Gilbertova choroba

Anonymní
24.1.13 14:12

gilbertova choroba

Ahoj najde se tu někdo kdo má tuhle nemoc nenemoc. Mám zvýšené žlučové barvivo. První lékař který na to přišel nad tím mávl rukou ( prý ostatní jip odběry krve jsou ok) ale obvodní lékařka se rohodla pro podrobnější vyšetření. Včera jsem byla na krevním odběru a dnes s zavolala pro výsledky - barvivo stále v krvi je. zitra mám přijít na kontrolu a pro papír na sono. kvůli vyloučení či potvrzení rakoviny a ještě něčeho. nemam žadné bolesi na pravé straně, jím nodně a stolici pravidelnou.Jsem tedy kuřak. Ráda bych věděla jestli je tento postup běžný či né. před cca 4 měsícema jsem měla hodnotu 40,teď nevím. A jaké další vyšetřéní mě ještě čeká. je mi 29 let

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
24.1.13 14:17

Manžel i jeho bratr ju mají, rodiče jsou doktoři a prý to nic není :nevim:. tak doufám, na žádných spešl vyšetřeních nikdy nebyli.

• Citovat
  • Upravit
6806
24.1.13 14:18

Ano, je třeba mít v diagnostice jistotu, nově se dg stanovuje genetickým vyšetřením. Nech se obvoďačkou poslat. Dříve se musely možné ostatní diagnosy vyloučit a potom zbývala tato diagnosa. Jako dítě/adolescent jsi nežloutla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.13 14:20

A ještě tchyně říkala, že ta nemoc má nějakou výhodu :mrgreen:, ale už si nepamatuju jakou, brání to nějaké jiné nemoci.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.1.13 14:21

Ta choroba nic není to vím, jen mě překvapilo, že musím absolvovat i sono, myslela jsem že se to pozná jen z krve. obvodní doktorka je hodně pečlivá a chce mít ve všem pořadek. před rokem a půl prý byla krev ok a teď toto.jen mě zajímají další vyšetření které budu muset podstoupit

• Citovat
  • Upravit
tonj
24.1.13 14:21

Můj chlap má taky standardně 40…přišlo se na to na pracovním lékařství, jinak žádné obtíže nemá, pro klid ho poslali na sono břicha, vše má v pořádku. Takže tak.

• Citovat
  • Upravit
331
24.1.13 14:22

Ahoj, mám taky tuto diagnozu - Mr. Gillbert. Už ani nevím, kdy mi na to přišli. Už je to dlouho, ani si nepamatuju podrobnosti. Jediný, co si pamatuju je, že je to vrozený - ptali se mě, jestli chci, aby mě sledovali. Chodívala jsem tenkrát k jedné paní doktorce na Homolku, vždy mi udělala celkové testy a hodnoty barviva jen sledovala. Nic se s tím nedělá. Normálně s tím žiju, ani o tom nevím :). Jen když jsem odcházela z porodnice, brali mi krev a zjistili, že mám špatný jaterky - a pak zjistili, že je to jen Gillbert…takže neřeším. Píšeš, že máš jít na sono, kvůli vyloučení rakoviny? v souvislosti s Gillbertem? to je mi divný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.13 14:24

@BellinkaX já jsem ta odpovídající anonymka. manžela jsem nechala na krevní testy poslat já, otec je praktik, ale pod svícnem je největší tma, a nijak ho nikdy nevyšetřoval. pak přišli s tím, že má zvýšený to barvivo, a že má teda tu gilbertovu chorobu (pouze ze základních kr. testů). tu má jeho starší bratr, tak nejspíš vyšli z toho. má jít manžel ještě na nějaké jiné vyšetření? oni se sice tváří že sežrali moudrost světa, ale po tom co píšeš, tak nevím jestli se dá na jeho diagnozu spolehnout :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.1.13 14:29

ZAKLADATELKA
ne gilbert nic neni, ale prekvapuje mě, že aby ho obvodní potvrdila musím na sono a chci jen vědět jaký další vyšetření mě čeká než to potvrdí, jsem totiž hroznej posera, bojím se jehel, tunelu atd.tak abych se mela na co připravit

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.1.13 14:29

ZAKLADATELKA
ne gilbert nic neni, ale prekvapuje mě, že aby ho obvodní potvrdila musím na sono a chci jen vědět jaký další vyšetření mě čeká než to potvrdí, jsem totiž hroznej posera, bojím se jehel, tunelu atd.tak abych se mela na co připravit

• Citovat
  • Upravit
65223
24.1.13 14:46

Je to jen pro jistotu, aby se vyloučil případný jiný důvod. Dcera to má taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
24.1.13 15:17

Já to mám taky a nijak mě to v životě neomezuje. Když mi to zjistili z krve, byla jsem také na sonu a tím to potom haslo. Je to už asi 5 let, nikdo mě nesleduje. Mám za sebou jeden porod, měla jsem strach jestli to nemůže nějak špatně ovlivnit mimčo a nemůže, vše je v pořádku 8) Tak neboj, není to nic hrozného :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
24.1.13 20:25
@Anonymní píše:
@BellinkaX já jsem ta odpovídající anonymka. manžela jsem nechala na krevní testy poslat já, otec je praktik, ale pod svícnem je největší tma, a nijak ho nikdy nevyšetřoval. pak přišli s tím, že má zvýšený to barvivo, a že má teda tu gilbertovu chorobu (pouze ze základních kr. testů). tu má jeho starší bratr, tak nejspíš vyšli z toho. má jít manžel ještě na nějaké jiné vyšetření? oni se sice tváří že sežrali moudrost světa, ale po tom co píšeš, tak nevím jestli se dá na jeho diagnozu spolehnout :roll:

Tak to asi fakt bude Gilbert, když to je v rodině. Jinak potvrzuje se to odběrem krve na genetiku, přímo se vyšetří ta mutace a hotovo.
Ono je to celkem časté a pokud má člověk jen zvýšený Bil a jiné potíže ne (tak možná nějaké nadýmání), tak je to nejčastější diagnosa. Ještě může občas zežloutnout-třeba po tučné stravě, alkoholu atd atd, ale jinak s tím nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
19.11.13 12:02

Má to můj bratr, opravdu to nic není. Mrkni sem: http://www.stefajir.cz/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí