Zapomínám a jiné stavy

Anonymní
25.1.13 20:24

Zapomínám a jiné stavy

Ahoj, mám hrozný problém s paměti. Abych to popsala. Někdo mi něco řekne že mám udělat ale do 5 min to zapomenu. Jen málo kdy to udělám. Ale nejvíce mám s tím problém při mluvení. Konkrétně hlavně při hádce. Včera jsem se hádala s partnerem a během 2 min. jsem uplně zapomněla o čem se bavíme. Te se mi stáva často teda při hádkách. Celkově se při hádkách cítím divně. Po chvíli cítím že se mi nechce mluvit jako bych byla mimo. Ani nevím jak to popsat. Je teda pravda že jsem ve velkém stresu a za poslední rok jsem toho zažila opravdu hodně. Je to normální? Takové stavy? Cítím se hoooodně vyčerpaně. Nejraději bych si lehla a už nic nedělala. Dopoledne jsem čilá ale odpol už nejsem použitelná až po kávě. Děkuji a doufám že jsem to popsala aspon trochu pochopitelně.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9166
25.1.13 20:29

Zkusila bych užívat gingo bilobu nebo podobně a rozhodně bych se pobavila s neurologem…není to normální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2
25.1.13 20:34

Zazila jsem u jednoho podrizeneho, myslela jsem ze pije, byla jsem na nej pekne hnusna. Nakonec mel tezky cukrovkarsky zachvat asi mesic po tom, co jsem sla na materskou. Normalni to neni

• Citovat
  • Upravit
5667
25.1.13 21:34

Velký stres a hodně událostí? Taky by to mohlo být od psychiky - co třeba navštívit doktora - psychiatra? Nebo to nejdřív zkonzultovat s praktickým doktorem a ten pak pošle někam dál, může to být kde co. Normální to určitě není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5667
25.1.13 21:36

A jak popisuješ vyčerpání, radši si lehnout a nic nedělat mohou být příznaky deprese, ale to Ti řekne až doktor. Mám blízkého příbuzného na antidepresivech a hodně to pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
25.1.13 21:40

Zakladatelko neboj… i chlapi tohle prožívají. Měl jsem v minulosti několik hooodně stresových zaměstnání ( i v mém současném se občas vyskytne takový moment). A nejhorší to bývá ve spojení se situací, kdy si nejseš jistá v kramflecích. Měl jsem kdysi služebně staršího kolegu, který byl rozený manipulátor a měl čich na to, když protějšek chce něco prosadit, ale není si jistý. A dokázal člověka tisícem malých blbinek úplně vydeptat… Je možné, že se občas (tedy ne vlastní vinou) ocitáš v podobných situacích. Je lepší jim předcházet. Nejlíp stylem: Chceš po mně něco? Tak si to promysli a pak si to udělej sám. (Pokud cítíš, že k takovým situacím dochází, tak se jim vyhýbej. Jinak nevím. :nevim: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
25.1.13 21:47

A malý dodatek na závěr: myslím si, že zařadit do života „den volna“, hlavně v zimních měsících, je naprosto přirozená věc. Jen v dnešní době, totálně zblblé výkonností a úspěchem, se na přirozené věci zapomíná. Takže si udělej den volna, když to tak cítíš - a prostě relaxuj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.13 09:34

Díky za příspěvky. Za posledních několik let jsem si prošla několika važnými problemy které se táhly dlouho a poslední byla minuly rok. A to mě asi už skolilo. Cítím se uplně vyčerpana po psich. strance.

• Citovat
  • Upravit
5667
26.1.13 13:17

Urcite jak psal Jura007, je super vec dat si voraz, bud zustat doma nebo si vzit dovku treba i delsi a pak uvidis. A s nejakymi kamarady pokecat? Sverit se s problemy, co Te tizi, taky dost pomuze.

Pokud mas ale pocit, ze sama se uz kuryrovat nezvladnes, neboj se vyhledat pomoc. Neni se za co stydet. Doktor pomuze prekonat tohle tezke obdobi a az Ti bude lepe, budes zase bez prasku a v pohode, jako driv. Fyzicky stav s psychikou hodne souvisi a neni dobre to zanedbavat. Vzdyt jenom co dokaze zapricinit stres, kolik fyzickych potizi…a to je „jenom“ bezny stres, zadne tezke udalosti v zivote, nebo dokonce nekolik a vleklych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.13 14:31

Děkuju za podporu. Asi to budu muset řešit už s Dr. Poslední dobou mám pocit že to nezvládnu. Často cítím na hrudi tlak ale ne po fyzické strance ale emociální. Nevím jak to popsat. Už mám všeho po krk. Chce se mi často brečet. Už melu z posedního. Dost už se bojím nějaké nemoci.

• Citovat
  • Upravit
5667
26.1.13 15:19

Presne takhle jsme to prave meli i v ty rodine - tlak na hrudi, knedlik v krku, zatmeni pred ocima, hodně zhubl. Stres takovyho razu, ze si myslel, že dostává infarkt. Valili na pohotovost, doktoři nenašli nic a poslali ho za psychiatrem. Hodně to pomohlo, dostal na par měsíců prašky, teď už ok. Určitě si zajdi k Dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
19.7.15 16:25

Ahoj zakladatelko, jak si nakonec problémy s pamětí vyřešila? Je ti už líp?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.15 17:26

Ahoj. Ja mela podobne stavy. Vse jsem hned zapominala, stejne jako ty jsem uprostred rozhovoru nevedela o cem se vlastve bavime. Casto jsem mela stav knedlik v krku, tlak na hrudi a mzitky pred ocima, ze jsem musela na chvili zavrit oci, prestat se hybat a jen se soustredit na dychani a ono to zase preslo (pri tomhle stavu byl jeste zvlastni priznak, ze jsem mela i tlak v konecniku a hned jak jsem se vzpamatovala jsem musela jit curat jinak bych se pocurala). Nebo jsem se obcas zahledela…

Cekalo me spoustu vysetreni - srdce, psychika, neurologie.

Prozila jsem domaci nasili a mam poskozenou cast hipokampu, ktery hraje velkou roli pri uchovavani informaci. To co mam, je epilepsie. Po 3letech lecby jsem docela O. K.

• Citovat
  • Upravit
13331
19.7.15 17:29

Já tyto stavy mám při zvětšené psychické zátěži. Když na mě někdo v práci řval a tak. V tu ránu jsem zapomněla i na to, jak se vlastně jmenuji, všechno se ve mě zablokovalo a nehla jsem se dál. Totální výpadek paměti. Nevím jestli na tento psychický problém existuje léčba, nebo ne. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí