Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj. Tento problém se netýká mne, ale mojí milé sestřenice. Od dětského věku má ekzémy, časem se přidala nejen pylová, ale i potravinová alergie. Následovaly anafylaktické šoky. Přidaly se obtíže se štítnou žlázou. Nyní jí je 24 let a uvažuje co a jak kdyby chtěla otěhotnět. Nemáte prosím někdo podobné obtíže nebo kolem sebe někoho, kdo měl anafylaxii a přesto těhotenství dopadlo dobře? Nebo tip na dobrého lékaře nejlépe okolí Hradec Králové? Jsem už zoufalá a je mi jí líto. Hrozně rada bych jí nějak pomohla, jenže nevím jak. Každý doktor i zubař, který jí jen dává plombu, si nechá podepsat, že to chtěla na vlastní riziko. Kterákoli látka může anafylaktický šok vyvolat, je to nevyzpytatelné. Budu vděčná za veškeré nápady nebo rady. Děkuji.
Ahoj, nevím, jak ti mohu pomoci, ale jen ti chci říci, svůj případ. Nikdy jsem nebyla na nic alergická. Byla jsem těhotná a nyní v listopadu mi v termínu začla odtékat plodova voda. Jela jsem do nemocnice a protože se nerozjely kontrakce, tak mi dali kapačku peniclinu. PAk nasledoval horor - anafylakticky šok a boj o život. MAlem jsme to nepřežili, ale zachranili nas. Nevim, co tve kamaradce poradit. Ví přesne, co ji ty šoky způsobuje? musela by se 9 nesicu strasne hlidat a radeji nikam nechodit.
Ja byt na jejim miste, tak bych v pripade otehotneni chtela byt cca od 7 měsice v tehotenstvi v nemocnici. Kdyby přišel anafyl. šok, tak ji tam miminko akutnim cisarem zachrani. Jinak neni šance.