Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Manžel i jeho bratr ju mají, rodiče jsou doktoři a prý to nic není
. tak doufám, na žádných spešl vyšetřeních nikdy nebyli.
Ano, je třeba mít v diagnostice jistotu, nově se dg stanovuje genetickým vyšetřením. Nech se obvoďačkou poslat. Dříve se musely možné ostatní diagnosy vyloučit a potom zbývala tato diagnosa. Jako dítě/adolescent jsi nežloutla?
A ještě tchyně říkala, že ta nemoc má nějakou výhodu
, ale už si nepamatuju jakou, brání to nějaké jiné nemoci.
Ta choroba nic není to vím, jen mě překvapilo, že musím absolvovat i sono, myslela jsem že se to pozná jen z krve. obvodní doktorka je hodně pečlivá a chce mít ve všem pořadek. před rokem a půl prý byla krev ok a teď toto.jen mě zajímají další vyšetření které budu muset podstoupit
Můj chlap má taky standardně 40…přišlo se na to na pracovním lékařství, jinak žádné obtíže nemá, pro klid ho poslali na sono břicha, vše má v pořádku. Takže tak.
Ahoj, mám taky tuto diagnozu - Mr. Gillbert. Už ani nevím, kdy mi na to přišli. Už je to dlouho, ani si nepamatuju podrobnosti. Jediný, co si pamatuju je, že je to vrozený - ptali se mě, jestli chci, aby mě sledovali. Chodívala jsem tenkrát k jedné paní doktorce na Homolku, vždy mi udělala celkové testy a hodnoty barviva jen sledovala. Nic se s tím nedělá. Normálně s tím žiju, ani o tom nevím
. Jen když jsem odcházela z porodnice, brali mi krev a zjistili, že mám špatný jaterky - a pak zjistili, že je to jen Gillbert…takže neřeším. Píšeš, že máš jít na sono, kvůli vyloučení rakoviny? v souvislosti s Gillbertem? to je mi divný.
@BellinkaX já jsem ta odpovídající anonymka. manžela jsem nechala na krevní testy poslat já, otec je praktik, ale pod svícnem je největší tma, a nijak ho nikdy nevyšetřoval. pak přišli s tím, že má zvýšený to barvivo, a že má teda tu gilbertovu chorobu (pouze ze základních kr. testů). tu má jeho starší bratr, tak nejspíš vyšli z toho. má jít manžel ještě na nějaké jiné vyšetření? oni se sice tváří že sežrali moudrost světa, ale po tom co píšeš, tak nevím jestli se dá na jeho diagnozu spolehnout ![]()
ZAKLADATELKA
ne gilbert nic neni, ale prekvapuje mě, že aby ho obvodní potvrdila musím na sono a chci jen vědět jaký další vyšetření mě čeká než to potvrdí, jsem totiž hroznej posera, bojím se jehel, tunelu atd.tak abych se mela na co připravit
ZAKLADATELKA
ne gilbert nic neni, ale prekvapuje mě, že aby ho obvodní potvrdila musím na sono a chci jen vědět jaký další vyšetření mě čeká než to potvrdí, jsem totiž hroznej posera, bojím se jehel, tunelu atd.tak abych se mela na co připravit
Je to jen pro jistotu, aby se vyloučil případný jiný důvod. Dcera to má taky.
Já to mám taky a nijak mě to v životě neomezuje. Když mi to zjistili z krve, byla jsem také na sonu a tím to potom haslo. Je to už asi 5 let, nikdo mě nesleduje. Mám za sebou jeden porod, měla jsem strach jestli to nemůže nějak špatně ovlivnit mimčo a nemůže, vše je v pořádku
Tak neboj, není to nic hrozného ![]()
@Anonymní píše:
@BellinkaX já jsem ta odpovídající anonymka. manžela jsem nechala na krevní testy poslat já, otec je praktik, ale pod svícnem je největší tma, a nijak ho nikdy nevyšetřoval. pak přišli s tím, že má zvýšený to barvivo, a že má teda tu gilbertovu chorobu (pouze ze základních kr. testů). tu má jeho starší bratr, tak nejspíš vyšli z toho. má jít manžel ještě na nějaké jiné vyšetření? oni se sice tváří že sežrali moudrost světa, ale po tom co píšeš, tak nevím jestli se dá na jeho diagnozu spolehnout
Tak to asi fakt bude Gilbert, když to je v rodině. Jinak potvrzuje se to odběrem krve na genetiku, přímo se vyšetří ta mutace a hotovo.
Ono je to celkem časté a pokud má člověk jen zvýšený Bil a jiné potíže ne (tak možná nějaké nadýmání), tak je to nejčastější diagnosa. Ještě může občas zežloutnout-třeba po tučné stravě, alkoholu atd atd, ale jinak s tím nic.
Má to můj bratr, opravdu to nic není. Mrkni sem: http://www.stefajir.cz/?…
Ahoj najde se tu někdo kdo má tuhle nemoc nenemoc. Mám zvýšené žlučové barvivo. První lékař který na to přišel nad tím mávl rukou ( prý ostatní jip odběry krve jsou ok) ale obvodní lékařka se rohodla pro podrobnější vyšetření. Včera jsem byla na krevním odběru a dnes s zavolala pro výsledky - barvivo stále v krvi je. zitra mám přijít na kontrolu a pro papír na sono. kvůli vyloučení či potvrzení rakoviny a ještě něčeho. nemam žadné bolesi na pravé straně, jím nodně a stolici pravidelnou.Jsem tedy kuřak. Ráda bych věděla jestli je tento postup běžný či né. před cca 4 měsícema jsem měla hodnotu 40,teď nevím. A jaké další vyšetřéní mě ještě čeká. je mi 29 let