Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Titty Mě to začalo v prvním těhotenství, po porodu se to malinko zlepšilo, ale nezmizelo a teď už je to zase každou noc. Je to k zbláznění, když jdu v noci syna krmit, tak musím nejdřív oživit ruce.
Já děti nemám, ale tímhle trpím asi 2 roky, prostě v noci se probudím a nemůžu hnou t rukama, v lepším případě jenom rukou, jako kdyby ochrnuly, celou dobu jsem si myslela, že to je jenom přeležením, tak nevím, asi si s tím taky skočím k doktorce ![]()
Navštiv neurologii, může jít i o roztroušenou sklerózu. Sama jí mám a začalo mi to brněním a svědením levého předloktí. Chvílema jsem ruku měla necitlivou. Je hodně příznaků a je lepší to nepodceňit. Strašit Tě nechci.
@lucka_mac Tak to by asi chtělo řešit s doktorem. Vím, jak moc je to otravné. A kdyby tam byl nějaký problém, tak je lepší to řešit dřív než později.
@Titty píše:
@lucka_mac Tak to by asi chtělo řešit s doktorem. Vím, jak moc je to otravné. A kdyby tam byl nějaký problém, tak je lepší to řešit dřív než později.
Dodneška mě nenapadlo, že bych to měla nějak řešit, ale na příští poradně se určitě zeptám. Dřív se nikam nedostanu. Manžel chodí pozdě z práce a nemám hlídánì.
Ahoj, tak jen pro info…
dnes jsem byla u té doktorky, vyšetřila mě, dala mi recept na Trental 400,Mydocalm a Diclofenac Duo PharmaSwiss…vůbec se mi to nechce brát takovyých léků…pak jsem šla na RTG páteře do nemocnice, pak mám žádanku na rehabilitace a v pátek mi budou brát krev na rozbor…za 10 dní pak budu mít výsledky, jestli to neni příčina něčeho jiného, zatím má podezření, že je to z krční páteře.
@Anonymní píše:
Ahoj, tak jen pro info…dnes jsem byla u té doktorky, vyšetřila mě, dala mi recept na Trental 400,Mydocalm a Diclofenac Duo PharmaSwiss…vůbec se mi to nechce brát takovyých léků…pak jsem šla na RTG páteře do nemocnice, pak mám žádanku na rehabilitace a v pátek mi budou brát krev na rozbor…za 10 dní pak budu mít výsledky, jestli to neni příčina něčeho jiného, zatím má podezření, že je to z krční páteře.
To teda chápu, že se ti nechce. Ai nevědí co ti je a šup prášky. Počkala bych na výsledky a šup homeopat ![]()
Ahoj holky, oživuji diskuzi, @lucka_mac jestli si to přečteš - podařilo se ti problém vyřešit?
K tématu. Mám to samé už půl roku - v noci mě budí brnění rukou - někdy jen malíčku, jindy všech prstů, někdy to je levá ruka, někdy pravá. Neni to každou noc, někdy je třeba i týden klid, jindy se to opakuje každou noc. Jsem hodně drobná a mám těžké dítě - nyní skoro 14kg, tak jsem si myslela, jestli to není z toho, ale už nevím. Byla jsem už 2× na neurologii, 3× u praktického lékaře, několikrát u fyzioterapeuta a na nic se zatím nepřišlo. Krevni testy mám ukázkové. Ještě mě čekají rehabilitace. Hořčík beru, po něm se mi to zdá lepší. Nemáte některá prosím zkušenost, co s tím? Už jsem z toho zoufalá.
Rozhodně nechci zlehčovat Tvůj problém, ale nedá mi to se nezeptat.
Neproležíš si ty končetiny a nemáš tam tzv. „mravence“.
@blumen Děkuji za „tip“, ještě jsem na ní nebyla.
Prvně chce asi neuroložka vyzkoušet ty rehabilitace.
@tininas Taky jsem si to prvně myslela, protože s námi často spí dcerka a spím v různých krkolomných pozicích, ale často mě brni ta ruka, na které zrovna neležím. ![]()
@Ivuli93 Ahoj, mela jsem to same, obe ruce rano tupe a brneni prstu. Synek je taky tezky. Musim rict, ze uz jsem z toho byla zoufala. Jakmile jsem ale prestala kojit a uspavat chovanim, tak to samo uplne odeznelo. Podle me to byly karpalni tunely jak vysite z pretizeni rukou. Kojis ještě? Jestli ano, v jake pozici? Zkus co nejmene utlacovat zapesti a ruce. To same, kdyz lezis v posteli, nejlepe na boku a obe ruce natazene pred sebe, nekdy jsem si mezi ne davala polstarek pro ulevu. Taky mi obcas pomohly ortezy na obe ruce a Voltaren. Dobra byla rehabilitace, ovsem po jejim skonceni opet návrat obtíží. Ted aktualne uz jsem cca mesic bez brneni.preji at te to taly brzy prejde