Cysta na vaječníku, opožděná MS

23
5.11.23 16:22

Cysta na vaječníku, opožděná MS

Zdravím všechny,

mám dotaz, nebo prosím o podělení se o podobnou situaci.
Už asi rok mi hapruje MS a dělá si co chce přichází si jak chce i odchází.
Mojí blbostí jsem to neřešila nějak vehementně (pracovní zápřah, práce kolem domu, starost o děti apod..
poslední zpoždění jsem ale začala řešit neboť se přidali i ostré bolesti v podbříšku tlak a ztvrdlé břicho. Došla jsem si na gyndu, kde mi bylo řečeno, že mám cystu a poměrně velkou. Píchla se injekce, nasadil utrogestan, který mám ale brát až po 18dnech spuštění MS a kontrola za 3 měsíce.
včera jsem skončila na pohotovosti s velkýma bolestma kde mi dělali krevní obraz, utz a další vyšetření. Bylo mi řečeno že cysta je větší než pomeranč (6×5×4) a že mám na výběr: buď laparoskopické odstranění, kde ale hrozí riziko, že se cysta objeví pak znovu, nebo vyčkání, než se vstřebá. Sám doktor se moc nemohl rozhodnout a řekl, že cysta je už opravdu hraniční a tak je to na mě. bolesti přetrvávájí, zatím jsou snesitelné doma v klidu, ale v běžných činnostech a hlavně v práci která je fyzicky náročná mě to bude obtěžovat. absolutně nevím, jak si s tím mám naložit, protože jsem to nikdy nezažila a upřímně se i bojím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
655
5.11.23 16:41

@Pajina28 tak při takové velikosti bych šla do operace může prasknout a to je pak prusvih cysta se muze udělat v obou případech po operaci i normálně hormony bych nebrala spis bych řešila zda se vám nedělá endometrioza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
5.11.23 16:49

V pohotovostní zprávě jsem měla i napsáno endimetrium 10mm ale nemám ani nejmenší tušení co to znamená a zprávu jsem si samozřejmě četla až v klidu doma :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
5.11.23 17:10

@Pajina28 to je sliznice v nějakém cyklu třeba při ovulace atd..spíš řešit tu cystu to bych řešila operaci a dalším vyšetřením zda to není od endometriózy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2284
6.11.23 06:06
@Pajina28 píše:
Zdravím všechny,mám dotaz, nebo prosím o podělení se o podobnou situaci.
Už asi rok mi hapruje MS a dělá si co chce přichází si jak chce i odchází.
Mojí blbostí jsem to neřešila nějak vehementně (pracovní zápřah, práce kolem domu, starost o děti apod..
poslední zpoždění jsem ale začala řešit neboť se přidali i ostré bolesti v podbříšku tlak a ztvrdlé břicho. Došla jsem si na gyndu, kde mi bylo řečeno, že mám cystu a poměrně velkou. Píchla se injekce, nasadil utrogestan, který mám ale brát až po 18dnech spuštění MS a kontrola za 3 měsíce.
včera jsem skončila na pohotovosti s velkýma bolestma kde mi dělali krevní obraz, utz a další vyšetření. Bylo mi řečeno že cysta je větší než pomeranč (6×5×4) a že mám na výběr: buď laparoskopické odstranění, kde ale hrozí riziko, že se cysta objeví pak znovu, nebo vyčkání, než se vstřebá. Sám doktor se moc nemohl rozhodnout a řekl, že cysta je už opravdu hraniční a tak je to na mě. bolesti přetrvávájí, zatím jsou snesitelné doma v klidu, ale v běžných činnostech a hlavně v práci která je fyzicky náročná mě to bude obtěžovat. absolutně nevím, jak si s tím mám naložit, protože jsem to nikdy nezažila a upřímně se i bojím..

Cysty, nepravidelní MS, to jsou projevy estrogenové dominance. Nechte si udělat hormonální profil. Na vstřebání cysty je účinná slzovka obecná, dá se koupit ve zdravé výživě či na netu. 30 minut máče, 30 minut vařit, je to obilnina, dá se přidat do přílohy k jídlu. První týden každý den 5-6 polévkových lžic, dále spotřebovat 2 polévkové lžice denně. U tak velké cysty asi za týden nezmizí, ale již po týdnu by měly být znatelné výrazné pokroky. Je to skutečně silná byliny, tak nepřehánět. Každopádně ten profil, pokud se potvrdí estrogenová dominance, mohla byste mít do budoucna závažnější problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.11.23 17:03

Cysta a zpozdeni ms

Zdravim, ve ctvrtek jsem byla u gynekologa a nasel mi v pravo u delohy, ne na vajacniku cystu 3,7cm. Mam 7 dni zpozdeni, testy negativni. Muzou to byt tou cystu i kdyz neni na vajecnikach? Nebo se jeste muze projevit nevyloucene tehu, sliznici mam cca 8mm. Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
11.11.23 19:45

@Anička Vaňková ano může to bejt i tou cystou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.11.23 20:25

@Lenca118 diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat