Rakytník či echinacea?

12
7.6.13 11:26

Rakytník či echinacea?

Ahoj maminky.
Chtěla bych jenom slyšet váš názor nebo radu, jaké máte zkušenosti se sirupkama na imunitu u vašich ratolestí. Mému pětiletému synovi už jsem vyzkoušela kde co, protože je skoro pořád nemocný. Sice jenom rýma a kašel, ale pořád se to vrací. Nedávno jsme podstoupili operaci nosní mandle, tak doufám, že mu to pomůže a ta nemocnost už nebude tak častá.
Co u vás nejlíp zabíralo? Jestli rakytníkový sirup nebo echinacea.
Moc dík za názory a přeji hezký den. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
84
7.6.13 11:33

Dobrý den, my sme stejný případ. To si počkám na odpovědi. Imunoglukan, broncho-vaxon sme brali nějak bez úspěchu. Nosní mandle jsou prič. Pořád rýma a kašel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
7.6.13 11:38

Od podzimu do jara davam echinaceu (kapky, nejlip se mi osvedcily Aromatica) a rakytnik (cista stava, davam s medem). Nemocni obcas jsou, nic neni 100% ;)
Vyhla bych se sirupum z lekarny, vetsinou obsahujou umely sladidla, nebo aspon konzervanty.

Jinak na rymu a kasel je super Sinupret, opet v kapkach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2415
7.6.13 11:38

Doporučuji rakytník, já na něj nedám dopustit. Pěstujeme ho na zahrádce a sirup si vyrábíme sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
7.6.13 11:42

Tak starému dítěti bych klidně dávala obojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
11.1.18 11:47

Rakytnik, echinacea, hlíva ústříčná + kojení

Zdravím, chtěla jsem se zeptat na názor ohledně rakytniku, echinacei a hlíva ústříčné při kojení. Od porodu jsem úplně v háji, stále nějaké záněty (ucha, šlach, ústní dutiny, prsů) + výsevy herpesů, vyrážky, ekzémy a zimnice k tomu. Při porodu jsem ztratila hodně krve (dostala jsem transfůzi), ale železo mi vysadili, kvůli podezření na alergickou reakci. Beru nárazově Mamavit, laktobacily a omega3 mastné kyseliny, nicméně problémy mám stále. Chtěla jsem zkusit něco jiného a sestra u pediatra mi doporučila rakytnik, echinacu nebo hlívu ústříčnou. Že to prý je vpohodě s kojením. Ale v lékarně mi zase tvrdili, že se to nemá při kojení brát (echinacea prý snižuje tvorbu mléka a hlíva může do mléka vyplavit nějaké škodliviny…) Tak teď nevím… brala jste to některá na doporučení Mudr/lékárníka a máte dobrou zkušenost? Dají se tyto 3 věci i nějak kombinovat?…Prý se imunita zlepšuje po odstavení mimča. Malá má jen 3 měsíce, nejsem zástancem sáhodlouhého kojení, ale chtěla bych kojit aspoň do doby, než začne chodit. Děkuju za rady 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
11.1.18 14:46

@ayra.5 s tim neporadim. Po prvnim porodu jsem byla take vecne nahromade. Jecna zrna nonstop stridave na obou oci. Proto jsem v pul roce syna prestala kojit a zacala brat zelene potraviny - jecmen, chlorelu a spirulinu. Neuveritelne se mi ulevilo, zrna se prestala delat. Zapouzdreny hnis se sam vstrebal. Ted je 2r neberu a zas nejake potize. Zkusila jsem uz kde co, vcetne medicialnich hub a vracim se zpet k zelenym. Jecmen je zazrak a k tomu chlorelu.

• Citovat
  • Upravit
1416
11.1.18 14:48

@ayra.5 ahoj, co se týká Rakytníku, echinacei a hlívy ústřičné, to asi velký rádce nebudu, párkrát jsem se s těmito vitamíny za život setkala ale nikdy jsem nějaké extra výsledky na sobě ani rodině nepozorovala ale pokud můžu něco doporučit do těla na výrazné posílení imunity, doplnění vitamínů apod, tak z vlastní zkušenosti doporučuji od firmy Ramissio produkt Imunity - vysoký obsah vitamínu C a Beta-glucanu a případně produkt Goji. Zejména ten první produkt Imunity, užíváme již druhým rokem celá rodina ( začali jsme také po nepříjemných zdravotních komplikací jednoho z nás) a za tyto poslední dva roky, odoláváme všem virovým nástrahám, malý nenosí nic ze školky, je to skvělé, trpěl na záněty ucha od té doby ani jeden, manžel zase opary a opakované virózy - taky klid, já zas bolení kloubů, záněty a zimnice a také jsem úplně fit, v neposlední řadě se dá bezpečně užívat při kojení i těhotenství. Určitě na to mrkni :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
11.1.18 23:00

My tedy jedeme na rakytníku, děti od cca roka, já bez ohledu na kojení nebo těhotenství. Pěstujeme si ale vlastní.

Každopádně bych neodstavovala, po posledním porodu jsem byla taky dost na hromadě, ale srovná se to samo, časem. Tělo se prý dává do pořádku zhruba stejnou dobu, jako trvá těhotenství

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková