Ramínko po očkování

478
19.11.10 11:52

ramínko po očkování

Ahoj holky,
malýmu se po očkování udělala na ramínku pěkně velká hnisavá boule :( Je to normální? A dnes mám pocit, že praskla, protože při převlíkání měl od toho oblečení, ale na ramínko jsem nesahala, je to pořád zahnisaný a nechci mu to mačkat, abych mu tam nezanesla infekci… Je to normální, že je to tak hisavý a kdy to zmizí? Nebo mám to nějak čistit? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13256
19.11.10 11:57

My to měli taky, mudr říkala nesahat, nic s tím nedělat, jen běžně umývat. Hojilo se nám to dýl, ale nepamatuju si do kdy. Malý nevypadal, že by ho to bolelo, tak jsem to dál neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
19.11.10 11:57

Myslím, že bys měla jít k dr. Bude to jistota :wink:
Zkoukne to a určo vám na to něco dá. Samoléčbu bych u dětí moc nezkoušela :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavla002
19.11.10 12:01

ahoj, jojo myslim, ze to je v pohode, nam taky doktorka rikala, ze muze hnisat, nechat vyhnisat, nesahat, nic nedelat, myslim, ze to je ok.. nam teda nehnisalo, ale vim, ze na to upozornovala, ze ok.

• Citovat
  • Upravit
1612
19.11.10 12:07

Tak malému se toto udělalo také. :twisted: Bohužel hnisalo hodně, tak mu to doktorka vymáčkla. Na chvíli pomohlo, ale muselo se mačkat ještě jednou. Od té doby klid, i když má jizvičku větší než ostatní děti.

Pokud vím, tak je to reakce na očkování TBC (teda pokud to je po čkování TBC :nevim: ), která podléhá hlášení. Takže bych mudru určitě navštívila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
19.11.10 12:09

Předpokládám, že je to po očkování TBC. Vedou se diskuze a některý dr tvrdí nechat samo prasknout a jenom lihovat. Někdo zase (to podotýkám jsem se dozvěděla tady v jedné diskuzi) vymáčknout, mazat framikoinem. Ale asi bych se zeptala vaší dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
19.11.10 12:25

Ahoj, tak naše MUDr. nám na očkování na TBC radila omývat v odvaru z heřmánku nebo řapíku :wink: Pak nás posílala na kalmetizaci do nemocnice, kde nám ještě dávali mastičku Bactroban…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
19.11.10 12:33

Jak už zde bylo zmíněno-jsou na to dva názory.
Nechat být nevymačkávat případně jen něčím mazat,nebo ten řepík.
Názor druhý nechat vymačknout-propíchnout u Dr.Nás s tím teda poslali na plicní,kde mu to propíchli a vyčistili byli jsme tam dvakrát.Podle mě je lepší,vyčistit a hnis odstranit rychleji se to i zahojí.Než nechat hnisat :nevim: ,ale každý to může vidět jinak.Každopádně bych k Dr.pro jistotu šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
19.11.10 12:36

Ahoj,my to měli taky ošklivý,každé mimčo reaguje jinak.Ale nám řekla doktorka,že to je dobře,znamená to,že se očkování ujalo a bude mít dost protilátek.Akorát jsme musela dávat pozor,protože to měl zrovna v místě,kde byl šev od triček a pořád se mu to strhávalo a pak moc plakal.Dávala jsme mu na to heřmánkový obklad a mačkat se to nemá.Musela do horších triček vystříhávat díru,aby semu to pořád nestrhávalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
joanee
19.11.10 13:01

Mi jsme na radu dr,mocili v rapiku lekarskem,vzdy po koupani a pote mazli framikoyn a prelepili naplasti a za dva tydne se reakce zacala pekne hojit bez hnisu,uz to pekne usycha… Je to vec nazoru,sama uvidis,jestli se to timhle,nebo cim koliv jinym co radi holky zlepsuje

• Citovat
  • Upravit
Denisa 1234
19.11.10 15:24

Mi to taky měly nahnisané, pak se to stratí a zůstane jenom stroupek,který pak upadne. Já bych to nějak nedramatizovala.

• Citovat
  • Upravit
41
19.11.10 17:05

Taky tak. Malému je sedm měsíců a teprve teď se to zahojilo. Je to opravdu znak, že se vakcína ujala. Když není reakce žádná, očkování se opakuje. Co jsem slyšela já, tak nechat tak a běžně omývat. Framykoin bych určitě nedávala. Je to přecejen antibiotikum…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
19.11.10 18:09

Taky to máme zahnisaný a bylo nám řečeno že je to v pořádku a že s tím nemáme nic dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2921
20.11.10 19:08

Ahoj, hnis je spravna reakce na ockovani po TBC, nech to byt, rozhodne to nemackej, to delaji jen doktori..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
21.11.10 07:45

Náš malý měl ramínko taky hodně zahnisané. Hnis zmizel asi ve 4 měsících, stroupek má ještě pořád (4, 5m). Naše dr. říkala taky nemačkat. Párkrát mu to samo prasklo při koupání. Dostali jsme na to zelenou silliceu (homeopatika)a mazali lihem. Upřímně, nemám pocit, že by to hojení nějak významně uspíšilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí