Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
To lupnutí s karpálem nemusí vůbec souviset, spíš bych řekla - podle toho co všechno popisuješ - že by se mohlo jednat o revmatologický problém a na tvém místě bych si zašla k revmatologovi. Určitě bych začala chodit na nějakou dobrou rhb a denně bych dopřála svalům a kloubům nějakou relaxaci - plavání, jóga, nebo jen strečink a večer hodit vanu a vypnout tělo…
Může to být zánět šlach. Mám to na levé ruce z tahání malé. je to taková tupá bolest, když se s rukou zrovna nic neděje a je v klidu, nic nebolí. Bolest se ozve jen při určitém pohybu. Mně tam občas i něco jakoby přeskočí, a to bolí, jak čert:))
@Grapefruitik píše:
Může to být zánět šlach. Mám to na levé ruce z tahání malé. je to taková tupá bolest, když se s rukou zrovna nic neděje a je v klidu, nic nebolí. Bolest se ozve jen při určitém pohybu. Mně tam občas i něco jakoby přeskočí, a to bolí, jak čert:))
Jo, to je ono, taky cítím, jako by mi tam něco přeskočilo. Je to děsně nepříjemný.
Tak vítej v klubu - léčba: mastička (antirevmatická), obinadlo - pokud to do tří týdnů nepřejde, návštěva ortopeda, a sádra na tři týdny…
![]()
Trpím syndromem karpálního tunelu na obou rukách, už několik let. Poslední dobou se mi při určité činnosti ruky objeví takový hrozně nepříjemný lupnutí v zápěstí, vidím při tom všechny svatý a ruka pak ještě nějakou chvíli hodně bolí. Stává se mi to tak 3× - 4× denně, dneska se mi to poprvé objevilo i na druhé ruce. Jsem hodně drobná, odtahala jsem tři děti, mám fyzicky těžkou práci, řekla bych, že tělo mám tímto dost opotřebovaný, začínají se mi ozývat i záda. Když spím, tak se probudím bolestí zad a nemůžu se pohnout a poskládat se do jiný polohy. Nakonec vstanu, ale cestou na Wc jdu jak stařena. Později se rozhýbu. Nevíte někdo, co to lupnutí může být? Souvisí to s karpály nebo je to ještě něco jinýho? A jak svoje tělo šetřit, když pracovat člověk musí. Nekouřím, jsem malá a hodně drobná, stravuju se tak nějak přiměřeně, nesportuju, protože přirozeného pohybu mám až až, občas si jdu zaplavat, jinak si nejraději čtu a mám svatý klid.