Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den, manželovi diagnostikovali nádor na dvanácterníku,2 stádium, má mít 4 chemoterapie a potom operaci, má s tím někdo zkušenost, dá se to vyléčit? děkuji moc, už jsem z toho zoufalá, doktoři mu řekli, že léčit se to dá, ale vyléčit ne, tak tomu nerozumím ![]()
@lakoušenek píše:
Dobrý den, manželovi diagnostikovali nádor na dvanácterníku,2 stádium, má mít 4 chemoterapie a potom operaci, má s tím někdo zkušenost, dá se to vyléčit? děkuji moc, už jsem z toho zoufalá, doktoři mu řekli, že léčit se to dá, ale vyléčit ne, tak tomu nerozumím
Můj doktor měl, jednou se mu to vrátilo a když bylo vše Ok, tak přišel infarkt co nezvládl. ![]()
*dvanáctník - dvanácterník je jelen - bych se nedivila, kdybys tady dostala od někoho čočku…
jinak to není nic moc diagnoza ![]()
záleží, kolik manželovi je, zda měl nebo má potíže… 2. stádium je ještě řešitělné, předop. chemo dává naději…
Každopádně moc držím palce
a ořeju pevné nervy, hodně moc síly a hlavně, ať se brzy uzdraví!
![]()
Jinak:
vyléčit = zbavit onemocnění (což v tomto případě bohužel nejde)
léčit = zmírnit obtíže
Je mu 55,potíže měl, že zvracel, měl tam nejprve vřed, a pod ním se mu udělal nádor, tak se mu to ucpalo, tak je až do operace na parenterální vyzive
@lakoušenek píše:
Je mu 55,potíže měl, že zvracel, měl tam nejprve vřed, a pod ním se mu udělal nádor, tak se mu to ucpalo, tak je až do operace na parenterální vyzive
@azaleila
Dvanáctník nebo dvanácterník, to je správné..
Jelen je dvanácterák ![]()