Rakovina žlučníku

Anonymní
11.11.16 18:59

Rakovina žlučníku

Hezký večer všem…Je mi hloupé napsat, jestli s touto diagnozou máte někdo zkušenost, protože by bylo dobře, kdyby tu zkušenost nikdo neměl, ale…
Před cca třemi týdny moje sestřenice podstoupila zákrok, při kterém jí byla odebrán vzorek na histologii ( zničehonic zežloutla) bohužel dnešní verdikt je neúprosný…Rakovina žlučníku, bohužel má něco i na játrech, mluvila s ní moje mamča, takže podrobně nevím… Říkala jsem si, že nebudu nic hledat na internetu, ale nedalo mi to, asi jsem čekala, že si třeba přečtu, že tenhle „druh“ rakoviny má lepší prognózy, nebo cokoli „pozitivního“…Ale všechno, co jsem si přečetla mě spíš srazilo na kolena…

Proto se ptám, jestli někoho znáte, kdo se vyléčil…děkuju

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7735
11.11.16 20:02

Ja te bohuzel asi nepotesim. Jsem zdravotni sestra na chirurgicke JIPce a rakovina zlucniku je bohuzel hodne agresivni a prognoza spatna :(. Je mi to lito.
Kolik je sestrence let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
11.11.16 20:19

Taky nepotěším rakovina žlučníku má hodně špatnou prognózu, zvlášť když už má i „něco“ na játrech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
11.11.16 20:20
@eviku-miluna píše:
Ja te bohuzel asi nepotesim. Jsem zdravotni sestra na chirurgicke JIPce a rakovina zlucniku je bohuzel hodne agresivni a prognoza spatna :(. Je mi to lito.
Kolik je sestrence let?

tak to je asi podobná prognoza jako u R. slinivky, že? Tam je hodně špatná…No žlučník můžeš, na rozdíl od pankreatu, odebrat :think: Pokud nejsou metastázy, byla by to šance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
11.11.16 20:26

Obecně se dá říct, že slinivka, játra, žlučník hodně blbý, samozřejmě záleží na typu a stádiu, ale asi tak. Sestřence zakladatelky každopádně držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7735
11.11.16 20:27

@pe-terka rakovina zlucniku je velmi vzacna a prognoza je bohuzel jeste horsi nez u slinivky :(. Zlucnik se muze odstranit cely, slinivky jenom cast.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
11.11.16 20:42

Holky moc děkuju…nic potěšujícího, bohužel jsem si to myslela…nebudu anonym, jen doufám, že sem sestřenka nechodí a nečte nikde nic…popravdě jsem vůbec nečekala, že tahle diagnoza je tak špatná, úplně mi to vyrazilo dech, co jsem přečetla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
11.11.16 20:45
@eviku-miluna píše:
Kolik je sestrence let?

Já jsem si do dnešního dne myslela, že nejhorší prognoza je u tumoru slinivky a podle toho co čtu, je tohle ještě horší…sestřence je 42 roků…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
11.11.16 21:06

@Ditta77 to mě moc mrzí :,( byla sestřenka doteď zdravá a tohle z čista jasna?? Pila, nebo jedla nějak špatně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
11.11.16 21:45
@Liz píše:
@Ditta77 to mě moc mrzí :,( byla sestřenka doteď zdravá a tohle z čista jasna?? Pila, nebo jedla nějak špatně?

Ano doteď byla úplně zdravá…tohle je zčista jasna jako blesk…neměla ani žádné potíže, bolesti nic, jen jednoho dne zežloutla…

Co se týče jídla, pití…taky s mamčou přemýšlíme, co a s čím může mít souvislost…n moje mamča ta nám vždycky vštěpovala pokud možno nějak zdravě jíst-pořád hudruje, že se nemá jíst moc smaženýho, grilovanýho atd..že se nemají jíst k snidani koblihy-že si člověk má dát raději nějakou zdravou-třeba tvarohovou pomazánku-takže moje mamča to třeba přikládá častému grilování, ale nemyslím i, že by sestřenka jedla vyloženě nějak špatně…ani alkohol nepila…dle mého je to špatná souhra různých faktorů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
11.11.16 22:17

@Ditta77 To tak bohužel bývá, že tento vzácný typ rakoviny postihne relativně zdrave žijícího mladého jedince a to zežloutnutí z niceho nic je taky učebnicové. Držte se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
12.11.16 08:15

@Ditta77 to je strašný :,( nádorůˇ slinivky většinou předchází dlouhodobá konzumace alkoholu. Tohle je šílený, je to stašná nedpravedlnost :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
12.11.16 09:04

Bohužel mám taky špatnou zkušenost. Na tento druh rakoviny mi zemřel otec. Alkohol pil velmi střídmě, jako další „rizikový faktor“ se uvádějí vleklé potíže se žlučovými kameny, které ale také nikdy neměl.
Podle toho, co jsem načetla, se rakovina žlučníku zjistí většinou až v pokročilejších stadiích, aniž by měl pacient předtím potíže, a projeví se právě zežloutnutím. U nás to tak bylo.Otec byl již v hodně pokročilém věku, když mu rakovinu diagnostikovali, a tak i vzhledem k tomu nebyla možná žádná léčby, pouze paliativní péče. Sestřenice zakladatelky je mladá, takže ta situace ohledně léčby může být jiná.
@Ditta77 moc na tebe i celou rodinu myslím, držte se! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
12.11.16 20:47
@Pamina píše:
Bohužel mám taky špatnou zkušenost. Na tento druh rakoviny mi zemřel otec. Alkohol pil velmi střídmě, jako další „rizikový faktor“ se uvádějí vleklé potíže se žlučovými kameny, které ale také nikdy neměl.
Podle toho, co jsem načetla, se rakovina žlučníku zjistí většinou až v pokročilejších stadiích, aniž by měl pacient předtím potíže, a projeví se právě zežloutnutím. U nás to tak bylo.Otec byl již v hodně pokročilém věku, když mu rakovinu diagnostikovali, a tak i vzhledem k tomu nebyla možná žádná léčby, pouze paliativní péče. Sestřenice zakladatelky je mladá, takže ta situace ohledně léčby může být jiná.
@Ditta77 moc na tebe i celou rodinu myslím, držte se! :hug:

Zkušenost s tatínkem je teda smutná, doufám, že netrpěl…
Na sestřenku myslim pořád i v noci, je to neskutečný, naprosto šílený, myslim, že jakýkoli jiný druh rakoviny by snad byl milosrdnější, doufám, že sestřenka nikde nic nehledá a nečte…a taky doufám a modlim se, aby ten její věk sehrál nějakou pozitivní roli, že budou doktoři dělat i nemožný…Doktoři říkali, že u tak mladého člověka se s toutou diagnozou nesetkali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
22.11.17 19:05

Po roce se vracím do této diskuze, bohužel žádný zázrak se nekonal, sestřenka 18. listopadu zemřela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí