Rakytník – dáváte dětem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
455
3.9.16 20:22

@Salorka Určitě,ale nejlepší je trhat rakytník prvě až přejde mrazem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7628
3.9.16 20:22
@Salorka píše:
Holky, zachovají se vitamíny, když otrhaný rakytník zamrazím?

ano, mrazeni je nejvhodnejsi skladovani. Taky mame kulicky v mrazaku a davame kazdy den ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
3.9.16 20:24

@Salorka segra jej zamrazuje a dává jej dětem přes zimu. Jinak já jim teď dávám Rakytníkový olej a sama si ho dávám taky. Je to ale docela pálka :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6598
3.9.16 20:26

@Lindii @Artuše A jak je dáváte - pro mě nepoživatelný :oops: :oops: Ale dítku bych ho mohla rozmačkat do jogurtu? Můžu denně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7628
3.9.16 20:35

@Salorka normalne do dlane a do pusy:)) mala ho basti sama dobrovolne uz asi od dvou let. je to o zvyku no, mozna teda bych spis dala rozmacknout do lzicky medu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
3.9.16 23:12

My si dali praci a udelali rakytnikovou stavu a tu zamrazili. Delame z nej hlavne caj a pri zacatku nachlazeni pomaha, ale caj delavam preventivne cely podzim, zimu. Do jogurtu bych nedavala je fak moc kysely a uvnitr jsou celkem nepozivatelne zrnicka. Sklizet az po prvnim mrazu a nejlepe ze stromu odstrihavat nuzkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
4.9.16 09:34

My teda sklízíme konec července až srpen, podle odrůd. Tady v polabí sklízet až po mrazech je utopie. Plody jsou pak už nechutné, chutnají nahnile. Děláme rakytníkový sirup, dáváme dětem od roka lžičku denně preventivně, při nachlazení klidně i 5× denně lžíci. Letos jsme zamrazili v sáčcích na led jen samotnou šťávu z odšťavňovače a pochopitelně i plody, ty pak přihazuju do čaje místo citronu. Jinak nám všem rakytník chutná i samotný, takže zatím ještě uzobáváme na zahradě, co už jsme byli líní očesat, a že tam toho ještě je :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
19.4.17 11:52

Koupila jsem v DM Krteckuv rakytnikovy sirup pro dceru na posileni imunity. Je tam uvedeno, ze se muze od 1 roku a slozeni ve 250g: trtinovy cukr, voda, stava z rakytniku 10g, ovesny beta-glukan 1g. V doporucene denni davce jsou 2 g rakytniku. Mate s timto sirupem nekdo zkusenost? Je to mnozsvi rakytniku v denni davce dostatecne? Je lepsi nejaky jiny rakytnikovy sirup, ktery neobsahuje cukr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26324
19.4.17 13:13

@Kacabacka ja ho kupovala, ale skrz to velke mnozstvi cukru jsem prestala. Kdyz mas 10g na celou lahvicku sirupu a denni davka je 2g, tak mu davas tak 1/20 v te lzicce nebo kolik se toho dava :)
Letos chci rakytnik najit, ostrihat, zamrazit a budu davat kulicky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
20.4.17 21:13

Já si dělám svůj sirup,1:1 s cukrem.

Když už kupovat, tak rakytníkový sirup
http://www.ekoplanet.cz/Czarizeni.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit