Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky,
nemate nekdo zkusenost s dlouhodobym uzivanim leku na bolest, napr. Meloxicam, Melovis apod.Ja je budu muset pravdepodbne brat cely zivot, mam revmaticke onemocneni. Bohuzel se lecim i se zazivanim, na zanet jicnu beru Esomeprazol a na problemy s posouvanim potravy travici trubici Kinito. Problem je, ze gastroenterolog moc nechce slyset, ze uzivam Melovis, zhorsuje zazivani. Jenze revmatolozka, ze to musim uzivat k potlaceni zanetu na pateri a v kloubech.Je fakt, ze jsem to zkousela dva mesice nebrat a mela jsem velky bolesti. Zazivani se zhorsuje a ja uz nevim, co s tim, jim dietne, piju bylinky, aloe apod. Nemate nekdo zkusenost, jak to na vas pusobi, zda mate pripadne problemy a co vam pomaha? Je mi 36 a neumim si predstavit, co bude v padesati, kdyz uz ted jim tolik leku.Diky za postrehy. ![]()
Ahoj…je mi taky 36…a od 17 mám revmatoidní artritidu…samozřejmě jsem to tehdy neřešila, takže to mám rozlezlý všude…mimo kyčlí…
beru jiné léky…Methotrexát…a jsem na Biologické léčbě…obojí stejně ničí žaludek a játra…beru taky vyšší dávky kys. listové, kvůli krvetvorbě…žaludek mám zatím ok…občas pálí žáha, ale to se dá vydržet…hlavně to neber na lačno…
@Jitka1976
já se teda taky ted budu vracek k methotrexátu po porodu a pokusu o jiný lék no moc radosti nemám ale co se dá dělat
Tak dik, me zajimalo, zda s tim ma nekdo zkusenost, kdo ji tyto leky dlouho. Jitko, drzim palce, ale vypada to, ze jsi optimistka.Ja se s tim stale smiruji, mam Bechtereva, vim to necely rok, ale ctyri roky jsem mela hrozny problemy se zadama a nohou. Jenze na CT mi nasli mensi vyhrez plotenky, tak mne vsichni doktori rikali, ze je to od toho. Chvilema jsem skoro nechodila, furt nejaky injekce, obstriky, rehabilitace, cviceni, ja cvicila jak mourovata a furt se to vracelo. Zakladala jsem tu diskusi maminky s Bechterevem.Ted je mi lepe, leky fakt pomahaji na ty zanety, jen to moje zazivani, nebo uz jsem z toho psycho ![]()
Jo jo, ale pry na to hodne pomaha pohyb, coz je dobry a bohuzel ty leky a lazne, chystam se na jare dojizdet.Mas zkusenost s laznema?
@strašpytlík Byla jsem…příjemný, ale moc to nepomohlo…ale odpočinula jsem si-na psychiku dobrý…
Jinak pohyb taky potřebuju…jak si sednu, třeba teď u PC, tak za hodinu mě tak ztuhne tělo, že se belhám…doslova…během pěti minut to zase rozchodím, ale copak můžu po bytě až do noci lítat jako hadr na holi???
Tak teď sedím, piju kafe a „tuhnu“…
![]()
Ahojky, chápu, že už je to trochu opožděna reakce, ale kdyby někoho zajímala recenze na lék meloxicam, tak jsemo něm nahrála krátké video na youtube ![]()
Nazdárek, meloxicam já celkem bezpečný. Já jej užívám asi 20 let a s pomoci léků na žaludek to v pohodě zvládám. Mám autoimunitní onemocnění. Není horší než Brufen ATP.
Ahoj, hele, mám s tím zkušenost a Mobic (Meloxicam) jsem taky bral – a musím říct, že mi fakt dobře zabral na bolest i zánět. Je to jeden z těch šetrnějších nesteroidních antirevmatik, co se týče žaludku, takže pokud něco musíš brát dlouhodobě, tak je to jedna z lepších voleb. Samozřejmě, že NSAID obecně nejsou pro žaludek žádná výhra, ale když to kombinuješ s Esomeprazolem, mělo by to být ok. Já to tak dělal a žádné zásadní potíže se žaludkem neměl.
Hlavní věc je používat kvalitní Mobic (Meloxicam) pro nejlepší efekt a minimalizaci vedlejších účinků. Pokud by někomu pomohlo, já objednávám Mobic (Meloxicam) v této prověřené lékárně – mastersupplier.net/buy-mobic-cz.html , vždy skvélé výsledky!
Co se týče gastro problémů, zkus možná ještě probiotika a víc menších jídel během dne – mně to pomohlo stabilizovat zažívání. A pokud ti Melovis vyloženě nesedí, možná by stálo za to zkusit jinou variantu nebo nižší dávku? Každopádně, držím palce, chápu, jak je to naprd, když musíš řešit víc věcí najednou. ![]()