Nejí ve školce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
24798
4.11.11 21:06

Nejí ve školce

Hezký večer, chtěla bych poprosit u názory a zkušenosti…
Majda v úterý nastoupila do školky. Při předávání uč. brečí, ale než zavřu druhé dveře na chodbu, slyším, že už nebrečí, první den mi i uč. volala, že je všechno OK, malá si hraje, pohoda.
Jenže nic tam nedá do pusy. Neodolala teda bonbonu a jednou snědla kousek kuřete z oběda. Jinak vůbec nic.

Doma jí dobře, sama, celkem všechno. Občas jsme měli doma i oběd ze školky (tchýňka tam pracuje a chodí tam i neteř, takže když někdy onemocní, máme „její“ oběd…), to jedla v klidu, vaří tam dobře.
Jenže ani neochutná - ani suchý chleba ze svačinky.

Je mi jasné, že to je reakce na tu školku… Čím ji nějak motivovat? Do jídla ji tam nenutí.
Teď ji beru domů po obědě, ale bude tam muset být i na spinkání a nějak nevím, jak by vypadala skoro celý den bez jídla :think:

Taky nějaké dítko nejedlo a pak už jo? Bych chtěla nějaké povzbudivé příběhy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7182
4.11.11 21:11

Naše dítě pro změnu ve školce nečůralo. První den to prej držel tak dlouho, než s ním šla ředitelka čůrat venku na zahradě. Když jsem se ptala minulý týden, jak to s tím čůráním vypadá, tak prej chodí s davem, když jdou čůrat před procházkou, před spinkáním a podobně. Chodí už od září. Já bych tomu nechala chvilku čas, než si pořádně zvykne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
4.11.11 21:11

Ahoj, jsem učitelka ve školce a pár takových dětí jsem už viděla.
Je to většinou z trucu, něco jako: „Dobře, tak tady teda budu, ale jíst teda ani náhodou“ :lol:
Prostě jim to příjde jako něco co se dělá doma :nevim:
Je asi na učitelkách aby ji povzbuzovaly, ale určitě nenutit.
Jinak se asi nic mic dělat nedá, ale většinou je to časem přejde :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
4.11.11 21:13
Raduš.ka44 píše:
Naše dítě pro změnu ve školce nečůralo. První den to prej držel tak dlouho, než s ním šla ředitelka čůrat venku na zahradě. Když jsem se ptala minulý týden, jak to s tím čůráním vypadá, tak prej chodí s davem, když jdou čůrat před procházkou, před spinkáním a podobně. Chodí už od září. Já bych tomu nechala chvilku čas, než si pořádně zvykne.

Jo, to je taky dost častý. Čůrání, kakání, prostě takový věci, co se dělají hlavně doma a s tím spaním to pak bude možná podobný, některý děti i když jsou doma zvyklí po o spát, tak ve školce prostě neusnou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
4.11.11 21:15

Učitelky jsou fakt super… To kuře mohla jíst rukou 8-o doma už zvládne i vidličku a nůž :roll:
Právě jsme o tom mluvily, nenutí ji, ale že spíš nechtějí, aby jí z toho hladu bylo blbě…

Já teda taky ve stresu nedokážu moc jíst, takže ji i chápu…

No snad se to brzo uklidní. A myslíte, že to spinkání odložit až na dobu, kdy začne něco baštit? Do konce roku si myslím, že budu ještě doma :think: tak ji můžu vyzvedávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
4.11.11 21:16

Moje dítě nejedlo rok. :lol:
A o prázdninách slíbil, že jíst už bude - a jí.
Komedie.
Ale je fakt, že on má dost specifický přístup k jídlu od malička, jí jen máloco, ať už doma nebo jinde … Teď tedy jí, ale jen obědy, svačinky nosí z domova, protože svačiny prostě nejí ani teď. Třeba ho to přejde po dalších prázdninách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
4.11.11 21:16
Temaho píše:
Ahoj, jsem učitelka ve školce a pár takových dětí jsem už viděla.
Je to většinou z trucu, něco jako: „Dobře, tak tady teda budu, ale jíst teda ani náhodou“ :lol:
Prostě jim to příjde jako něco co se dělá doma :nevim:
Je asi na učitelkách aby ji povzbuzovaly, ale určitě nenutit.
Jinak se asi nic mic dělat nedá, ale většinou je to časem přejde :kytka:

Náš Robíno netrucuje, on se stydí. :oops: :mrgreen: Neřekne si ani o pití (i když na to jsem se už neptala, jak je to aktuálně) a taky říkala paní učitelka, že si s ní vůbec nechce povídat. :-D A já ho úplně vidím, jak ona k němu přijde, zapřede rozhovor a on sedí a kouká a mlčí.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
4.11.11 21:17

Ne, chodí už druhým rokem a nejí tam nic, možná sem tam suchý chleba, toť vše. Spí tedy jen jednou týdně, jinak chodí po obědě, takže musím mít navařeno :cert: :cert: v ten den, co jde až ve tři, pak neví, co by snědla, hlad má ještě v osm večer. Taky jsem z toho zoufalá, ale co s tím, to neporadím. Když už jsem jí nadávala, že musí jíst, tak mi doma tvrdila, že papala a nemá tedy hlad, pak jsem zjistila, že nejedla a kecá, takže tudy cesta nevede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.11 21:18

Dělala jsem praxi ve školce a měli tam zrovna takového chlapečka…pak se rozhodli, že ho tam nechají u jídla sedět jak dlouho to půjde..Chlapec když viděl, že si ostatní hrají a malují, chtěl taky a svačinku spapal sám bez řečí… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5230

Určitě bych to spaní odložila co to jde, zvykne si, získá důvěru k učitlkám a třeba začne i jíst. Nemám ráda přístup, rovnou tam dítě šoupnout na celý den, at si zvyká :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
Anonymní píše:
Dělala jsem praxi ve školce a měli tam zrovna takového chlapečka…pak se rozhodli, že ho tam nechají u jídla sedět jak dlouho to půjde..Chlapec když viděl, že si ostatní hrají a malují, chtěl taky a svačinku spapal sám bez řečí… :nevim:

ještě přidám, že tam seděl asi hodinu…

• Citovat
  • Upravit
5230
4.11.11 21:19
Anonymní píše:
Dělala jsem praxi ve školce a měli tam zrovna takového chlapečka…pak se rozhodli, že ho tam nechají u jídla sedět jak dlouho to půjde..Chlapec když viděl, že si ostatní hrají a malují, chtěl taky a svačinku spapal sám bez řečí… :nevim:

To možná může fungovat, ale ne v případě, že to pro to dítě bude stres, jako „dokud nesníš, nepůjdeš si hrát“, takový praktiky, teda moc nepodporuju :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
4.11.11 21:20
Anonymní píše:
Anonymní píše:
ještě přidám, že tam seděl asi hodinu…
8-o 8-o 8-o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
4.11.11 21:22
Temaho píše:
Určitě bych to spaní odložila co to jde, zvykne si, získá důvěru k učitlkám a třeba začne i jíst. Nemám ráda přístup, rovnou tam dítě šoupnout na celý den, at si zvyká :roll:

Já taky ne… První den jsem tam i mohla být s ní, tak hodinku jsem tam seděla a pak se vytratila.
Chm.
Když se jí ptám, proč nepapala, tak že
Nemám hlad/bolí mě bříško/nechutnalo mi to (ale nezkusila)/je mi špatně.
Neříkám jí, že musí papat, ale že bych byla ráda, kdyby ochutnala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
4.11.11 21:24

No, jo, má prostě blok, ale asi bych se tím tak netrápila, hlady snad neumře :wink:
Ono se to časem spraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect