Rakytník – dáváte dětem?

31
17.11.10 20:00

Rakytník

Ahoj holky, dáváte někdo dětem rakytník? Pokud ano, v jaké podobě? Nevíte od kterého věku je vhodný? Četla jsem, že je výborný na posílení imunity a malej (16měsíců) má teď stále rýmu a kašel a nějak se toho nemůžeme zbavit. Nebo máte jiný tip? Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10568
17.11.10 21:13

ahoj,ja ani nevim ze neco takoveho existuje :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
17.11.10 21:42

já používám jen rakytníkovou mast na ekzém a synovi zabrala :palec: jinak na imunitu asi rakytníkový sirup ale nemám osobní zkušenost,tchán si ho dělá sám,má prý plno C.....není vhodný pro děti do 3let píší u toho sirupu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1711
17.11.10 21:46

ahoj,

mame rakytnikovy balzam a sirum. oboji skvele ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
17.11.10 21:47

Ja ho davala starsim par tydnu, mela jsem 100% stavu. Redila jsem to a sladila medem. Prteti jsem to nedala, ta chut je dost desna (proto ten med) a on zna zatim jen MM a vodu. Jemu davam Immunal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1711
17.11.10 21:53

ja kupuji od weledy a nebo s fruktozou. davam bud na lzicku nebo misto sirupu do napoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
17.11.10 22:29

Nevím jak u plodů rakytníku, ale jeho pyl je prý jeden z nejhorších alergenů v republice. Prý horší než pyl některých trav…
Stálo by za to nahlídnout do alergologické literatury.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
17.11.10 22:42

když byl syn malej, tak rok a půl dali jsme mu silnou rakytníkovou štávu a měl na něj reakci - no přehnali jsme to.

ted od dvou - dvou a půl ho „pije“ dost často a je v pohodě. asi byl tenkrát jen malej..

dávám tak lžičku, ale ne každý den - čistou štávu z rakytnik.eu. sirup mi připadá zbytečnej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
18.11.10 07:18

Prave proto je lepsi to redit, ta cista stava je dost kysela, skoro se to neda pit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1757
18.11.10 10:00

ahoj, my začali používat rakytníkový sirup od weledy, pani v lékárně říkala, že od weledy je nejlépe zpracovaný, je bio a v příbalovém letáku ani neni napsaný, že by ho nesměli děti, nebo že je alergen. Kamarádka ho bere již několik let a nepamatuje si, kdy byla nemocná, tak sme ho koupili a vyzkoušíme, syn už má po druhé za 2 měsíce angínu a antibiotika :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
18.11.10 12:08

Ten obsah vitamínu C je tam vysoký, to je bez debat. A pokud vám nedělá nijak zle, tak je to asi v pořádku. Ale opatrnost nikdy neškodí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20123
13.12.12 17:57

Já jsem letos na zahradě sklidil asi 10 kg rakytníku. Steriloval jsem to při 70 - 75 °C, jedno víčko se mi nechytlo, a přesto se to nezkazilo (snědli jsme to tuším koncem minulého nebo začátkem tohohle týdne).

Krmím tím celou rodinu, akorát teda, že je to hodně kyselé.

Ale mně to například zabírá na ucpaný nos. Věčně jsem měl pocit ucpaného nosu a po rakytníku se mi krásně dýchá. Svoboda! Užívám to po čajových lžičkách, ale stejně to rychle mizí. Těch 10 kg do příští úrody nevydrží, snad bude příští úroda větší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
15.8.13 21:17

Koupila jsem si rakytníkový olej a poctivě užívám už 10 dní dle návodu 2 lžičky denně. Možná mě trochu méně bolí můj chronicky zanícený dvanáctník, ale změna výrazná to není.

Koupila jsem tuto značku na farmářském trhu, dítěti jsem to nedávala:

rakytník. eu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
13.12.13 21:56

Ahoj, my davame uz od 13 mesice lzicku domaciho rakytnikoveho sirupu. Maly mel casto obstrukce a jsme vedeni na alergologii. A doktorka nam to schvalila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
3.9.16 20:14

Holky, zachovají se vitamíny, když otrhaný rakytník zamrazím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí