Cipralex a nechuť k sexu

Anonymní
11.11.16 18:54

Cipralex a nechuť k sexu

Ahoj,
mám takovou citlivou otázku. Už beru třetí týden antidepresivum Cipralex a poslední týden cítím totální pokles chuti na milování. A když už k tomu dojde, nedosáhla jsem zatím ani jednou (co antidepresivum beru) orgasmus. Patří to k tomu? Měla jsem hodně smutnou náladu, občas mám pocit, že se to lepší. Ale ta nechuť mě překvapila. Mého muže moc miluji a náš vztah je bezva. Máte některá s Cipralexem takovou zkušenost? A může se to zlepšit?
Předem děkuji za odpovědi, pro citlivost píšu anonymě.
Michela

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
11.11.16 19:17

@monrom děkuji za povzbuzení, já s těmi léky vydržím a prostě budu věřit, že se to zlepší.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.11.16 19:47

Též jsem brala cipralex, a bála jsem se toho samého když jsem si dočetla vedlejší účinky. U mě se to srovnalo..a celkem po krátké době! a sex byl v pohodě i vyvrcholení jsem dosáhla :dance: 8)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.11.16 19:48

Tak já od doby co beru antidepresiva nemám na sex chuť, beru je deset let :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.11.16 19:58

U mě se to nezlepšilo, až když jsem AD po roce vysadila. Neměla jsem na sex chuť a obtížně jsem dosahovala orgasmu..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.11.16 20:26

A holky, můžu se zeptat, jak jste pocítily, že ty antidepresiva zabraly? Já jsem pořád mám pocit, že jsem stejná, bez výraznější nálady. Za jak dlouho jste pocítily změnu? Beru je třetí týden a na kontrolu jdu až v prosinci. Zatím beru jen půlku, může mi doktor i tu dávku zvýšit?
Michaela

• Citovat
  • Upravit
79
11.11.16 21:17
@Anonymní píše:
Ahoj,
mám takovou citlivou otázku. Už beru třetí týden antidepresivum Cipralex a poslední týden cítím totální pokles chuti na milování. A když už k tomu dojde, nedosáhla jsem zatím ani jednou (co antidepresivum beru) orgasmus. Patří to k tomu? Měla jsem hodně smutnou náladu, občas mám pocit, že se to lepší. Ale ta nechuť mě překvapila. Mého muže moc miluji a náš vztah je bezva. Máte některá s Cipralexem takovou zkušenost? A může se to zlepšit?
Předem děkuji za odpovědi, pro citlivost píšu anonymě.
Michela

Ahoj,
pokuď s tím nebude mít psychiatr problém, nech si změnit AD na Trittico AC 150. Netlumí chuť na sex, spíše naopak. Mám s ním opravdu výborné zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.16 21:43

Mě začal cipralex zabírat asi až tak po měsíci užívání. Tenkrát se mi deprese dostavily po těžkém rozchodu s přítelem. Cipralex mi hodně pomohl překonat těžké období, ale právě oním vedlejším účinkem byla celková sexuální apatii, řekla bych až frigidita..Momentálně jsem zrovna v situaci, kdy přemýšlím, zda si po deseti letech nechat antideprasiva napsat znovu, ale právě kvůli tomu že u mě antidepresiva způsobovala celkem citově mrtvolný stav, stále váhám..každopádně tím vás nechci strašit, antidepresiva vám moc pomůžou a skoro vám je závidím.

• Citovat
  • Upravit
2081
12.11.16 12:05

Beru cipralex pět let a taky jsem měla problém se sexem, pominulo to a jsem sexuálně normální. Asi za 2 měsíce to bylo OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
22.8.24 20:33

Cipralex a všeobecné nežádoucí účinky.

Dobrý den,
vím, že je zde převážně ženské fórum, ale já už hledám radu všude. Beru cipralex od svých 20 let na depresivní poruchu. Nyní je mi 40 let a začal jsem pociťovat nepříjemné nežádoucí účinky. Od začátku jsem s ním měl snížené libido, to je i důvod, proč jsem doposud zůstal sám, slabší a za delší dobu dosažitelný orgasmus, s tím jsem ale dokázal žít a doufal, že na někoho jednou natrefím, s kým si budeme vyhovovat, že se vynaleznou lepší léky…
Ale před 2 lety se k tomu přidala erektilní dysfunkce… Zpočátku mě ani nenapadlo, že by to bylo z AD, protože erekce do té doby fungovala bezvadně (vždy jsem se tím tak trochu utěšoval, že alespoň to funguje). Jsem jinak zdravý, normální postavy, rekreačně sportuji. Základní krevní náběry(nechal jsem si nabrat i testoreon)- vše ok. Zkusil jsem cipralex vysadit a sexuální funkce se vrátily do normálu, zkusil jsem brát jen trittico, ale neučinkoval a deprese se vrátili asi v nejhorší formě. V té době jsem si našel skvělou paní doktorku, zkoušeli jsme Brintellix - bez efektu na deprese, pak Venlafaxin ten mi zabral rychle a po 2 měsících mě vrátil do běžného fungování, beru ho rok a sex.fce trochu lepší, ale lehká deprese tam stále přetrvává (stále jemný neklid -problémy se dobře soustředit i jen tak lenošit,… zkrátka vše, kde je člověk jen sám se svou hlavou), tak jsem si zkusil přidat menší dávku cipralexu a deprese prakticky vymizely, ale vrátili se ty než. účinky.
Měl jsem nyní v létě nějaké seznámení i jsem si pro jistotu vzal Viagru a stejně to nebylo ono - byl jsem vzrušený na začátku, ale během aktu erekce ochabovala, i když pak se zase vrátila, orgasmu jsem nedosáhl.
Nemáte někdo podobnou zkušenost, nebo nějaké řešení. Už jsem se pomalu smířil s tím, že rodinu už mít nebudu, ale neumím se vyrovnat s tím, že už nikdy nebudu schopen běžného sexu se ženou a časem možná ani uspokojení při masturbaci… Vše okolo mi to připomíná - vidím pěknou ženu, slyším v rádiu písničky o lásce, vidím partnerskou lásku v TV… a upadám do depresivního ladění, že to už niky mít nebudu a nedokážu se s tím už asi nikdy vypořádat.
Nedovedu si představit jak to dožít sám, cítím se zahanbený, méněcenný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí