Rakovina vaječníku? Prosím poraďte

10
6.11.23 22:51

Rakovina vaječníku? Prosím poraďte

Ahojky. Mám dotaz, zda by mi někdo nebyl schopný poradit. Poslední dobou se mi dějí divné věci. Nejprve jsem omylem zhubla asi 5 kilo v posledním roce, jelikož mi přestalo chutnat jídlo (převážně maso a těžce stravitelné věci). Jen při pomyšlení se mi dělá špatně. Jsem také brzo plná a po pár soustech mi už jídlo stačí. Zároveň se k tomu také přidala mikroskopická hematurie a leukocyturie, se kterou jsem byla poslána na sono ledvin a močových cest. To je ale snad naštěstí v pořádku. Zvláštní výsledky z moči ale zůstávají záhadou. Co mě ale vyděsilo bylo, že při jízdě autobusem domů se mi začínalo dělat zvláštně. Najednou mi pak vzápětí na chvíli vypadl zrak a sluch. Ten den jsem měla menstruaci a extrémně mě bolelo jakoby v uteru. Měla jsem tampon a cítila jsem opravdu silnou bolest. Nebyl to ale toxický šok, jelikož stejný stav se mi stal i 2 měsíce zpět, kdy jsem žádný tampon v sobě neměla. Vyznačovalo se to ale stejným stavem- ztráta zraku, sluchu, pomalá ztráta vědomí, mdloby, byla jsem bílá a měla velice nízký tlak. Když se mi to stalo teda v tom autobuse měla jsem k tomu i studený pot a točily se mi oči. Při vědomí jsem ale byla. Měla jsem extrémně slabé a rozklepané nohy a nebyla jsem v ruce schopná udržet láhev s pitím. Musela jsem se také opřít, abych se na nohou vůbec udržela. Později jsem po cestě domů ještě asi 3× zvracela. Moje menstruace byla před těmi 2 měsíci extrémně silná, což se mi normálně nestává. Většinou o ni ani nevím a trvá okolo 3-4 dní, poslední den už je to opravdu slabounké. Cyklus mám velmi nepravidelný- někdy trvá 38 dní, někdy 21 a něco mezi. Poslední dobou je ale cyklus kratší. Co mě ale vyděsilo- a taky jsem zavolala doktorce je něčo, co jsem omylem našla dnes. Ucítila jsem bodavou bolest někde v podbřišku. Byla opravdu silná, takže jsem se šla podívat co se děje, jelikož menstruaci teď mít nemám. Prohmatala jsem to s na levé straně jsem našla menší jakoby bulku- prostě tvrdší místo, které na dotyk bez nějakého většího zmáčknutí bolí. Je to v oblasti vaječníků na levé straně a když jsem se položila na postel, zjistila jsem, že je to po zatáhnutí břicha lehce viditelné- jakoby malý náznak vyvýšení. K doktorce jsem objednána, ale ráda bych se zeptala na názor někoho, kdo má zkušenost. Předem moc děkuji za veškerou pomoc. :srdce:
Ps: Malém bych zapomněla- extrémní únava je také něco, co mě už delší dobu doprovází, stejně tak, jako problémy s paměti, čtením a celkově děláním běžných věcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2290
7.11.23 05:20

@Anonym2121
Diagnostikovat se sama dopředu je trochu kontraproduktivní. Můžete mít i problém s krční páteří, můžete mít rozházené hormony. nechte si na kontrole udělat i test na hladiny hormonů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
7.11.23 08:33

Krevní testy už mi nějaké dělali - asi 4 a vyšly všechny dobře. Byla jsem i na neuro i na kardio. Výsledky z kardia zatím nevím. Mám skoliózu, ale nezdá se mi, že by to byl problém s páteří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2274
7.11.23 12:02

Můžeš mít cystu, ta dělá taky tyto příznaky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
7.11.23 12:50

@Okta nevíš jestli je nějaký rozdíl na dotyk? Třeba v tvrdosti nebo tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
7.11.23 13:06

Ale možná to nic není a odejde to samo.. Nechci tam zase u doktorů nějak obtěžovat, aby se pak zjistilo, že to vlastně nic není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24723
7.11.23 20:59
@Anonym2121 píše:
Ale možná to nic není a odejde to samo.. Nechci tam zase u doktorů nějak obtěžovat, aby se pak zjistilo, že to vlastně nic není.

Doktoři tam od toho jsou. Určitě k nějakému běžte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
8.11.23 09:31

@Anonym2121 zašla bych k lékaři může to bejt cysta klidně kdyby to byla rakovina už jste dávno v nemocnici může to bejt cokoliv dokonce i endometrioza dělá někdy takové nálezy atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
8.11.23 11:02

@Lenca118 Možná. Jsem objednána ke gynekologovi za týden. Ale rakovina vaječníku bývá často zachycena až v pozdějších stádiích. Není neobvyklé, že se na ni kolikrát přijde až poté, co metastazovala do okolních orgánu. V mém případě to pravděpodobně bude spíš nějaká ta cysta, či uzlina, nebo něco jiného. Ale určitě pro kohokoliv s podobnými příznaky bych to nepodceňovala. Mohla by to klidně být i ta rakovina i přes to, že většinou to nebude ten případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
8.11.23 11:17

@Anonym2121 hlavně u té rakoviny vaječníků jsou většinou ženy jakoby nafouknuté že jim nejdou sukně a krvácí, špiní atd…5 kg bys te zhubla za měsíc ne ta rok taky to klidně může bejt u vás skrz psychiku, reflux, vřed, střeva a 100% dalších důvodu držím palce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.24 19:11

Ahoj, řeším teď úplně to stejné… jak jsi dopadla? Hodně bys mi pomohla, kdybys mi to řekla.. :hug:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa