Ráno vstává po páté hodině

412
8.11.11 14:59

Ráno vstává po páté hodině

ahoj, co přesunuli čas tak místo v 6 hodin vstáváme po 5 hodině. No je to hrozný. Vadilo mě vstávat v 6 a teď ještě o hodinu dříve. Zkoušela jsem se dávat spát později místo ve 20 hodin ve 21 a jednou dokonce i ve 23 hodin o víkendu ale nepomáhá nic. … mají prostě budík v těle. Zlobím se na ně, domlouvám jim a nic… prostě jak se ráno vzbudí jeden jde na záchod, tak si toho staršího vezmu do postele aby nevzbudil toho mladšího, ale prostě už neusne, po půl hodině ležení už si chce povídat a pohádku pustit. Udržím je v posteli maximálně do 6.30 a pak stejně pohádka zvítězí, ještě že dávají animáček … nemáte někdo nějakou radu, nebo jsme byli taky takový a chce to prostě nechat a až budou starší budou spát déle :zed: ......??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Evkaxxx
8.11.11 15:00

Pokud je chceš posunout, tak dávej spát o tu hodinu později. Bude to chvilku trvat, třeba i měsíc, ale posunou se.

• Citovat
  • Upravit
7182
8.11.11 15:01

Můj tříletý syn vstává normálně takhle brzy, nikdy mě nenapadlo ho „donutit“ spát dýl. Já jako dítě taky vstávala hodně brzy, takže mi to přijde normální. když byl menší, vzala jsem ho k sobě do postele, co byl větší, tak jsem mu jen vytáhla příčky z postýlky a mohl si vylézt a hrát si, teď už si pustí TV a kouká na pohádky, hraje si, maximálně vstanu a naleju mu mlíko a jdu zase spát. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
8.11.11 15:04

Ahoj někde jsem četla, že pro děti také není dobré, aby vstávali o pěti ráno, že prostě jěště mají spinkat a je to jak kdyby ponocovali. Mozek prostě má odpočívat a být v útlumu.
Opravdu dávej spinkat o hodinu později, opravdu to může trvat déle, ale vyplatí se to.
Já osobně vstávat o pěti tak jsem úplně hotová, tak nezávidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
8.11.11 15:08

Náš malý taky není extra spáč a měli jsme i období, kdy vstával v půl páté - loni v zimě, takže tma byla ještě dlooouho. Štvalo mě to, ale nijak jsem nezasahovala, já byla jako dítě stejná :nevim:

Jestli nepomáhá je dávat spát později, tak už bych to nehrotila. Budou akorát nevyspalé, protivné a stejně si nepomůžeš :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšanda26
8.11.11 15:10

Radu nemám, taky nic nezabíralo. Z posouvání byl akorát mrzutej a rozhozenej. Mě teda vstával ve čtyři :zed: a žádné další uspávání ani zábava nezabíralo, chtěl maminku a hrát si. Chodila jsem kolem sedmé na procházky (v létě) a vracela se kolem desáté, když začínalo být horko. nevím proč jsme na hřišti byli sami :-D Vstával tak od miminka. Ve dvou přestal spát odpoledne a posunul se na pátou. Teď je mu sedm někdy si pospí třeba i do osmi. Dýl teda ne, ale zase už se zabaví sám. Dostala jsem spoustu rad jak to posunout, vyzkoušela jsem fakt kde co, ale nezabíralo to. Je to holt skřivan no. Mělo to ale jednu výhodu, když mi pak dcera vstávala jako malá v 6 byla jsem nadšená jak mám spavé miminko.

• Citovat
  • Upravit
20557
8.11.11 15:14

Moje první dcera taky vstávala v šest když byla mimi. No a dneska? Když nikam nemusí stává ve tři odpoledne, takže klid časem to přejde… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
8.11.11 15:35

Taky vstával o hodinu dřív (čili 5-5:30), ale dávala jsem ho po obědě i večer spát stejně, jakoby žádný posun nebyl, čili první den jakoby o hodinu „později“. Týden mu trvalo, než srovnal ranní spaní, ale už zase vstává po šesté :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
9.11.11 13:26

Až bude muset vstávat do školky nebo do školy, tak bude ráno spát bez problémů. Mně děti (školkové) vstávají před šestou pouze o víkendech. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšanda26
9.11.11 13:39
alifie píše:
Až bude muset vstávat do školky nebo do školy, tak bude ráno spát bez problémů. Mně děti (školkové) vstávají před šestou pouze o víkendech. :mrgreen:

Přesně. Přidávám se do klubu :lol:

• Citovat
  • Upravit
9821
9.11.11 13:47

syna kojím, večer jde spát v 19 hodin, je unavený, ráno vstane na kojo v 5 někdy usne, ale málokdy … ale spát by ještě chtěl jenže už neusne a pláče, tak musím vstávat… tak nevím jak to změnit. Dneska mu babi dala lahvičku a spal do 6:15 :dance: nechápu, že po kojení neusne :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kettlery
13.11.11 19:38

U nás to samé. Kojení před 5 a malému se špatně usínalo. Někdy usnul, někdy ne. Po lahvičce usínal snáž a dneska vstával dokonce v 6,35…naprostý rekord. Já myslím, že u nás je to tím, že si chce při spaní podudávat prso a když mu vezmu bradavku z pusinky, tak ho to vzbudí. Máme to tak i když usne při kojení přes den. Flašku si z pusy nechá vyndat lépe a tak ho to nerozhodí, takže se tolik neprobudí.

• Citovat
  • Upravit
147
15.11.11 21:11

Mladší vstává i před pátou a změnit se mi to nedaří :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat