moj zprávu přečetla
@lucad77 To je čistě opatrnost, jak jsem prudce zhubla a měla 2× za 2 měsíce covid - že jsem oslabená. VLoženě příkaz to není, ale když mám možnost to dodržet, tak dodržím. Teď mě bohužel skolí i vánek.
@HloupýFlop píše:
@lucad77 To je čistě opatrnost, jak jsem prudce zhubla a měla 2× za 2 měsíce covid - že jsem oslabená. VLoženě příkaz to není, ale když mám možnost to dodržet, tak dodržím. Teď mě bohužel skolí i vánek.
Jasně, to chápu. Jsem na tom podobně. Tak přeju hodně sil. ![]()
@lucad77 Taky přeju mnoho sil
Dnes jsem doprovodila dceru do školky a už mám teplotu a bolavý krk, nevydržím nic 😳